Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2010, 18:07:52
Fata_Sihastra Fata_Sihastra is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dumnezeu nu impune cu cine sa fii.
Daca tu vrei, poti fi cu persoana respectiva (daca si ea vrea), iar daca nu reusesti inseamna ca n-ai avut suficienta determinare sau poate chiar nu era persoana potrivita.

Dumnezeu sfatuieste, dar nu decide sau actioneaza in locul tau.

Daca tu ai cedat presiunilor parintilor nu inseamna ca "asa a vrut Dumnezeu".
Pur si simplu n-ai iubit suficient.
bineinteles ca si eu am gresit foarte mult,si-mi pare rau pt acest lucru,dar nu pot da timpul inapoi,daca as putea as face-o.Dar am vorbit cu el,niciunul dintre noi nu aveam experienta in a intretine o relatie,dar am vrut sa invatam impreuna,sa o luam de la zero,aveam visuri mari.Am gresit si-mi pare rau ca uneori l-am indepartat cu vorba,cu fapta,dar niciodata nu am vrut sa-l pierd,erau impulsuri de moment,intotdeauna l-am iubit si amandoi am avut puterea sa ne intoarcem la celalalt,oricine ar fi gresit.Insa acuma el este un alt om,nimic nu mai este la fel.Dar daca el crede ca asa este cel mai bine..Nu pot intelege ce poate fi mai rau decat sa stam unul departe de celalalt.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 18:33:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Atunci lucrurile stau putin mai altfel decat ai lasat sa se inteleaga la inceput..

Poate nu intamplarea cu preotul l-a facut sa aiba atitudinea asta ci lucrurile pe care le-ai spus si le-ai facut, iar daca l-au ranit foarte tare si nu ai mai apucat sa-ti ceri iertare, sau ai facut-o pentru a n -a oara si nu mai gaseste puterea sa te ierte cu adevarat, s-ar putea sa nu existe cale de intoarcere.

Si nu neaparat din vina lui..

Cauta-l daca tu crezi ca se va rezolva ceva, dar poate e satul de o relatie cu atatea urcusuri si coborasuri, mai ales ca nu exista nici o garantie ca in viitor va fi altfel.

Adevarat este ca abia atunci cand iremediabil pierdem ceva ne gandim cu adevarat la o schimbare. Si poate nici atunci serios.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 19:01:01
Junior Member

Implicit

Citat:
Atunci lucrurile stau putin mai altfel decat ai lasat sa se inteleaga la inceput..

Poate nu intamplarea cu preotul l-a facut sa aiba atitudinea asta ci lucrurile pe care le-ai spus si le-ai facut, iar daca l-au ranit foarte tare si nu ai mai apucat sa-ti ceri iertare, sau ai facut-o pentru a n -a oara si nu mai gaseste puterea sa te ierte cu adevarat, s-ar putea sa nu existe cale de intoarcere.

Si nu neaparat din vina lui..

Cauta-l daca tu crezi ca se va rezolva ceva, dar poate e satul de o relatie cu atatea urcusuri si coborasuri, mai ales ca nu exista nici o garantie ca in viitor va fi altfel.

Adevarat este ca abia atunci cand iremediabil pierdem ceva ne gandim cu adevarat la o schimbare. Si poate nici atunci serios.
Nu pot spune ca am gresit doar eu...fiecare a gresit..Eu oricum il iubesc foarte mult,asa cum nu am mai iubit niciodata si sper ca el sa-si dea seama ca nu despartirea este cea mai buna solutie
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 19:22:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fata_Sihastra Vezi mesajul
Nu pot spune ca am gresit doar eu...fiecare a gresit..Eu oricum il iubesc foarte mult,asa cum nu am mai iubit niciodata si sper ca el sa-si dea seama ca nu despartirea este cea mai buna solutie
Nu am zis ca ai fi gresit doar tu, ideea este ca poate relatia asta inseamna pentru el mai mult stres decat este dispus sa duca.

Stiu pe cineva care imi spunea de o relatie poate asemantoare, cu o fata care zicea ca-l iubeste si totusi se comporta de multe ori aiurea si era constienta ca face lucruri aiurea si totusi le facea, parca nu se putea abtine..

Cateodata ii parea rau, pe urma o lua iar de la capat, el o ierta de fiecare data insa la un moment dat, cand ea se astepta mai putin a cedat.
Poate si din cauza faptului ca aparuse intre timp o alta persoana iar asta l-a ajutat sa ia o decizie definitiva.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 20:53:44
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Doamne ajuta!
Iti doresc numai bine si multa intelepciune... Prea multe nu am de zis pentru ca sunt cam in aceeasi barca din pacate...
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 20:53:52
Junior Member

Implicit

Citat:
Nu am zis ca ai fi gresit doar tu, ideea este ca poate relatia asta inseamna pentru el mai mult stres decat este dispus sa duca.

Stiu pe cineva care imi spunea de o relatie poate asemantoare, cu o fata care zicea ca-l iubeste si totusi se comporta de multe ori aiurea si era constienta ca face lucruri aiurea si totusi le facea, parca nu se putea abtine..

Cateodata ii parea rau, pe urma o lua iar de la capat, el o ierta de fiecare data insa la un moment dat, cand ea se astepta mai putin a cedat.
Poate si din cauza faptului ca aparuse intre timp o alta persoana iar asta l-a ajutat sa ia o decizie definitiva.
Stiu ca pentru el nu a aparut o alta persoana.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 22:30:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Stiu ca pentru el nu a aparut o alta persoana.
Crezi ca asta e tot ce conteaza?
Poate pentru tine, acum, dar pentru el?

Trebuie sa fie suparat f. tare pe tine daca a spus cuvintele alea,pana la urma nu cred ca i-a dat nimeni altcineva certitudinea ca nu trebuie sa fie cu tine decat tu insuti..

Totusi ce i-ai spus? Sau ai facut?
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 23:52:02
Junior Member

Implicit

Citat:
Crezi ca asta e tot ce conteaza?
Poate pentru tine, acum, dar pentru el?

Trebuie sa fie suparat f. tare pe tine daca a spus cuvintele alea,pana la urma nu cred ca i-a dat nimeni altcineva certitudinea ca nu trebuie sa fie cu tine decat tu insuti..

Totusi ce i-ai spus? Sau ai facut?
Nu i-am facut nimic,nu mi-a reprosat nimic cand a plecat.A spus ca ma va iubi toata viata,dar ca nu mai putem fi impreuna.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 13:04:21
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

La muuuuuuuuuulti ani, frumosi...cu zambet si pace sufleteasca, Fata Sihastra!!!

P.S. Scuze de intarziere! Sper sa treci cat mai repede si usor peste aceasta perioada dificila din viata ta, si sa iti afli drumul!
Attached Images
File Type: jpg cherished_lilac_mosp0509.jpg (36,8 KB, 2 views)
Reply With Quote
Vechi 02.03.2010, 14:57:07
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit roaga-te si Sf. Parascheva

Citat:
Incep sa scriu aici cu speranta ca cineva sa ma ajute sau sa-mi dea niste raspunsuri.[...]
Eu nu-mi gasesc linistea de atunci, nu pot sa cred ca s-a lasat influentat,ca s-a schimbat asa de mult,cum de a lasat sa se piarda iubirea noastra asa de usor?
Incerc sa lupt pt iubirea noastra,mai ales ca nu am un motiv concret si stiu ca acesta nu este baiatul pe care l-am cunoscut si pe care l-am iubit si-l iubesc.
Sper sa ma ajute cineva,nu stiu cum sa procedez in continuare,dupa tot ce mi-a facut vreau sa-l ajut,ma rog la Dumnezeu pentru el si sper sa realizeze cat de mult a gresit fata de mine.Sper sa ma ajute Dumnezeu sa merg mai departe,desi cu fiecare secunda trecuta este din ce in ce mai greu.
Roaga-te si Maicii Domnului, citeste (zilnic, daca poti, pana la rezolvarea situatziei), 'Paraclisul Maicii Domnului', dar si acatistul Sf. Cuv. Parascheva de la Iasi. Postez aici un link la un website cu relatari despre unele dintre minunile infaptuite de Bunul Dumnezeu prin Sf. Parascheva: http://www.sfantaparascheva.com/minuni.php
Si 2 mici fragmente extrase, similare oarecum, si relevante pt. cazul tau:
'17. O fată farmacistă foarte cuminte, având 32 de ani, tot voia să se căsătorească. Prin mine a dat rugăciuni la Sfânta Paraschiva și la 1 ianuarie 1968 a făcut cunoștință cu un doctor văduv. Acela începe s-o curteze, dar ceva serios nu spunea. Apoi o lasă și se duce la altele. Ea, disperată, tot vine și mi se plânge, iar eu îi spun: "Să continuăm cu rugăciuni la Cuvioasa Paraschiva". Și într-o duminică, pe neașteptate, vine doctorul la familia fetei și o cere în căsătorie. Peste zece zile s-a făcut nunta și sunt fericiți.'

'6. Mi-a povestit un preot din Ardeal că în parohia lui a fost o fată care trebuia să se căsătorească cu un băiat. O fată cuminte, însă băiatul a fost rău, a lăsat-o și s-a căsătorit cu alta. Ea, fiind foarte necăjită, a venit la preotul paroh și i-a povestit durerea sa. Preotul a sfătuit-o să meargă la Iași, să se închine la moaștele Sfintei Paraschiva și să dea un pomelnic. L-a ascultat. Peste o lună s-a căsătorit cu un băiat foarte bun și e fericită.'
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este biserica voastra de suflet ? anamaria.petre Generalitati 10 22.01.2013 16:10:37
Distrus moral ionuttz Generalitati 32 30.01.2012 08:39:53
Care este Biserica voastra de suflet ? cristiboss56 Biserica Ortodoxa Romana 142 06.08.2011 01:13:01
care e doferenta intre spirit si suflet? annajanette Generalitati 4 01.07.2010 04:31:23
Rugminte pentru un baiat care s-a abatut de la calea cea buna marianag Umanitare 29 23.06.2010 17:23:52