Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2010, 11:13:54
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Religia: Ortodox
Implicit

Uitandu-ma la felul cum se judeca pe aici, ma gandesc daca ne-am fi nascut budisti si am fi trait toata viata dupa invataturile budiste, oare ne-am fi convertit noi la ortodoxie? Oare nu cu aceeasi ravna ne-am fi aparat credintele?
Ne-am fi hotarat si am fi spus: Gata! Nu vedeti ca ne-am rugat o viata intreaga la idoli? Nu vedeti ca e clar ca ortodoxia detine adevarul?
Probabilitatea sa ne fi convertit la ortodoxie este extrem de scazuta.
Vechi 26.02.2010, 21:10:41
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Don_Juan Vezi mesajul
Uitandu-ma la felul cum se judeca pe aici, ma gandesc daca ne-am fi nascut budisti si am fi trait toata viata dupa invataturile budiste, oare ne-am fi convertit noi la ortodoxie? Oare nu cu aceeasi ravna ne-am fi aparat credintele?
Ne-am fi hotarat si am fi spus: Gata! Nu vedeti ca ne-am rugat o viata intreaga la idoli? Nu vedeti ca e clar ca ortodoxia detine adevarul?
Probabilitatea sa ne fi convertit la ortodoxie este extrem de scazuta.
Cuvantul cheie este: mantuirea. Avem in Sundar Singh un exemplu de budist, care a inteles ca doar ca crestin se poate mantui; si s-a convertit.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 21:22:37
Don_Juan's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cuvantul cheie este: mantuirea. Avem in Sundar Singh un exemplu de budist, care a inteles ca doar ca crestin se poate mantui; si s-a convertit.
Nu cunosc povestea domniei sale, dar banuiesc ca s-a convertit dupa ce a calatorit intr-o tara ortodoxa si dupa ce a simtit pe pielea lui ortodoxia. Cum ramane cu celelalte miliarde de oameni care nu au biserici ortodoxe in tarile lor si nici nu au posibilitati de calatorie intr-o tara ortodoxa? Ce fel de judecata primesc acestia? Sunt condamnati doar pentru faptul ca s-au nascut in locul nepotrivit?
Vechi 27.02.2010, 00:01:13
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Citat:
Nu cunosc povestea domniei sale, dar banuiesc ca s-a convertit dupa ce a calatorit intr-o tara ortodoxa si dupa ce a simtit pe pielea lui ortodoxia. Cum ramane cu celelalte miliarde de oameni care nu au biserici ortodoxe in tarile lor si nici nu au posibilitati de calatorie intr-o tara ortodoxa? Ce fel de judecata primesc acestia? Sunt condamnati doar pentru faptul ca s-au nascut in locul nepotrivit?
Un raspuns la aceasta intrebare ar insemna sa fim noi judecatori(osanditori). Asta nu este treaba noastra este a Lui Hristos Pantocrator. Stim sigur ca ortodoxia este calea sigura spre mantuire, in rest nu stim. Doar El stie.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 11:20:37
Don_Juan's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Un raspuns la aceasta intrebare ar insemna sa fim noi judecatori(osanditori). Asta nu este treaba noastra este a Lui Hristos Pantocrator. Stim sigur ca ortodoxia este calea sigura spre mantuire, in rest nu stim. Doar El stie.
Pai in cazul asta nu ar trebui nici sa afirmam ca nu se mantuiesc. Asta nu este treaba noastra, este a Lui Hristos Pantocrator.
Vechi 27.02.2010, 11:27:04
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Citat:
Pai in cazul asta nu ar trebui nici sa afirmam ca nu se mantuiesc. Asta nu este treaba noastra, este a Lui Hristos Pantocrator.
Da, nu putem noi sa dam verdicte.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 18:00:46
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Nu stiu daca Sundar Singh a devenit ortodox; dar sigur a devenit crestin, poate catolic; dar repet, nu stiu exact.
Cei, care nu au tangente cu crestinismul, vor fi judecati dupa legea lor; iar in lipsa unei legi, dupa constiinta lor.
E prea mult si fara folos sa ne facem ganduri in privinta omenirii; scopul vietii noastre e propria mantuire. La asta sa ne gandim.
Si sa nu uitam ca la Judecata Dumnezeu va fi drept, in vreme ce acum e milos. Deci nu va fi nimeni nedreptatit. Totul e sa suportam urmarile unei judecati drepte, la cat de pacatosi suntem.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 18:37:44
giovana giovana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.08.2008
Implicit

Am crezut ca esti ateu, Don Huan.Dar ma bucur sa vad ca s-ar putea sa fii chiar foarte credincios.........Daca ai renunta la prea multa ta inclinatie spre a judeca rational ar fii mai bine, ratiunea e buna, dar mai buna e credinta simpla si curata.Nu e cale de mijloc.Ori credem ca Dumnezeu e atotputernic si bun, ori ne indoim si ne zbatem sa explicam cu mintea cele ascunse noua, caci suntem prea mici si intinati sa le intelegem.
Referitor la ce intrebai de cei nascuti in alte credinte, religii.......Hristos spune clar:" Iata eu stau la usa si bat!"....cine vrea sa raspunda ii raspunde.Pentru toti exista cale de intoarcere.De ar vrea omul si intr-o clipa s-ar mantui.Eu am fost atee.......si Dumnezeu mi-a intins mana..........Eu sper ca i-am raspuns si incerc sa fac putinul meu.........., restul face Dumnezeu, numai sa ne lasam in grija Lui.Si nu iti mai bate capul cu judecata.Ai incredere ca Dumnezeu e bun si drept.Altfel nu ar mai fii Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 22:15:13
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
scopul vietii noastre e propria mantuire. La asta sa ne gandim.

.
Si oare de ce nu o facem Anca? De ce oare ne tot roade viermele exclusivismului si continuam sa aruncam cu noroi in ceilalti frati cu care impartim pamintul, planeta? Cum vine vorba de salvarea sufletelor aproapelui nostru de alta religie, nu ne gindim decit la:

Doamne, cind or sa crape restul lumii din cauza necredintei lor!

Nu o spunem in vorbe ca sa nu parem exagerati insa este clar ca ASTA GINDIM!

Cum de nu vine odata un tzunamii de proportii apocaliptice sa-i rada pe toti necredinciosii(dupa parerea noastra exclusiva) de pe fata pamintului si sa raminem numai noi..cei bine credinciosi!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 22:16:49
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai frate Andrei da cine a zis ce zici fratia ta?
A zis cineva de dansii sa le faca cineva rau?
Daca eu stau cu fratia ta si discutam si nu suntem de acord asupra unui subiect trebuie sa ne luam la bataie?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sa respectam parerile celorlalti Mirela0110 Generalitati 68 12.12.2010 14:44:13
parerile ortdocsilor despre BOR MariaB Biserica Romano-Catolica 70 14.10.2010 23:18:47
Budismul cat2kity Alte Religii 132 18.11.2009 21:17:26
Cum ca nu exista asemanari intre isihasm si kaballa mihailt Generalitati 0 18.06.2009 03:51:50