Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2010, 10:57:03
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul Vezi mesajul
Din cate am vazut si aici, si prin alte parti (inclusiv in familie), cei ce se convertesc la sectele neoprotestante au o intelegere extrem de superficiala a ortodoxiei. Pentru ei, ortodoxia a fost o rutina, o chestie sociala lipsita de profunzime.
Din câte am observat eu, pe acest sub-forum sunt mai mult neoprotestanți plecați din ortodoxie, deci nu au o înțelegere chiar atât de "extrem de superficială a ortodoxiei".
Mult mai superficială este înțelegerea neoprotestantismului de către ortodocșii ce se inspiră din materiale propagandistice ortodoxe, ori din saituri denigratoare la adresa neoprotestanților. Vorba aceea: "eu am fost ca tine, tu niciodată ca mine".

Co
Citat:
convertindu-se la invataturile sectelor, oamenii au impresia ca au gasit pe Dumnezeu, care nu existase inainte in viata lor.
Când folosești inadecvat termenul "secte" te referi probabil la cultele neoprotestante. Neoprotestanții nu au doar "impresia ca au găsit pe Dumnezeu", ci chiar L-au găsit. Altfel cum îți explici bucuria și pacea pe care o găsesc, deși fac sacrificii mai mari decât în ortodoxie și au parte pe de-asupra de oprobiul rudelor și prietenilor ortodocși?

Citat:
Apoi mai trebuie tinut seama si de faptul ca prin unele parti ale tarii, neoprotestantii au dus si duc incontinuare un misionariat activ, implicandu-se foarte mult in viata comunitatii. Inclusiv la nivel politic. Reactiile Ortodoxiei la aceasta situatie sunt de cele mai multe ori apatice.
Singura "recacție" ar trebui să fie cea pozitivă: să urmeze exemplul lor, implicându-se în operele caritabile, în educația socială și în vestirea Evangheliei la cei ce nu-L cunosc pe Hristos (cu privire la implicarea politică mă abțin să fac comentarii).
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05