Citat:
În prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul
Din cate am vazut si aici, si prin alte parti (inclusiv in familie), cei ce se convertesc la sectele neoprotestante au o intelegere extrem de superficiala a ortodoxiei. Pentru ei, ortodoxia a fost o rutina, o chestie sociala lipsita de profunzime.
|
Din câte am observat eu, pe acest sub-forum sunt mai mult neoprotestanți plecați din ortodoxie, deci nu au o înțelegere chiar atât de "
extrem de superficială a ortodoxiei".
Mult mai superficială este înțelegerea neoprotestantismului de către ortodocșii ce se inspiră din materiale propagandistice ortodoxe, ori din saituri denigratoare la adresa neoprotestanților. Vorba aceea: "
eu am fost ca tine, tu niciodată ca mine".
Co
Citat:
convertindu-se la invataturile sectelor, oamenii au impresia ca au gasit pe Dumnezeu, care nu existase inainte in viata lor.
|
Când folosești inadecvat termenul "secte" te referi probabil la cultele neoprotestante. Neoprotestanții nu au doar "
impresia ca au găsit pe Dumnezeu", ci chiar L-au găsit. Altfel cum îți explici bucuria și pacea pe care o găsesc, deși fac sacrificii mai mari decât în ortodoxie și au parte pe de-asupra de oprobiul rudelor și prietenilor ortodocși?
Citat:
Apoi mai trebuie tinut seama si de faptul ca prin unele parti ale tarii, neoprotestantii au dus si duc incontinuare un misionariat activ, implicandu-se foarte mult in viata comunitatii. Inclusiv la nivel politic. Reactiile Ortodoxiei la aceasta situatie sunt de cele mai multe ori apatice.
|
Singura "recacție" ar trebui să fie cea pozitivă: să urmeze exemplul lor, implicându-se în operele caritabile, în educația socială și în vestirea Evangheliei la cei ce nu-L cunosc pe Hristos (cu privire la implicarea politică mă abțin să fac comentarii).