Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2010, 10:29:06
marta_lena's Avatar
marta_lena marta_lena is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
mi-as permite a adauga listei si scrierile parintelui Paisie Aghioritul, toate, in ordinea in care simte ca poate sa le parcurga fiecare; Parintelui Paisie eu ii datorez multe...
Adevarat! tot ce are legatura cu el...fie scrise de el fie scrise de altii....despre el!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 11:27:17
Dutzu's Avatar
Dutzu Dutzu is offline
Member

Data înregistrării: 24.01.2009
Locație: Oradea
Religia: Ortodox
Implicit

Seria "'Ne vorbeste parintele Cleopa" nu sunt foarte scumpe!!
Vechi 01.03.2010, 21:16:02
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
mi-as permite a adauga listei si scrierile parintelui Paisie Aghioritul, toate, in ordinea in care simte ca poate sa le parcurga fiecare; Parintelui Paisie eu ii datorez multe...
Adevarat, si toate cartile Cuviosului Paisie Aghioritul... in special "PATIMI SI VIRTUTI".
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 21:53:15
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ..

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Si toate cartile parintelui Savatie Bastovoi!
Foarte frumos scrie parintele Savatie Bastovoi. Are dar de la Dumnezeu. Recomand DIN TOT SUFLETUL tuturor sa citeasca cartea sa "A iubi, inseamna a ierta". Deosebit de frumoasa. Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 22:40:04
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit alte cateva carti ortodoxe - unele si online etc

'Jurnalul Fericirii' & 'Daruind vei dobandi' - carti de Par. Nicolae Steinhardt
'Cararea Imparatiei' & 'Cuvinte vii' - de Par. Arsenie Boca
Carti ortodoxe online, aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/_carti.htm
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 23:20:45
VladCat
Guest

Implicit

Multumesc tuturor celor care au postat....cand eram in liceu credeam in Dumnezeu, ma rugam si ma spovedeam si impartaseam de sarbatori dar nu prea mergeam la biserica....imi amintesc ca mi-a dat mama sa citesc un volum de Cuviosul Paisie Aghioritul si i l-am dat inapoi foarte revoltat fiindca "eu cred in Dumnezeu dar cartea este plina de exagerari".....din pacate sunt multi care ar avea aceiasi reactie si eu la ei ma refeream cand am deschis topicul....ulterior dupa ce m-am mai apropiat de Biserica, volumul "Patimi si Virtuti" a fost cartea care m-a facut sa imi reconsider viata de zi cu zi...ii datorez enorm de mult Sfantului......ieri seara uitandu-ma la Trinitas am aflat raspunsul in ceea ce priveste dilema "ce carte o sa il sminteasca sau nu o sa il sminteasca pe X".....un doctor care era invitat la emisiunea "Viata Sanatoasa" a povestit cum duhovnicul lui l-a sfatuit sa le spuna pacientilor sai sa citeasca din Sfanta Evanghelie in fiecare seara...chiar daca sunt atei...sa citeasca ca si cum ar urma o reteta....spunea ca de fiecare data cand bolnavul a acceptat sa faca lucrul acesta in cele din urma a venit la credinta....PUTEREA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU!
Reply With Quote
Vechi 02.03.2010, 00:28:53
antoniap
Guest

Implicit

Lista mea cuprinde urmatoarele titluri:
Pelerinul rus
Agapie Criteanul, Mantuirea pacatosilor
Nicolae Velimirovici, Proloagele
Cartile parintelui Arsenie Boca: Talantii Imparatiei
Nicodim Aghioritul, Razboiul gandurilor
Paisie Aghioritul, Trezire duhovniceasca
Filocalia de la Optina
Dictatura biometrica
Reply With Quote
Vechi 02.03.2010, 00:39:38
antoniap
Guest

Implicit

Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 14:22:02
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Recomand "Drumul sufletului dupa moarte" de par. Ilie Cleopa.
Este o carte f scurta si foarte utila, scrisa cu multa dragoste. (Eu o am de la libraria sophia, de pe net.. e si f ieftina, in jur de 1 leu, parca). Merita achizitionata si citita.

Si cartile monahului Ioan Vladuca merita citite.
Sunt foarte concise, sunt usor de citit si f utile. Eu le-am gasit tot la libraria Sophia, dar probabil se gasesc si pe scribd.com.
Si nu ma refer doar la cartile lui despre stiinta versus credinta.. ci am gasit utila si cartea: "Despre sfintele icoane" in care se descrie lupta bisericii impotriva iconoclastilor, semnificatia si importanta icoanei etc.. Multe lucruri pe care majoritatea crestinilor nu le cunosc si apleaca urechea catre cei ce necinstesc icoanele.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 16:02:49
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Danion Vasile- PATERICUL MIRENILOR
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Lamuriri la "Ectenia celor chemati" sophia Sfanta Liturghie 15 01.11.2009 21:05:33
Metodele celor cu "dezvoltarea personală" veronika Teologie si Stiinta 29 25.05.2009 00:50:54