![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar eu ma refeream la cei ce paraseau "lucrarea" nu si biserica. Spre exemplu, cel mai cunoscut este cazul 11 Iunie, unde aproape toti membrii lucrarii ce mergeau acolo, in urma unor scandaluri, au ales sa ramana la biserica 11 Iunie alaturi de pr Grigore. Este vorba de cazul de care vorbeste pr David cand pomeneste de visarionisti. Iar acestia au fost considerati "cazuti" desi majoritatea merg si astazi la aceeasi biserica. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca li se spune "cazuti " ptr ca numai Dumnezeu stie cine este si cine nu este cazut....
Daca pleci din lucrare si urmezi drumul bisericii nu inseamna ca esti cazut....asa ca ...cei care sunt in lucrare nu cred ca afirma asa ceva... Legat de fetele si de baietii care s-au casatorit ....bravo lor...fiecare e liber sa faca ce vrea ...dar in acelasi timp trebuie sa te gandesti si la suflet nu numai la trup...ptr cei care renunta la Dumnezeu sau nu mai sunt crestini activi , eu cred ca exista o mare pierdere ptr ei....ptr ca sufletul cere...hrana asa cum a fost el obisnuit....asa ca ...pe de alta parte gandeste-te la parintele ca la o mama cum crezi ca s-a simtit cand a vazut ca o parte dintre cei pe care i-a invatat lucruri bune acum nici macar o cruce nu-si mai fac...tu cum te-ai simti daca ai vedea ca, copilul tau este total schimbat...nu te-ar durea... Daca stam si ne gandim nici parintele Porfirie nu era de acord ca cei care frecventeza biserica sa se casatoreasca cu persoane care nu merg la biserica stiind ca acei crestini vor renunta ...nu..? Exemplul cel mai concludent este legat de fata care s-a casatorit cu un mason...ce a urmat...schimbare ei si nu a lui..nu? Eu nu zic ca nu exista persoane care au gresit dar tu nu mergi la biserica ptr ei ...mergi ptr sufletul tau..nu? Uneori trebuie sa treci peste toate astea si sa nu negi munca parintelui...ca e mare greseala.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dupa cum scrii pari a fi membra, dar nu stiu daca esti noua sau mai veche. Dar daca ai fi mai veche ai stii ca pana acum cativa ani, casatoria era practic interzisa in aceasta "lucrare", desi teoretic nimeni nu era impotriva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Da, ai dreptate, un visarionist sta la usa bisericii si interzice intrarea in biserica pentru oficierea casatoriei ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
De cati ani esti in "lucrare"?
|
|
|||
|
|||
![]() de multi, multi ani...mai asculta o data predica despre casatorie si fii mai atent la continut; mai citeste si alte carti ale parintelui Arsenie Boca si vezi ce spune despre casatorie; mai vezi ce spune si Sf Apostol Pavel referitor la casatorie; mai vezi ce spun si alti parinti induhovniciti....fa o sinteza si apoi arunca piatra asupra parintelui Visarion |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In primul rand nu am aruncat cu piatra. In al doilea rand era vorba de "lucrare", nu de alti parinti. Iar in altreilea rand cred ca am spus ca era o diferenta intre teorie si practica. Last edited by Dumitru73; 01.03.2010 at 14:00:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O, cat mi-as dori sa fiu autentica asa cum ma crezi tu.... te rog sa spui ce spune diferit parintele Visarion fata de cei citati mai sus, referitor la subiectul casatorie.. care este diferenta intre teorie si practica? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar daca tot o faci ai grija cu cine o faci. Dar in practica lucrurile se petreceau putin cam altfel. In sensul ca se lua doar partea cu "mai bine nu". Practic iti era aproape imposibil sa te casatoresti in "lucrare" fara sa te arate lumea cu degetul. Chiar daca o data intrat in randul lumii perceptia se schimba. Am fost multi ani intr-o grupa de baieti si stiu bine ce vorbesc, ca doar ne-am confruntat cu astfel de probleme. cel putin in Bucuresti au fost mari probleme in acest sens. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca depinde de fiecare cum intelege asta; stiu multe persoane care s-au casatorit tinand cont de sfaturi si le merge foarte bine si cunosc si din cei care s-au casatorit fara sa tina cont de sfaturi si acum plang si isi smulg parul din cap ca nu au ascultat; cand au venit greutaitile si incercarile au inceput sa carteasca, sa se planga, sa se indeparteze de biserica;deci iata cum se imbina teoria cu practica Dar fii te rog sincer si spune invatatura parintelui Visarion sa nu lasam loc de confuzii Din cate stiu chiar si in Bucuresti s-au casatorit si nu a fost o tragedie pentru nimeni; care au fost asa zisele "mari probleme"? au fost urmariti, le-a facut cineva vreun rau, i-a impiedicat cineva sa mearga mai departe pe drumul credintei? sincer chiar nu inteleg! este foarte adevarat ca eu eram deja casatorita cand am cunoscut pe parintele; acum daca as da timpul inapoi tot asa as proceda adica m-as casatori; crezi ca cineva mi-ar sta impotriva? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Visarion Iugulescu | mihele_m | Intrebari utilizatori | 12 | 21.05.2014 12:12:17 |
Parintele Visarion | MIHAELA095 | Generalitati | 15 | 12.05.2014 17:11:12 |
Ierodiacon Visarion Iugulescu | geo.nektarios | Generalitati | 97 | 02.06.2012 16:26:27 |
Visarion Iugulescu | vylyca84 | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 01.06.2012 15:56:59 |
|