Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2010, 08:51:40
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Nelamurirea mea este si ramane aceea ca sunt anumite lucruri care NU se petrec in timpul nostru, al calendarului pe nou, ci in timpul calendarului de pe stil vechi. Dintre toate, intoarcerea raului Iordan de Boboteaza ma bulverseaza cel mai mult, pentru ca nu se intampla pe nou, ci pe vechi. Daca un roman pe nou, merge la Muntele Athos, el are toate sansele sa se intoarca de acolo profund schimbat in ganduri, dar, desi ar dori sa se schimbe pe vechi, n-o poate face in Romania, intrucat "ai nostri" NU sunt recunoscuti niciunde, stim cu totii de ce...
Concluzia mea finala este ca NU trebuie sa ne amestecam in "ciorba" celorlalti, dar merita cu prisosinta sa ne rugam pentru ei si nicidecum sa ne inversunam intr-un razboi absurd si inutil al orgoliilor si acuzatiilor dureroase. Adevarul ESTE la Dumnezeu si are El grija sa-l arate fiecaruia in parte. Noi sa ne vedem de-ale noastre si sa ne rugam pentru noi si pentru ei deopotriva!
Nu are legatura minunea aceasta cu un anumit calendar ci cu viata comunitatii respective; sfanta lumina se pogoara nu dupa un anumit calendar ci doar la rugaciunea patriarhului ortodox.

Legat de calendar este un exemplu deosebit in duhovnicia romaneasca care arata clar cum sa ne pozitionam fata de problema asta.

Staretul manastirii Sihastria, Ioanichie Moroi, cand s-a pus problema asta a avut o opozitie puternica fata de schimbarea calendarului; dar a decis sa se inchida intr-o chilie unde a postit negru timp de 3 saptamani; la un moment dat au venit cei 3 Sfinti Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe care i-au spus ca, 'Calendarul' nu este o dogma de credinta, ci este doar o randuiala a vremii, si ca ascultarea de Biserica mantuieste si l-a sfatuit sa faca ascultare de Biserica.

Iar Parintele Cleopa care era ucenic in timpul ala marturiseste despre intamplarea aceasta.

Dar mai este un argument fundamental in sprijinirea continuitatii Bisericii - noi nu am pierdut harul Duhului Sfant, care lucreaza prin tainele Bisericii si multi oameni se vindeca prin Sfanta Impartasanie si prin maslu si acesta este argumentul de baza ca nu suntem parasiti de Dumnezeu in lucrarea noastra.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2010, 10:06:59
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

ce intrebare e asta?....trebuie sa nu mai fie indoieli...primim semne
Reply With Quote
Vechi 04.03.2010, 11:05:31
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
ce intrebare e asta?....trebuie sa nu mai fie indoieli...primim semne
Da, e foarte adevarat: primim semne, dar ce te face sa crezi ca ei nu primesc la randul lor?Cateva le-am vazut chiar eu!
- Ei au de partea lor cateva puncte care la noi sunt foarte vulnerabile: puterea in credinta (nu e usor sa mergi impotriva puhoiului si cand toti serbeaza Craciunul sau Anul Nou, ei sa tina post fara ulei si vin); nu stiu cati dintre cei care se declara ortodocsi pe stil nou ar avea taria sa mearga asa toata viata...
- Au motivatia sa ne spuna noua despre Muntele Taborului si despre raul Iordanului care au ramas in vechea oranduire. Si mai au cu ce ne "scoate ochii" intrucat in perioada de inceput, doi ani Sfanta Lumina nu s-a aprins cum voiam noi, ci cum voiau ei. Atunci ne-am radresat cu Sfintele Paste, dar a ramas din cand in cand sa avem un post mititel de numai cateva zile cand este stiut ca el nu poate fi mai mic de o saptamana! NOI am facut ascultare, desi este cunoscut cum au fost pedepsiti cei care au fost initiatorii calendarului nou. Din cate cunosc eu, Dumnezeu nu pedepseste de doua ori pentru acelasi lucru si nu cred ca noi suntem in greseala. Greseala vine in momentul cand apare mandria si se arunca cu blesteme si anatemizari. De aceea spun ca suntem intr-o pozitie delicata in tara noastra in sensul ca, daca ai vrea sa pastrezi calendarul vechi, nu ai ce cauta in Romania, ci trebuie sa mergi in Rusia sau la Sf. Munte sau prin alte parti unde "stilul vechi" este in armonie cu Dumnezeu si cu stilul nou in acelasi timp.

Cat despre mantuire, ar fi trist daca intr-adevar cei care au plecat la cele vesnice fiind pe stilul vechi (cu atat mai mult daca au trecut intre timp la biserica stilista, ei fiind initial pe nou) ar fi ajuns la chinul cel vesnic. Eu personal ma indoiesc de asa ceva fiindca am fost martorul unei astfel de "plecari" si ce-am vazut/simtit/auzit in acele momente mi-a schimbat foarte mult atitudinea fata de tot si toate. Dimpotriva... "flecareala" noastra de atoate-stiutori ar putea sa ne dauneze mult, fiindca prin asta, cei care nu sunt foarte bine inradacinati in credinta, pot avea o reactie nepotivita fata de semenii nostri. De multe ori ne pierdem in detalii fara sens, in loc sa ne vedem de sufletul nostru, de mantuirea noastra, de intelepciunea lipsita total de ura si judecata fata de "altii", de iertarea sincera a oricui, fie el ateu sau extraterestru si in loc de explozia neuronala si ridicarea adrenalinei, sa spunem in gandul nostru: "Doamne, da-mi taria si rabdarea sa trec peste toate, si celor din jur, iertare si intelepciune de la Tine, Doamne!"
Reply With Quote
Vechi 04.03.2010, 15:47:31
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
NOI am facut ascultare, desi este cunoscut cum au fost pedepsiti cei care au fost initiatorii calendarului nou. Din cate cunosc eu, Dumnezeu nu pedepseste de doua ori pentru acelasi lucru si nu cred ca noi suntem in greseala. Greseala vine in momentul cand apare mandria si se arunca cu blesteme si anatemizari. De aceea spun ca suntem intr-o pozitie delicata in tara noastra in sensul ca, daca ai vrea sa pastrezi calendarul vechi, nu ai ce cauta in Romania, ci trebuie sa mergi in Rusia sau la Sf. Munte sau prin alte parti unde "stilul vechi" este in armonie cu Dumnezeu si cu stilul nou in acelasi timp.
Ascultare fata de cine? De un mason? De un eretic care a recunoscut hirotoniile facute de anglicani? De un inovator?

Unde vezi tu "mandria"? Aparareai Sfintei Traditii, o numesti tu mandrie?

Nimeni nu arunca cu "blesteme si anatheme"! Dar daca tu vrei sa "inchizi ochii", sa crezi ca totul e bine, ca anatemele date in secolul 16 si dupa impotriva schimbarii calendarului defapt nu sunt anateme, atunci chiar nu mai are rost sa discutam!

Stilul nou in armonie cu Dumnezeu? Adica o inovatie masonica, diavoleasca, ANATEMIZATA in armonie cu Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 04.03.2010, 16:22:54
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Ascultare fata de cine? De un mason? De un eretic care a recunoscut hirotoniile facute de anglicani? De un inovator?

Unde vezi tu "mandria"? Aparareai Sfintei Traditii, o numesti tu mandrie?

Nimeni nu arunca cu "blesteme si anatheme"! Dar daca tu vrei sa "inchizi ochii", sa crezi ca totul e bine, ca anatemele date in secolul 16 si dupa impotriva schimbarii calendarului defapt nu sunt anateme, atunci chiar nu mai are rost sa discutam!

Stilul nou in armonie cu Dumnezeu? Adica o inovatie masonica, diavoleasca, ANATEMIZATA in armonie cu Dumnezeu?
Sa inteleg ca esti stilist? Dumnezeu sa te binecuvinteze, dar intre noi fie vorba, ce anume te face sa fii atat de inversunat? Credinta, oricare ar fi ea, inseamna smerenie. Intr-o cearta iti spun sigur, nimeni nu castiga! Mai bine ne rugam, eu la biserica mea, tu la biserica ta, ca daca gandim asa cum gandesti tu, ajungem sa facem altfel de trimitere la biserica mamei noastre... Si e maaare pacat!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2010, 16:35:25
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa inteleg ca esti stilist? Dumnezeu sa te binecuvinteze, dar intre noi fie vorba, ce anume te face sa fii atat de inversunat? Credinta, oricare ar fi ea, inseamna smerenie. Intr-o cearta iti spun sigur, nimeni nu castiga! Mai bine ne rugam, eu la biserica mea, tu la biserica ta, ca daca gandim asa cum gandesti tu, ajungem sa facem altfel de trimitere la biserica mamei noastre... Si e maaare pacat!
Pr. Dionisie: Cum stiliști??!! Ce va să zică stiliști??!! Sfântul Munte are așa încă de la începutul începuturilor, să n-aibă episcop, să pomenească pe cine vrea! Nu-i dator să se-amestece în conducerea Sfântului Munte vreun patriarh.

Eu sunt de la 1926 în Sfântul Munte și n-am avut absolut nici o nemulțumire cu toți părinții din Sfântul Munte, până acu’ vreo 8-9 ani, când or început cu batjocorirea, că nu suntem creștini… tot așa, frații noștri români!

Aici or fost greci; nici cu grecii, nici cu rușii, nici cu bulgarii, nici cu sârbii, nici cu iviriții, n-am avut nici o nemulțumire, absolut nici o nemulțumire!! Acuma de-un timp, o început să… că „de ce zicem că calendarul nou nu-i bun?”… Poți să zici că-i bun dac-o adus în lume despărțire, o adus în lume atâta tulburare?!… atâta măcel ce-o făcut!!…

În țară și încă ș-atuncea în 1939, erau călugări la pușcărie, că de ce sunt pe vechi!… De când îi Biserica, veșnic, veșnic or fost tulburări; nu vezi, și cu sfintele icoane: îi schingiuiau pe cei care țineau la sfintele icoane, cădeau aceia, iar veneau alții și câte și câte eresuri au fost, de când îi lumea…

http://traditiaortodoxa.wordpress.co...odoxa/#more-42

Nimeni nu vrea cearta! Tot ce am vrut eu a fost sa'ti arat ca exista multe "minciuni" la adresa Drept-Credinciosilor! Si chiar aici, in acest topic, manipularea continua, din pacate!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2010, 22:35:41
sofia_78's Avatar
sofia_78 sofia_78 is offline
Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Locație: Romania
Implicit

Draga Antonio,

Nu-mi gasesc cuvintele sa-ti raspund efectiv, nu stiu cum s-o dau ptr ca am simtit o mare frustrare in cuvintele tale, ura chiar pot spune si o dorinta efectiva de a-ti impune cu forta parerile tale, aducand drept argumente niste citate (eu cred ca multe fabricate de stilisti ptr a-i tine pe membri acolo, ma refer la citatele scrise de Sfinti Parinti din Muntele Athos).

Cred ca toti am realizat ca esti stilist, asta este treaba ta ca nu noi vom raspunde ptr tine si ptr faptele tale, dar nu vad duhul blandetii in cuvintele tale, duh dupa care ne recunoastem noi intre noi crestinii care beneficiem de Duhul Sfant, se spune ca pomul dupa roadele sale il recunosti.

Inainte de a raspunde unui mesaj, politicos este sa citesti acel mesaj, ai deschis tu oare site-ul pe care ti l-am trimis al Manastirii Pantokratoros din Sfantul Munte Athos, site care are drept scop inlaturarea tuturor ereziilor din credinta ortodoxa, site la dezvoltarea caruia participa TOATE!! manastirile din Sfantul Munte Athos, inclusiv Vatopaidi, Marea Lavra etc? Ai citit tu acolo pe acel link, nu citate adunate de prin site-uri stiliste, ci pozitia OFICIALA a Sfantului Munte Athos legat de catolicism, protestantism, budism, yoga, hinduism, iudaism, islamism, STILISTI!! ? Toti la un loc sunt considerati eretici, si acolo sunt date ARGUMENTE!! o gramada legata de minuni Dumnezeiesti inregistrate in Sfantul Munte Athos demonteaza orice alta intrebare sau pozitie personala cum ca ar mai exista MACAR PUTIN! Duh Sfant in aceste biserici. Pozitia Sfantului Munte Athos, in care intra NEGRU PE ALB, e un link intreg despre Stilisti separat, cu minuni si cu citate din Sfinti Parinti, si apoi pozitia Sfantului Munte sa "va feriti ca de foc de stilisti ca va pierdeti mantuirea", Sfinti care-au fost rapiti la cer cu duhul in timp ce cereau raspuns la intrebarea daca cei cu calendar nou sunt eretici sau si-au pierdut mantuirea sau Duhul Sfant, si daca nu-i mai bine sa treaca la stilisti, si asta este pozitia Sfantului Munte Athos dragul meu, sa ne ferim de stilisti ca de foc ca ne pierdem mantuirea.

Vezi tu, Biserica Ortodoxa Romana sau Greaca n-a pierdut Duhul Sfant din Sfintele Taine, asta spune si Sfantul Munte Athos, ci a ramas la fel, pe cand Sfantul Munte Athos spune in "Declaratie contra Ecumenismului" si pe tot parcursul acelui site, ca nu exista urma de indoiala ca toate celelalte biserici crestine sau nu (inclusiv stilistii) au pierdut ORICE!! urma de Duh Sfant din Sfintele Taine, iar acest raspuns dupa cum stii si tu il obtin prin mari posturi, rugaciuni si cercetari foarte atente, acolo ei sunt rupti de lume, unii stau prin pustie, prin paduri, ei nu "mangaie" cu vorbe orgoliul nici unui Patriarh, ei spun ADEVARUL si numai adevarul, ptr ca scopul lor singur e mantuirea si-atat, si ce spun e bun spus si cercetat.

Tu esti liber sa crezi orice, dar eu sa fiu in locul tau as cerceta si partea cealalta, mergi tu cu ochii tai in Muntele Athos si intreaba, scrie pe email pe site-ul pe care ti l-am trimis al Sfantului Munte Athos si intreaba TU, nu ce gasesti pe-aici pe site-ul stilistilor, si-o sa vezi cu ochii tai raspunsul lor, gandeste-te ca e o problema serioasa aici, e vorba de mantuirea ta vesnica nu de o intrebare gen daca sa port fusta pana la genunchi sau pana jos.

Ca intr-adevar calendarul nu a fost bine c-a fost schimbat asta-i altceva, ideea e alta, Patriarhiile au ramas in comuniune, si Rusa si Greaca si Romana si Sarba, asta-i ideea, n-a fost schisma cum au facut catolicii de s-au rupt si-au plecat, sau Stilistii, nu stiu cum sa ma exprim ca sa intelegi, scrie la acesl site si sunt sigura ca te vor lamuri categoric, e ca si cum o familie are 5 membri, unul face un pacat si alege sa traiasca singur sa plece, altul face un pacat dar ramane in sanul familiei si e iertat si familia merge mai departe intreaga fara pedepse, ca la spovedanie, unii din mandrie nu se spovedesc si aleg sa se lupte singuri cu viata, altii raman langa biserica si fac ascultare si chiar de gresesc se impartasesc prin ascultarea pe care o fac, nu stiu cum sa-ti explic. Daca Ierusalimul, Rusii etc, sunt in comuniune cu noi, ne primesc la Sfanta Spovedanie daca mergem la ei, ba ne si impartasesc, daca mergem in Sfantul Munte Athos primim impartasanie acolo, pai un catolic se poate impartasi acolo? Un stilist se poate impartasi in situatia in care Sfatul Munte Athos a emis o pozitie clara ca stilistii sunt la un loc cu ereticii si catolicii? Citeste, documenteaza-te pe ambele cai, nu doar pe una. S-or putea impartasi daca nu spune ca e la stilisti ci spune ca e la rusii din Romania sa zicem, dar stii si tu ca impartasania astfel e foc ptr cel ce o primeste.

Calendarul nu e un idol in sine, ci e facut un idol de catre stilisti, ptr ca (asa zice pe site-ul Sfantului Munte Athos) ca stilistii au impresia ca-i mantuie calendarul, ci ce te mantuie e ascultarea, oare pe Maria Egipteanca care a stat in pustie 50 de ani ptr ca a realizat pacatele sale pe cand era prostituata si n-a avut nici biserica acolo, nici calendar, dar la sfarsit la adus Domnul la ea prin rugaciunile ei fierbinti pe Sf Staret Zosima sa o spovedeasca (ca nu se spovedise niciodata in viata) si sa o impartaseasca, a dobadit sfintenia, ascultarea mantuie, ca ea saraca acolo nici sarbatorile nu stia cand sunt, dar a venit la ea preot ortodox (in sensul ca era biserica crestina veche) si i-a dat Sfintele Taine si asta a mantuit-o, pai daca chema un preot rupt de biserica (Domnul n-a ingaduit asta) nu era in van toata pocainta sa? ca eretici erau si-atunci.

In pustiul egiptului traiau pustnici cu gramezile, botezati si care faceau ascultare de biserica, unii mergeau duminica de duminica la biserica sa ia Sfintele Taine, faceau ore pana la cea mai apropiata biserica, altii am citit in Pateric ca aveau rugaciunea inimii si erau o flacara a Duhului Sfant ei insisi si mergeau rar Duminica ptr ca erau ore pana acolo, aveau viata de pustinicie in desert in rugaciune necontenita si pocainta dar faceau ASCULTARE fara CALENDAR langa ei, si au ajuns Sfinti, iar schimstaici erau si pe vremeea lor.

Vrei sa-ti spun ca pe vremeea pustinicilor, pana acum 1500 de ani Sfanta Impartasanie se lua intr-o mana luai Sfanta Paine (Trupul Domnului) si intr-alta beai din Cupa Sfantul Vin (Sangele Domnului), asa se facea cateva sute de ani, si acum ptr ca au decis toate Patriarhiile la un loc sa le combine ptr ca e foarte greu sa impartasesti atata lume asa, si unii mai scapa pe jos Painea ne pierdem mantuirea? Nu, ptr ca se face ASCULTARE si nu s-a umblat la DOGMELE bisericesti, la fel daca Sfantul Munte ne spune ca nu conteaza calendarul la mantuire, ca nu noi vom da socoteala ptr el, ci conteaza ascultarea in cadrul bisericii si sa nu ne facem nici o problema din cazuza calendarului ci probleme sa ne facem din cazuza stilistilor, pai ne-ar mai fi impartasit pe noi in Sfantul Munte daca ne considerau eretici?

Pe subiectul asta se poate scrie o carte intreaga, dar iti trebuie ochi sa vezi, citeste pe site-ul Sfantului Munte Athos sa vezi "asa zisele" minuni prosetante de vorbire in limbi, cum sunt posedari demonice, sau aparitiile de la Fatima etc, aparitii dracesti cercetate ANI de calugarii din Sfantul Munte, calugari care si ei sunt vizitati de necurat in forma Maicii Domnului sau a Mantuitorului, dare i au niste metode sa verifice o minune, pe loc, si imediat diavolul pleaca si trosneste ceva suparat.

Stiai ca Pr Arsenie Boca e considera Sfant de Sfantul Munte Athos, cauta site-ul manastirii Vatopaidi si citeste acolo despre Sfantul Parinte Arsenie Boca pe nou.

Ai auzit de parintele Ilarion Argatu, cel mai mare exorcist roman, vazator cu duhul, si mare facator de minuni, care spunea la fel "sa fugim de stilisti ca de ...", ale carui moaste sunt la Suceava si care tot pe nou e? Citeste in viata parintelui cum avea o enoriase foarte evlavioasa care provenea dintr-o familie de stilisti, ea era singura care devenise ortodoxa si tot timpul se spovedea cum ca familia ei ii spune sa treaca la stilisti c-o sa-si piarda mantuirea si ea spunea ca nu se duce nici rupta, si era foarte bisericoasa, pana intr-o zi cand s-a spovedit la Parinte ca ea mai are putin si moare si ii e frica, daca nu se mantuieste, si ca au convins-o rudele si ea de saptamana viitoare o sa treaca la ei, parintele a inceput sa planga si sa-i spuna, mai femeie asta-i coada necuratului ca sa te piarda tocmai acum la final, ca pe toti din familia ta i-a castigat si ea nimic, Dupa ce-a murit, parintele a pus rugaciuni la Domnul vreo 7 zile de post negru si rugaciuni neincetate sa-i arate unde a mers sufletul acelei enoriase, si-ntr-o noapte a venit un inger la dumnealui, si dupa ce a cercetat ingerul (ca si cei din Sfantul Munte, cu rugaciunea inimii, cruce etc, nu era prima data cand se intampla asta), ingerul i-a spus "ai pus rugaciune la Domnul sa-ti arate unde-i sufletul lui X si am venit sa te iau sa-ti arat. Si l-a dus in iad, si acolo a vazut-o pe femeie chinuita rau de niste demoni si cand l-a vazut pe parinte a inceput sa strige, parinte scapa-ma ca uite unde am ajuns."

Eu ma rog de exemplu la Sf Matrona pe vechi si la parintele Argatu pe nou, ambii ma ajuta la fel de mult, efectiv, nu pot povesti in cuvinte ce ajutor mare primesc de la amandoi, si ma rog lucruri diferite (ma rog, ajutor in viata).

Sunt atat de multe lucruri de spus dar as scrie o carte, cel mai bine tu decide singur, dar cerceteaza ce ti-am spus mai intai.

Doamne-ajuta!
Vechi 04.03.2010, 15:37:43
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Nu are legatura minunea aceasta cu un anumit calendar ci cu viata comunitatii respective; sfanta lumina se pogoara nu dupa un anumit calendar ci doar la rugaciunea patriarhului ortodox.
De ce crezi ca BOR si ceilalti nou-reformisti, care au reusit sa schimbe ciclul sarbatorilor cu data fixa, praznuiesc Sfantul Paste dupa pascalia alexandrina, adica PE VECHI si nu dupa pascalia gregoriana (asa cum s'a intamplat in '26 si '29 in Romania)?

Din cauza ... Sfintei Lumini!

Asta e inca o dovada printre multe altele (vezi norul de pe Muntele Tabor, intoarcerea Raului Iordan, sau steaua care se arata de nasterea Domnului) ca toate dovezile "astronomice" si afirmatiile de genul "calendarul nostru ramane dupa 42.000 de ani cu o zi in urma" (noi tram vremurile apocaliptice si visam la zeci de mii de ani) IN FATA LUI DUMNEZEU SUNT O MINCIUNA, o manipulare care este inca sustinuta (de exemplu' afirmatia "calendarul iulian indreptat" care practic e calendarul gregorian) din pacate!

A incercat si Ierusalimul sa praznuiasca Sfantul Paste dupa pascalia gregoriana si cu tot cu rugaciunea Patriarhului, Sfanta Lumina n'a venit!

http://www.holyfire.org/eng/doc_LitHavoc.htm

Citat:
Legat de calendar este un exemplu deosebit in duhovnicia romaneasca care arata clar cum sa ne pozitionam fata de problema asta.

Staretul manastirii Sihastria, Ioanichie Moroi, cand s-a pus problema asta a avut o opozitie puternica fata de schimbarea calendarului; dar a decis sa se inchida intr-o chilie unde a postit negru timp de 3 saptamani; la un moment dat au venit cei 3 Sfinti Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe care i-au spus ca, 'Calendarul' nu este o dogma de credinta, ci este doar o randuiala a vremii, si ca ascultarea de Biserica mantuieste si l-a sfatuit sa faca ascultare de Biserica.

Am mai scris despre aceasta "minune"!

Vocea Ortodoxiei, de la vladica pana la opinca, dupa schimbarea calendarului in Apus a fost: NU SCHIMBAM CALENDARUL NOSTRU BISERICESC!

Vezi anatemele care s'au dat impotriva celor care vor face sau ACCEPTA schimbarea, vezi parerile Sfintilor care au fost impotriva SCHIMBARII! Vezi declaratia BOR din 1903:

”Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre.”

Citeste aici despre aratarea Sfintei Cruci in Grecia, in 1925, PE VECHI:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6480

Si acum sa'ti arat o ADEVARATA MINUNE, in duh ortodox:

La privegherea din seara de 7/20 spre 8/21 septembrie 1925, de Nașterea Maicii Domnului după calendarul iulian (ortodox), „n-a venit decât o mână de călugări. Ceilalți au luat hotărârea de a nu veni, sau mai stăteau la îndoială. Un duh nefiresc de buimăceală stăpânea catedrala, pe toată durata slujbei” (Pelerinul rus, 1990).

O nouă prigoană s-a abătut asupra tradiționaliștilor. La 10 noiembrie, pe insulă a sosit o comisie de cercetare formată din doi clerici. În comisie au intrat și câțiva clerici din conducerea mănăstirii, în frunte cu egumenul Paulin (deși se vedea că sufletește se simte împovărat, mai cu seamă că încercase să-și dea demisia „din cauza stilului”).

Totuși, până la urmă n-a cutezat să iasă la mărturisire fățișă. La ședința acestei comisii, toată frățimea mănăstirii a fost chemată să răspundă, unul câte unul, și să-și clarifice poziția față de ierarhia finlandezo-constantinopolitană, nou-calendaristă și instalată ile-gal.

Unul dintre ei, părintele Boris, s-a rugat mult la Maica Domnului, și, din mila lui Dumnezeu, a auzit glasul Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, vestin- du-i: „Dacă voiești să te mântuiești, ține predania Sfinților Apostoli și a Sfinților Părinți, și nu urma acestor deștepți” (din „Jurnal Autobiografic”). Slavă Domnului, nu toți cinstiții stareți ai Valaamului au șovăit, aidoma egumenului Paulin.

Tradiționaliștii au avut și adevărați cârmaci duhovnicești. Dintre aceștia, în primul rând s-a remarcat părintele Mihail, duhovnicul mănăstirii, prețuit de toată lumea, apoi egumenul Ioasaf, părintele iconom Ieronim și șeful cancelariei, ieromonahul Policarp. Asupra dârzeniei lor, depune mărturie chiar și arhimandritul nou-calen-darist Atanasie (Neceaev), pe atunci frate începător.

Printre altele, el își amintește că, în perioada răzme-riței calendaristice de la Valaam, părintele duhovnic Mihail a rostit doar o singură frază, tare și răspicat: „Nouă, sfintele canoane nu ne îngăduie să fim cu cei ce le încalcă”; și am simțit - încheie arhimandritul Atanasie -, că poziția sa e de neclintit”.

Deci vezi, "Dacă voiești să te mântuiești, ține predania Sfinților Apostoli și a Sfinților Părinți, și nu urma acestor deștepți", aceasta a FOST CU ADEVARAT O MINUNE in duhul patristic, in duhul Sfintei Traditii!

Ascultarea de care vorbeste Parintele Ioanichie se face pana la erezie! Ei bine, erezia nu a inceput de ieri, ci din anii 1920, schimbarea calendarului fiind primul pas spre vanzarea Ortodoxiei!

"Staretul Ioanichie Moroi a fost amenintat cu evacuarea daca nu schimba calendarul, asta l-a determinat sa caute aceasta descoperire de care vorbiti. Nu o socotesc relevanta, din multe motive, pe care le voi discuta intr-un cadru potrivit. Daca credeti ca ceea ce se spune despre aceasta descoperire e cumva validarea de catre sfintii lui Dumnezeu a unei schimbari schismatice de inspiratie masonica CARE NU ARE NICI UN TEMEI DUHOVNICESC, nu pot sa va impartasesc parerea"

Citeste mai multe aici:

http://www.crucea.ro/2008/12/05/trad...i-neimplinite/

Citat:
Iar Parintele Cleopa care era ucenic in timpul ala marturiseste despre intamplarea aceasta.
? Parintele Cleopa care afirma ca "stilistii sunt cu Pauker", sau ca se "inchina calendarului", sau ca "schimbarea calendarului a fost o necesitate"?

Citat:
Dar mai este un argument fundamental in sprijinirea continuitatii Bisericii - noi nu am pierdut harul Duhului Sfant, care lucreaza prin tainele Bisericii si multi oameni se vindeca prin Sfanta Impartasanie si prin maslu si acesta este argumentul de baza ca nu suntem parasiti de Dumnezeu in lucrarea noastra.
Minuni avem in toata lumea: si la romano-catolici, si la protestanti, si la copti, s.a.m.d.

Dar Adevarul e doar Unul!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
catolicism, dumnezeu, judecata, ortodoxie, profetii

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Exista dumnezeu? alexdu Generalitati 118 17.01.2011 13:02:21
Dumnezeu, exista sau nu? Rodica50 Intrebari utilizatori 0 19.11.2010 20:11:56
Exista sau nu Dumnezeu vlad79 Teologie si Stiinta 236 23.11.2008 18:19:01