![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acest sfant lacob a trait in veacul al saselea. El a fost atit de desavirsit in viața cea dumnezeiasca, incit Dumnezeu i-a daruit darul de a vindeca bolile grave ale oamenilor numai cu rugaciunea. Dar uritorul oamenilor diavol l-a invaluit pe acest placut al lui Dumnezeu cu multe si mari ispite. Odata niste oameni ticalosi si destrabalați au trimis la el o desfrinata. Ea s-a dus sub prefacatoria lacrimilor la el, dar cu scopul de a-l ademeni la pacat. Vazind ca inima lui incepe sa slabeasca, Sfintul lacob si-a ridicat mina dreapta si a bagat-o in flacara focului, ținind-o acolo pina cind a ars cu totul. Vazind aceasta femeia s-a umplut de groaza, s-a pocait si si-a schimbat viața. Dar alta data Sfintul Iacob nu a mai fugit cu aceeasi tarie de ispita, si a cazut astfel: niste parinți au adus la el pe fiica lor care era indracita, au lasat-o la usa chiliei lui si au plecat. Sfintul cu adevarat a vindecat-o, dar mai apoi a pacatuit cu ea, apoi ucis-o si a aruncat cadavrul intr-un riu, ca sa-si ascunda fapta. Caci stiut este ca de la adulter si pina la crima nu este decit un pas. Lucru de mirare si cutremurator este insa ca acest Sfint lacob nu si-a pus capat zilelor de deznadejde, ci mai curind a vrut sa se pocaiasca de aceste cumplite crime, lucru pe care 1-a facut astfel: timp de zece ani dupa aceea el a intrat intr-un mormint deschis, nemaivrind sa iasa de acolo niciodata, in acei ani s-a intimplat o cumplita seceta prin acele locuri, din care mureau si oamenii si animalele. Cind a vazut ca rugindu-se fierbinte, Dumnezeu trimite ploaie, a cunoscut ca Dumnezeu l-a iertat. Vedem cum Dumnezeu uneori ingaduie unor astfel de uriasi ai sfințeniei sa cada, ca mai apoi, prin pocaința adevarata, cu inima cu adevarat umilita si zdrobita, ei sa cunoasca si mai adinc ce este marea milostivire si iertare a lui Dumnezeu, Care puternic este sa ierte orice pacat atunci cind vede zdrobirea inimii celui care a pacatuit, si ca se pedepseste si se osindeste mai intii el insusi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
As ma avea o nelamurire, "nu toti pot face asta"...suna ca si cum toti ar si vrea, dar nu pot...dar cine a spus ca monahismul a fost vreodata o optiune pentru toti? E ca si cum...s-ar spune " nu toti pot fi macelari" ca si cum toti ar vrea, dar nu fac fata, si tanjesc dupa...ori ideea e ca pentru unii acest aspect nu a fost luat in calcul niciodata, si nici ideea de familie nu a fost privita, Doamne fereste! ca o dezlegare la desfranare, exact ca si cum te casatoresti ca sa cazi, si sa pacatuiesti in voie, pe cand aceasta este o cale spre mantuire...simplu ca buna ziua! Of of of...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Interesant, acest sfant este un fel de Marc Dutroux al vremurilor vechi, violeaza o fata si o omoara.. Asta ne arata ca exista pocainta pentru oricine, chiar si pentru astfel de pacate abjecte. Mare este Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia. Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre. Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă. Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi. Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul așa, altul într-alt fel. Celor ce sunt necăsătoriți și văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca și mine. Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă." Daca nu intelegi din aceasta, ma voi stradui sa spun cu alte cuvinte. Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca nu m-am facut inteles cum trebuie, sau m-ati inteles gresit. Daca zic ca m-ati inteles gresit, cad in mandrie, daca zic ca nu m-am facut inteles, cad in falsa smerenie. :)
Parintele Arsenie Papacioc, spune ca scopul casatoriei este mantuirea. Nasterea de prunci este doar o consecinta a casatoriei. Doamne ajuta!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Andrei25, esti prea meticulos, si iei lucrurile prea in serios, greseala pe care si eu recunosc ca o faceam din plin cand eram mai tanara si mai am si acum din cand in cand mici ''momente'' de luat lucrurile prea in serios. Culmea paradoxului, tocmai atunci cand nu vroiam sa gresesc.... ei... exact atunci o dam cel mai tare cu bata in balta.... asculta aici pe mine, adica pe stan patitul, incearca sa traiesti pur si simplu cu tot cu caderi ca tocmai din alea ne maturizam, crestem duhovniceste, mergem pe calea Crucii, aia e Calea Crucii, drumul ala plin de greutati in fiecare zi, si de caderi, drumul ala care nu ne place. Din caderile alea vad cine sunt eu, cat de departe sunt de cum as dori sa fiu, deci greseste asta nu o zic cu sensul de a-ti spune sa pacatuiesti dar daca stai asa ..... o sa cazi mai rau, crede-ma e lucru verificat nu numai de mine ci de toti. Ai intentii bune, asta e foarte bine, dar intentiile bune sunt primii pasi pe drumul mantuirii, o sa te lamuresti la ce ma refer cand o sa treci prin anumite experiente. Sper ca mesajul meu sa te ajute pentru ca in acest scop l-am scris, si nu cu sensul de observatie, am vrut pur si simplu sa te ajut, viata trebuie traita, exact asa cum e, cartile ortodoxe sunt doar niste ghiduri pentru noi, crede-ma ca am trecut prin mai multe experiente si aventuri, si nu vorbesc din buzunar. Cand te intalnesti cu moartea vezi foarte clar cum stau lucrurile, cine este Dumnezeu, cine esti tu si cat de mult exagereaza unii preoti dand prea mare importanta anumitor detalii, care pentru Dumnezeu nu au atata importanta, un lucru mi s-a descoperit foarte clar ca vrea Dumnezeu de la noi toti oamenii, si anume sa avem cat mai multa mila in fiecare zi fata de toti cei pe care ii intalnim, dupa acest criteriu vom fi judecati... stiu ca majoritatea stiti acest lucru, dar eu vreau sa intaresc inca o data acest aspect al milei de orice natura ar fi ea, pentru ca atunci cand era sa mor, mi s-a descoperit acest lucru de la Dumnezeu si m-am gandit ca va va fi si voua de folos
Post usor si frumos si duuulceeee tuturor!!!!!!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un Post binecuvantat si tie, felicitas. P.S. Din cate stiam eu, acum, in timpul vietii, suntem apreciati dupa cat ne dedicam lui Dumnezeu; iar dupa moarte vom fi judecati dupa modul in care ne-am tratat aproapele. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cu ce fel de om v-ati casatori? | aradeanu | Generalitati | 179 | 21.07.2014 17:22:04 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
cine ma ajuta? | Hartford | Muzica Bisericeasca | 4 | 30.09.2010 04:03:37 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
|