![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dacă nu se simt jigniți, îi pot numi frați pe toti. Doar avem Același Tată...
|
|
|||
|
|||
![]()
Si de ce nu se crede atunci ca astfel de oameni au asezat Traditia Bisericii,in primele secole ,imediat dupa Apostoli ? Adica faptele si cuvintele lor sunt bune,dar practica lor(revelata tot de Duhul Sfant) nu este?
|
|
|||
|
|||
![]()
"Tradiția" Bisericii a fost așezată de Hristos și de apostoli, și când spun "Tradiția" mă gândesc la întreaga învățătură ce s-a constituit mai apoi în practică creștină și nu la fel de fel de importuri din păgânism. Cu această "Tradiție" suntem de acord și consider că o avem în comun.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
În primul rând cu trasmiterea orală a Evangheliei până când aceasta a apărut în formă scisă. Sunteți de acord că aceasta reprezenta Sfânta Tradiție?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica tu te referi de la anul 33 pina la anul 70..100 cand au aparut Evangheliile scrise (nu sunt sigur ma puteti corecta) Si chiar si luand doar acest interval limitat de timp,tu accepti din viata Apostolilor si a celor urmatori lor,doar transmiterea Evangheliei.Eventual si numai a celor 4 evanghelii care le cunoastem.Dar altcvea nu mai faceau?Nu se rugau?Nu frangeau painea?Nu propovaduiau? Nu parcurgeau lumea calauziti de Duhul Sfant?Nu intemeiau Biserici?Nu trebuiau sa aseze presbiteri si diaconi in ele? Viata Bisericii primare era diversa.Iar Cuvantul Domnului era in ei,caci Duhul Sfant le vorbea direct.Deci nu aveau nevoie de cele 4 Evanghelii scrise,dar nu neg insa ca nu aveau nevoie de Cuvantul Domnului.Oare tot ce faceau nu faceau inspirati de Cuvantul Domnului,transmis lor prin harul cel dumnezeiesc? Doar mai tarziu,cand aceste vremuri s-au estompat,a fost necesara fixarea Cuvantului in scris.Si,asa Biserica si-a continuat drumul cu cuvantul lui Dumnezeu fixat in scris ,si cu traditiile celalalte,a caror temelie s-a pus chiar in vremea apostoliilor. E adevarat ca Dumnezeu Fiul nu a dat in timpul vietii Sale pamantesti,porunci referitoare la aceste randuieli ale Bisericii,dar ,le-a dat imediat dupa inaltarea Sa,prin Duhul,care neindoielnic ii calauzea pe apostoli,si pe aceea pe care acestia ii desemnau ca urmasi ai lor Cuvantul direct al lui Dumnezeu este doar Evanghelia,iar Traditia cuprinde tot inspiratia lui Dumnezeu,prin Duhul,pentru diferitele trebuinte ale Bisericii nou create. |
|
|||
|
|||
![]()
poate ca ma bag si eu degeaba (sau cum se spune, ca musca-n lapte), dar m-am uitat asa pe sarite, sa vad ce s-a scris (pentru ca titlul topicului mi-a atras atentia) si am impresia ca va certati mai mult decat sa dezbateti fara sa ajungeti la certuri sau orice altceva.
si nu numai aici am vazut, ci-n general, exact cand vine vorba de religie. de ce trebuie sa ajungem sa ne certam (sau cum sunt unii, de vezi pe la televizor, sa se bata sau sa se ajunga la extreme >.<) si sa ne uram cand ar trebui sa fie exact invers. mi-ar placea sa nu se mai certe nimeni ![]() nu cred ca ar trebui sa critice nimeni si mi se pare normal ca fiecare sa-si sustina religia si sa spuna ca-i cea adevarata, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne certam ![]() nu stiu daca o sa zic bine (cred ca sunt cea mai mica de aici, de pe forum) si nici nu vreau sa par nesimtita (nu am intentia sa ma cert cu nimeni), dar ce am avea toti in comun... un suflet si oricat de gresit sau corect am fi, spunem ca-L Iubim pe Dumnezeu. si daca-L iubim pe Dumnezeu, nu inseamna ca suntem putin diferiti de ceilalti care nu stiu sa iubeasca? (intreb, de curiozitate). repet, nu vreau sa provoc o cearta cu nimeni si nu stiu atat de multe cate stiti voi ^_^ dar mi-ar placea sa aflu. o zi buna va doresc. |
|
|||
|
|||
![]()
Alin, asa cum ti-am spus pe alt topic, te voi pune in fata unor invataturi comune ortodoxiei si adventismului.
Spicuiesc din invatatura ortodoxa (din capitolul intitulat "Legea morala"): """"""Legea Vechiului Testament cuprinde porunci morale, ceremoniale si civile, date cu scopul de a intretine comuniunea dintre credincios si Dumnezeu si a pregati pe credinciosi pentru rascumpararea lor prin Hristos. Au ramas insa poruncile morale, care formeaza partea cea mai insemnata a legii Vechiului Testament. Legea aceasta este cuprinsa pe scurt in cele 10 porunci dumnezeiesti - Decalogul Decalogul este cea dintai lege scrisa a Vechiului Testament si, totodata, cea mai inalta lege morala data pana la Domnul nostru Iisus Hristos. Ea ramane valabila pentru toate timpurile, fiindca cele 10 porunci sunt poruncile legii firesti, pe care Dumnezeu le aduce la cunostinta credinciosilor intr-un chip mai limpede si mai hotarat. 21. Cele 10 porunci stau la temelia vietii morale a crestinului? Da. De aceea, pentru a sti cum sa-si intocmeasca viata potrivit vointei lui Dumnezeu, crestinul trebuie sa cunoasca si sa pazeasca cele 10 porunci.""""" Este o asemanare foarte mare (de fapt, nici nu vad vre-o deosebire) intre aceste invataturi ortodoxe si invataturile adventiste. Alin, care este pozitia ta fata de aceste invataturi ortodoxe? Esti de acord cu ele? Le respecti? Last edited by postavarul; 15.03.2010 at 16:48:10. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|