![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Poate o fi vorba sa nu traiesti cu gandul in trecut, la ce ai fi putut face si nu ai facut, sa nu traiesti cu amintirile, sa nu te desfeti cu pacatul trecut... "lucrul trecut" poate insemna si fapta buna, nu doar pacatul, dar cred eu ca inseamna mai ales lucrul acela de care nu este raspunzator omul, care i se intampla din voia lui Dumnezeu. dau un exemplu: ti-a ars casa, ti-a murit cineva drag, nu ar trebui sa iti para rau pentru acestea.... Adevaratul crestin este omul impacat cu toate, modelul lui Iov: Domnul a dat, Domnul a luat! Fie numele Lui binecuvantat!
Cand o sa am si eu un strop din intelepciunea asta, voi fi invatat ca tacerea e de aur... pana atunci, umplu forumul...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre umplutul forumului de care zici,si eu ma urasc si fac ce nu as vrea,dar nu stim noi ce e mai bine. Dumnezeu ne caleste tocmai prin slabiciunile noastre! |
|
||||
|
||||
![]()
A mai zis: "Soptindu-i la ureche, sarpele a scos-o pe Eva din rai. La fel si cel care-si barfeste aproapele: distruge sufletul celui ce asculta si nu si-l mantuieste pe al sau".
|
||||
|
||||
![]()
Vrand avva Romano sa se savarseasca, s-au adunat la dansul ucenicii lui, zicand : cum trebuie sa ne ocarmuim ? Iar batranul a zis : niciodata nu stiu sa fi zis vreunuia din voi sa faca ceva candva, daca mai inainte nu mi-am facut gandul meu, ca sa nu se manie, daca nu va face ceea ce am zis sa faca. Si asa toata vremea noastra am locuit-o cu pace.
|
|
||||
|
||||
![]()
De te insala cugetul cumva cu inaltarea, fa si tu un lucru oarecare, prin care sa te necinsteasca oamenii. Caci sa stii aceasta, ca de nimic nu se scarbeste, nu se necajeste si nu se topeste Satana mai mult ca de aceasta, cand doreste insusi omul si isi iubeste necinstea si smerenia.
|
||||
|
||||
![]()
In toate straluceste soarele cu imbelsugare si de toate straduintele se bucura slava desarta. De pilda: sunt stapanit de slava desarta cand postesc; dezlegand postul, ca sa nu fiu cunoscut (ca postitor), iarasi ma stapanesc de slava desarta, pentru modestia mea; imbracandu-ma in haine luxoase, sunt biruit de ea; vorbind, sunt biruit de ea; tacand, iarasi sunt biruit de ea. Oricum voi arunca acest glob cu trei coarne, totdeauna unul sta drept si el e cel din centru.
|
|||
|
|||
![]()
cum s-ar intelege asta?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E perfect adevarat, mie mi se potriveste de minune! In rest, nici eu nu am inteles ultima fraza.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cel ce nu posteste pentru a nu se arata oamenilor ca postitor ,si acela e plin de mandrie,caci vrea sa puna in fata dragostea sa fata de oameni . Ce trebuie deci sa facem? Sa ne smerim ,sa indreptam permanent cornul asupra noastra,si sa ne consideram intotdeauna cel dintai dintre pacatosi. Acesta e cornul care e mereu in centru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
intamplari gasite in pateric | donisaadriana | Calugarul | 13 | 18.01.2015 06:42:43 |
Pilde si istorioare cu folos duhovnicesc | ionel | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 14.05.2014 07:26:38 |
Viata crestina in pilde | OvidiuO | Generalitati | 66 | 03.04.2014 08:45:03 |
Pilde | LapetiteMoc | Din Vechiul Testament | 6 | 03.03.2010 14:42:17 |
Cuvinte din Pateric | phradmon | Despre Biserica Ortodoxa in general | 34 | 22.11.2008 15:35:23 |
|