Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2010, 00:10:38
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu inteleg cum sa nu te caiesti pt lucrul trecut?
Poate o fi vorba sa nu traiesti cu gandul in trecut, la ce ai fi putut face si nu ai facut, sa nu traiesti cu amintirile, sa nu te desfeti cu pacatul trecut... "lucrul trecut" poate insemna si fapta buna, nu doar pacatul, dar cred eu ca inseamna mai ales lucrul acela de care nu este raspunzator omul, care i se intampla din voia lui Dumnezeu. dau un exemplu: ti-a ars casa, ti-a murit cineva drag, nu ar trebui sa iti para rau pentru acestea.... Adevaratul crestin este omul impacat cu toate, modelul lui Iov: Domnul a dat, Domnul a luat! Fie numele Lui binecuvantat!
Cand o sa am si eu un strop din intelepciunea asta, voi fi invatat ca tacerea e de aur... pana atunci, umplu forumul...
Vechi 08.03.2010, 00:22:31
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Poate o fi vorba sa nu traiesti cu gandul in trecut, la ce ai fi putut face si nu ai facut, sa nu traiesti cu amintirile, sa nu te desfeti cu pacatul trecut... "lucrul trecut" poate insemna si fapta buna, nu doar pacatul, dar cred eu ca inseamna mai ales lucrul acela de care nu este raspunzator omul, care i se intampla din voia lui Dumnezeu. dau un exemplu: ti-a ars casa, ti-a murit cineva drag, nu ar trebui sa iti para rau pentru acestea.... Adevaratul crestin este omul impacat cu toate, modelul lui Iov: Domnul a dat, Domnul a luat! Fie numele Lui binecuvantat!
Cand o sa am si eu un strop din intelepciunea asta, voi fi invatat ca tacerea e de aur... pana atunci, umplu forumul...
Dar sfintii in pustie,care au venit dupa o viata pacatoasa, asta au facut,si-au retrait pacatele toata viata si s-au pocait pt ele.Eu chiar credeam ca trebuie sa ne traim pacatul,sa ni-l reamintim mereu,chiar daca e trecut .
Cat despre umplutul forumului de care zici,si eu ma urasc si fac ce nu as vrea,dar nu stim noi ce e mai bine. Dumnezeu ne caleste tocmai prin slabiciunile noastre!
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 18:48:38
Imogene's Avatar
Imogene Imogene is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2010
Implicit Avva Hyperechios

A mai zis: "Soptindu-i la ureche, sarpele a scos-o pe Eva din rai. La fel si cel care-si barfeste aproapele: distruge sufletul celui ce asculta si nu si-l mantuieste pe al sau".
Vechi 11.03.2010, 20:58:18
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

Vrand avva Romano sa se savarseasca, s-au adunat la dansul ucenicii lui, zicand : cum trebuie sa ne ocarmuim ? Iar batranul a zis : niciodata nu stiu sa fi zis vreunuia din voi sa faca ceva candva, daca mai inainte nu mi-am facut gandul meu, ca sa nu se manie, daca nu va face ceea ce am zis sa faca. Si asa toata vremea noastra am locuit-o cu pace.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2010, 00:46:35
Imogene's Avatar
Senior Member

Implicit

De te insala cugetul cumva cu inaltarea, fa si tu un lucru oarecare, prin care sa te necinsteasca oamenii. Caci sa stii aceasta, ca de nimic nu se scarbeste, nu se necajeste si nu se topeste Satana mai mult ca de aceasta, cand doreste insusi omul si isi iubeste necinstea si smerenia.
Vechi 20.03.2010, 18:56:27
Imogene's Avatar
Senior Member

Implicit De la Ioan Scararul

In toate straluceste soarele cu imbelsugare si de toate straduintele se bucura slava desarta. De pilda: sunt stapanit de slava desarta cand postesc; dezlegand postul, ca sa nu fiu cunoscut (ca postitor), iarasi ma stapanesc de slava desarta, pentru modestia mea; imbracandu-ma in haine luxoase, sunt biruit de ea; vorbind, sunt biruit de ea; tacand, iarasi sunt biruit de ea. Oricum voi arunca acest glob cu trei coarne, totdeauna unul sta drept si el e cel din centru.
Vechi 20.03.2010, 20:26:29
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Imogene Vezi mesajul
Oricum voi arunca acest glob cu trei coarne, totdeauna unul sta drept si el e cel din centru.
cum s-ar intelege asta?
Reply With Quote
Vechi 20.03.2010, 21:29:40
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
In toate straluceste soarele cu imbelsugare si de toate straduintele se bucura slava desarta. De pilda: sunt stapanit de slava desarta cand postesc; dezlegand postul, ca sa nu fiu cunoscut (ca postitor), iarasi ma stapanesc de slava desarta, pentru modestia mea; imbracandu-ma in haine luxoase, sunt biruit de ea; vorbind, sunt biruit de ea; tacand, iarasi sunt biruit de ea. Oricum voi arunca acest glob cu trei coarne, totdeauna unul sta drept si el e cel din centru.

E perfect adevarat, mie mi se potriveste de minune! In rest, nici eu nu am inteles ultima fraza.
Vechi 21.03.2010, 23:45:13
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Cel ce posteste ,e plin de slava desarta,caci o face pt a se mandri in sinea lui cu asta .
Cel ce nu posteste pentru a nu se arata oamenilor ca postitor ,si acela e plin de mandrie,caci vrea sa puna in fata dragostea sa fata de oameni .
Ce trebuie deci sa facem? Sa ne smerim ,sa indreptam permanent cornul asupra noastra,si sa ne consideram intotdeauna cel dintai dintre pacatosi. Acesta e cornul care e mereu in centru.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 11:46:47
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Implicit

Citat:
Asadar, ce vom face ?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
intamplari gasite in pateric donisaadriana Calugarul 13 18.01.2015 06:42:43
Pilde si istorioare cu folos duhovnicesc ionel Stiri, actualitati, anunturi 7 14.05.2014 07:26:38
Viata crestina in pilde OvidiuO Generalitati 66 03.04.2014 08:45:03
Pilde LapetiteMoc Din Vechiul Testament 6 03.03.2010 14:42:17
Cuvinte din Pateric phradmon Despre Biserica Ortodoxa in general 34 22.11.2008 15:35:23