Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.03.2010, 22:50:48
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Este cumva vorba de cimitirul OLOSIG?
Da, Geony.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 22:54:24
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de amarius Vezi mesajul
Da, Geony.

am crezut ca apartine cultului greco-catolic.

carui cult apartine? am vazut ceva statui parca...
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 23:00:44
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
am crezut ca apartine cultului greco-catolic.

carui cult apartine? am vazut ceva statui parca...
Geony, poate ai dreptate, dar stiu ca este impartit in 2 cu 2 biserici si nu stiu sigur.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 23:07:16
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Apropo' de ce spuneai... Am intrebat si eu odata un NP care crede el ca va fi "Semnul Fiului Omului" la venirea Domnului, daca nu Sfanta Cruce?... Stii ce mi-a raspuns: "probabil ca trambita"...
Semnul din Mat.24.30 [semein] este „marca”, „dovada” și nu crucea. „Dovada” care va deosebi revenirea lui Hristos de înșelăciunile hristoșilor mincinoși este norul de slavă cu care El revine pe acest pământ. Aceeași expresie o întâlnim și în Luca 2,12. Să înțelegem că semnul după care păstorii L-au recunoscut pe Prunc a fost tot crucea? Hai să fim serioși!
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 23:31:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Simplu: pentru că nu a dat porunca. La fel și cu duminica, botezul pruncilor, venerarea icoanelor, etc. etc.
N-a dat porunca nici ca Legea Veche sa fie tinuta selectiv.
De exemplu adventistii nu tin toate prevederile Leviticului, desi dupa ei, Legea este inca in picioare (hai sa zicem, minus jertfele).

Citat:
În măsura în care BOR primește bani de la buget pentru așa ceva, da.
Nu sunt adeptul lui Coruț, sunt adeptul separării Bisericii de Stat.
Sunteti si adeptii legiferarii casatoriilor intre homosexuali, daca asta dicteaza "separarea Bisericii de Stat".

Si cum sa nu va convina, asta deschide drum liber racolarii de noi adepti.

Cum ati mai putea tzipa despre sfarsitul lumii si decadenta morala in care traim, daca n-ati milita putin si ca diavolul sa fie liber si neingradit sa-si faca partea sa?
O mana spala pe cealalta..
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 23:43:20
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În măsura în care BOR primește bani de la buget pentru așa ceva, da..
Nu ti se pare normal ca BOR sa primesca bani? De ce? Stramosii acestei tari s-a luptat pt binele ei in urma cu sute de ani si au fost toti ortodocsi- sau adventisti?
Nu mai bine v-ar da si voua cat noua...?
Dar nu mi-ai spus, CE BANI DATI VOI STATULUI?

Citat:
Nu sunt adeptul lui Coruț, sunt adeptul separării Bisericii de Stat.
A facut-o odata Al. I. Cuza, evident cu BOR, ca AZS nici nu exista pe atunci in Romania, iar in lume : atunci EG White facea crize de epilepsie ca sa transmita noua invatatura naivilor ca tine.

Nu mai bine s-ar duce AZS in munti si in pustiu, ca acolo n-au de aface cu statul...PS. nu aveti nici o prpfetie in acest sens?
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 00:23:30
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
Semnul din Mat.24.30 [semein] este „marca”, „dovada” și nu crucea. „Dovada” care va deosebi revenirea lui Hristos de înșelăciunile hristoșilor mincinoși este norul de slavă cu care El revine pe acest pământ. Aceeași expresie o întâlnim și în Luca 2,12. Să înțelegem că semnul după care păstorii L-au recunoscut pe Prunc a fost tot crucea? Hai să fim serioși!

Pai crucea nu insemna nimic pentru pastorii ce-L cautau pe Isus. Pentru ca de-abia dupa rastignirea Domnului, a luat insemnatate divina. Nu crezi? Si apoi tu, cand te gandesti la cruce, oare nu te gandesti automat la Domnul Isus? Oare nu este tocmai Semnul Lui?....
Vechi 08.03.2010, 02:07:30
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Pai crucea nu insemna nimic pentru pastorii ce-L cautau pe Isus. Pentru ca de-abia dupa rastignirea Domnului, a luat insemnatate divina. Nu crezi? Si apoi tu, cand te gandesti la cruce, oare nu te gandesti automat la Domnul Isus? Oare nu este tocmai Semnul Lui?....
Ei nu citesc toata Sfanta Scriptura, mai mult VT...dar se prefac ca ar sti si NT, desi nu le prea place sa il respecte!
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 02:18:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Sa ne ajute Dumnezeu sa construim cat mai multe Biserici si Catedrale Ortodoxe, ca tare sunt frumoase si iubite de credinciosii ortodocsi!!

Pentru Neoprotestanti, sugerati cumva ca Stefan cel Mare trebuia sa astepte fondarea sectelor voastre ( dupa secole buuune), ca sa ridice cele 44 de Manastiri si Biserici Ortodoxe?
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 11:06:01
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
N-a dat porunca nici ca Legea Veche sa fie tinuta selectiv.
De exemplu adventistii nu tin toate prevederile Leviticului, desi dupa ei, Legea este inca in picioare (hai sa zicem, minus jertfele).
Adventiștii nu țin reglementările levitice (nu au preoți, tămâiere, etc., dacă mă înțelegi ce vreau să zic). Și ca să te scutesc de comentarii ulterioare: practica sabatului a deosebirii animalelor curate, ori a zecimii e anterioară legii levitice.

Citat:
Sunteti si adeptii legiferarii casatoriilor intre homosexuali, daca asta dicteaza "separarea Bisericii de Stat".
Neadevărat. Există comunicate oficiale și practică până la nivel de comunitate în condamnarea sodomiei și excluderea eventualilor homosexuali din biserică. Ce nu vă convine e faptul că noi nu dorim suprimarea lor fizică. Trebuie să amintesc că nu adventiștii scriu pe ziduri "Moarte homosexualilor!" (a apărut recent o asemenea "lozincă" vizibilă de la 200 de metri și în cartierul meu).

Citat:
Si cum sa nu va convina, asta deschide drum liber racolarii de noi adepti.

Cum ati mai putea tzipa despre sfarsitul lumii si decadenta morala in care traim, daca n-ati milita putin si ca diavolul sa fie liber si neingradit sa-si faca partea sa?
O mana spala pe cealalta..
Infamă sugestie! Dacă tot sunteți atât de intransigenți, de ce nu-i excludeți din Biserică pe membrii "Accept", să nu se mai laude pe la TV cât de buni ortodocși sunt?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05