![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Averea BOR este estimata la circa 120mii de miliarde lei vechi. Sau 3 miliarde de euro, sper ca am convertit bine in lei vechi.
Last edited by Bilibox_; 08.03.2010 at 11:58:09. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa-ti spun un mic secret sa nu ne auda nimeni: ACEI CALUGARI SUNT FERICITI CA AU ACELE SUFERINTE! Pentru ei ar fi o nenorocire sa stea intr-o manastire cu confort 5* si burta plina! "Iar ce veti trage pentru numele meu vi se va da insutit in Imparatia Tatalui!". Crezi ca ei vor sa stea in confort si sa nu aiba nevointa? Plus ca atunci cand ai tot felul de suferinte fizice (foame, frig) astea te ajuta sa lupti mai usor cu ispitele spirituale. Evident ca mi-e mila de ei, dar sunt sigur ca ei ar alege exact traiul pe care i-l au. Evident ca daca ma intrebi pe mine eu pun pret pe confort. Dar eu sunt om slab, nu sunt calugar...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era un oarecare om slăvit într-o mănăstire, avînd viață cinstită din tinerețe. Căci abătîndu-se de la toate dulcețile lumești și încuindu-se într-o chilie strîmtă slujea lui Dumnezeu, omorîndu-și trupul cu postul și cu starea de toată noaptea la rugăciuni, aducînd Stăpînului a toate rugăciuni cu multe lacrimi, pentru sine și pentru toată lumea, îndeletnicindu-se cu toată mintea sa întru gîndirea de Dumnezeu. Iar hrană avea puțină, în vremea cea obișnuită, din mîinile chelarului. Însă din ceea ce trimitea Dumnezeu prin creștini la mănăstirea fraților, adică aur și argint, hrană și vin, dintru acelea niciodată nu primea. Și i s-a făcut lui, pentru cei ce iau milostenie, o vedenie într-acest fel: Într-una din zile mai marele cetății a intrat în mănăstirea aceea ca să facă milostenie; și le dădea tuturor cîte un ban de argint. Deci a mers și la acel sihastru închis, dîndu-i un galben, și ruga pe bătrînul acela ca să-l ia. Iar bătrînul, rușinîndu-se de acel cinstit bărbat, a luat galbenul și l-a pus în buzunarul său. După aceea, noaptea, săvîrșindu-și rînduiala sa cea obișnuită, s-a culcat pe o rogojină, vrînd să doarmă puțin; și i s-a părut că se vedea stînd împreună cu ceilalți frați ai mănăstirii, într-un cîmp larg și tot cîmpul acela era plin de spini. Apoi venind un tînăr înfricoșat - care era îngerul Domnului -, silea pe toți monahii mănăstirii, zicîndu-le: "Secerați acești spini". Apoi a mers și la dînsul și i-a zis: "Încinge-te și seceră spinii". Iar închisul acela, nevrînd, îngerul i-a zis: "Nu ai nici un răspuns, căci te-ai înșelat ieri, împreună cu monahii ceilalți care au luat de la acel om iubitor de Hristos cîte un ban de argint; iar tu ai luat un galben și deci mai mult ești dator să te ostenești, secerînd spini mai mulți decît alții, ca cel ce ai luat mai multă plată. Iar spinii aceștia pe care-i vezi, sînt faptele omului aceluia de la care ați luat ieri milostenie; deci, apropie-te și seceră împreună cu ceilalți". Iar după ce s-a deșteptat din somn pustnicul acela și vedenia aceea socotind-o, s-a mîhnit; apoi a chemat pe acela ce-i dăduse acea milostenie și-l ruga să-și ia galbenul său; iar iubitorul acela de Hristos nu voia să-l ia, ci zicea către pustnic: "Ține-l la tine, părinte, sau dă-l cui vei dori". Atunci a zis starețul: "Nu voiesc să secer spinii păcatelor străine, eu cel ce nu pot dezrădăcina mulțimea de spini a păcatelor mele". Și, aruncînd galbenul acela afară din chilia sa, a închis ferestruica. Iar bărbatul acela, înștiințîndu-se de ce pricină i-a lepădat starețul milostenia lui, a început a-și îndrepta viața și a face mai multă milostenie la săraci și la lipsiți, aducîndu-și aminte de scriptura aceea, cum că, cu milostenia și cu credința se curățesc păcatele. N-am judecat si nu voi judeca niciodata averile preotilor si sa ne fereasca Dumnezeu sa fim in locul lor daca talantul n-a fost inmultit dupa voia Lui Dumnezeu. Avem in orasul nostru mai multi preoti, in marea lor majoritate, oameni cu totul deosebiti. Unul dintre ei, eu personal, nu prea il inteleg, desi pot spune ca suntem in relatii foarte bune. Si-a luat sarcina sa ridice o catedrala frumoasa in oras, dar ii este asa mare jena sa ceara de la lume bani, incat lucrarile merg extraordinar de greu. Slujeste intr-o bisericuta mititica, ce se umple de lume in fiecare duminica. Este saritor si plin de bun simt, dar i-a dat Dumnezeu si simtul afacerii. In timpul liber, a reusit sa-si faca undeva la tara un adevarat paradis, nu luxos, nu care sa sfideze saracia altora, dar dintr-o bucata buna de pamant cumparata pe bani putini si cu un tractoras micut, a facut adevarate minuni. Nu stiu cand are timp sa se ocupe de toate, dar nu sta o clipa, de dimineata devreme si pana seara tarziu, ESTE mereu acolo unde este necesar. De ce nu-l inteleg? Uneori ma intreb cum se impaca apostolatul cu grijile!... In plus, mai e si catedrala de terminat!... Last edited by OmuBun; 08.03.2010 at 12:08:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca era proprietatea guvernului la ora asta era data lu' Bechtel pe ochi frumosi. Sau la cine stie ce "baieti destepti" de prin Austria cum ne-au dat toata rezerva de petrol a tarii pentru bani de seminte! Slava Domnului, eu as da si mai multa proprietate bisericii din ce a mai ramas pe la guvern, de bine de rau Biserica e a noastra si nu pleaca nicaieri!
|
|||
|
|||
![]()
Da desigur. In 2009 statul a sponsorizat BOR cu peste 100 milioane euro. La mai multi.
Ia uite aici: "un studiu realizat de catre Business Standard in 2007 care evalua averea curenta la aproximativ 3 miliarde de euro, cu posibilitate de crestere spre 10 miliarde daca ii vor fi retrocedate toate terenurile pe care le-a revendicat. " 10 milioarde de euro, asa da. Last edited by Bilibox_; 08.03.2010 at 12:25:24. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar ia zi tu, Bilibox, cand a fost ultima data cand ai facut milostenie pentru un sarac?
|
||||
|
||||
![]()
Iti zic eu cand a facut: niciodata! Caci si daca o facea, o facea ca sa se mandreasca si sa se simta deosebit, si atunci nu mai e primita la Dumnezeu!
|
|||
|
|||
![]()
Business Standard zice ca vrea terenuri.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ati vazut, bilibox si ory, aceste raspunsuri ? Si mai ales ultimul ?
De ce sunteti ispititi sa judecati ? Cine esti tu sa judeci ? Fiecare va da seama, nu trebuie sa te macini tu sa fii judecatorul cuiva. Care e problema cu ce are preotul ? Dar poate pt.voi, preotul ar trebui sa umble numai intr-o Dacie de 20 de ani ca sa nu fie vreo problema. Da, sunt convins ca unii au si mai multe camere decat cele 12 ale celui mentionat. Dar care e problema ? Sa ne fie ciuda ca nu avem si noi atatea ? Ce-mi pasa mie, daca preotul acela isi face datoria si daca ajuta pe toti care ii cer ajutorul ? Din partea mea poate avea cate camere vrea si masini la fel. Daca crezi ca le-a facut din banutul vaduvei si iti gasesti pretext a nu da nici un banut la biserica, atunci foarte bine, nu da, nu te obliga nimeni. Iata, macar acum ai justificare. El este cel care va seama pt.asta, nu tu ! Dar daca le-a facut in mod cinstit, muncind sau poate primind vreo mostenire ? Dar trebuie sa-ti dea tie seama, sa iti explice, sa se justifice ? Si cu calugarii aceia de care era vorba, ca sunt chinuiti, flamanzi, muncind prin paduri, etc., bine a spus Sergiu, ei au ales asta, nu ii obliga nimeni. Puteti intelege asta ? OmuBun a postat despre Sfantul Ioan Rusul foarte frumos, din viata sa, in care puteti citi ca el voia sa doarma in grajd cu vitele, refuzand o camera in apropierea acestuia. Dar sa judeci asa cum judecati voi lucrurile, asta arata, nu ca traiti intr-o tara catolica sau protestanta, cum zicea tot Sergiu, ci o gandire protestanta sa mai catolica decat papa ! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cate minciuni spui zilnic? | absolutep0wer | Generalitati | 22 | 19.06.2012 15:22:07 |
Cate kilograme de aur vedeti aici ? | cocacoc | Generalitati | 71 | 02.11.2011 09:42:00 |
Cate nume dam copiilor la Botez ? | cartib | Intrebari utilizatori | 9 | 15.01.2011 14:03:33 |
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... | inorog | Arta bisericeasca in general | 4 | 31.01.2010 22:49:41 |
|