![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Le poti saruta in voie. Nu e nimic rau in a saruta icoanele dupa impartasire. Rau este sa imbratisezi sau sa saruti o persoana cu ganduri rele.
A te impartasi inseamna a primi mai multa putere de daruire. Devine de neinteles cum un om care a primit mai multa putere de jertfire sa refuze a saruta o persoana motivand sec: m-am impartasit. Stai linistita, Hristos nu se intristeaza pentru ca saruti icoanele dupa impartasire, dimpotriva, Se bucura. El se intristeaza atunci cand vietuim in pacate, ori a saruta icoana nu a fost si nu va fi niciodata un pacat. |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu cred ca este o regula aparuta dintr-un fel de piosenie prost inteleasa.
Ideea a fost, din cate stiu eu: 1) sa nu riscam sa 'risipim' impartasania, daca ne-a mai ramas pe buze; dar tocmai pentru asta luam anafura si vin dupa impartasanie, ca sa nu ne ramana urme pe buze. 2) in ideea ca impartasania este mai mare decat o icoana, ca prezenta a lui Dumnezeu, si pentru a invata sa facem aceasta deosebire. Dar nu vad dce daca am primit ce este mai mare nu putem cinsti si ce este 'mai mic', de ex. putem bea aghiasma, nu?
|
||||
|
||||
![]()
Cred că putem și este chiar foarte potrivit să ne închinăm la icoane, pentru a mulțumi Domnului pentru marele Său dar, care este Sf Său Trup și Sânge. A ne închina nu presupune neapărat sărutul. Dacă dorim neapărat, putem să-I arătăm Domnului mulțumirea nostră și prin alt semn exterior, așa cum ar fi devoțiunile gestului Sf Cruci sau metaniei.
|
||||
|
||||
![]()
La sfarsitul Sfintei Liturghii la Biserica unde merg eu se obisnuieste ca parintele sa miruiasca credinciosii prezenti, iar cei care stau la miruit saruta icoanele inainte de a ajunge la parintele.Intr-o duminica, ajungand o doamna in fata parintelui a evitat sa sarute icoanele si intrebata de pr de ce face asta, ea a motivat ca s-a impartasit in ziua respectiva. Stiti ce i-a raspuns parintele: "Da lingura nu o bagi in gura astazi? oare e mai sfanta decat icoanele din Sf Biserica? " si apoi a mai adaugat ca e doar un obicei babesc si nimeni nu interzice a se saruta sfintele icoane in ziua cand ai primit Sfanta Impartasanie.
Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa ce te-ai impartasit si te-ai unit cu Hristos, nu vad rostul pentru care imediat sa stai la miruit... Adica Sfanta Impartasanie nu e suficienta?!!!! Mai trebuie ceva ca sa te simti implinit?! Ma indoiesc! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si nu trebuie sa fii miruit neaparat la sfarsitul Sfintei Liturghii, poti sa mergi in aceeasi zi, seara la vecernie.
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Seara la vecernie e altceva, deja ai mancat! Nu e nimic rau sa te miruiesti dar nici nu cred ca iti va aduce un mai mare folos decat cel pe care il ai deja castigat prin Sfanta Impartasanie! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inchinarea | florin.oltean75 | Generalitati | 2 | 01.10.2011 20:03:28 |
dupa impartasanie | ilieradu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 7 | 28.09.2011 20:35:37 |
Inchinarea lucrurilor - puterea semnului Sfintei Cruci ! | NECTARIE | Generalitati | 14 | 14.12.2010 16:21:39 |
Icoane inedite - Icoane bizantine cu psalti | Lujootm | Intrebari utilizatori | 0 | 23.11.2010 19:11:55 |
|