![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Un alt teritoriu este viata sufleteasca .Trebuie sa te abtii de la lene ,de la desertaciunea irosirii timpului,si sa te muncesti catre rugaciune si smerenie .Postul inseamna multa ravna,mai multa decat puteai ca crezi ca poti duce.Incepi cu fapte mici,si apoi constati ca nu te mai opresti.Conteaza doar ca totul sa fie facut din suflet si cu sinceritate |
|
|
|||
|
|||
|
Doamne ajuta!
Nu am mai avut timp sa mai intru pe forum... Vreau doar atat: Sa zic trupurilor voastre: Postiti! Iar sufletelor: Cand gasiti dezlegarea la postul sufletesc, rugati-va trupurile sa imi scrie si mie, pacatosului. De ce ne place sa vb atat? POSTITI! punct. Am trecut de jumatatea astuia. Suntem pe final... sa zicem. Sa ne vdm noi dupa Pasti (dupa postul trupesc, firesc, cerut de Biserica) care mai sta in postul "sufletesc". De ce dezlegarile din post se refera la mancaruri si nu la altceva? Si de ce felurile postului sunt catalogate tot dupa ceea ce mancam? Un post usor! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
daca va deranjeaza asa mult vorbaria in post, de ce tot puneti intrebari si lansati provocari aici pe forum?? unele destul de inchipuite, cum sunt cele cu "postul sufletesc". |
|
|
||||
|
||||
|
Desi acesta intrebare poate declansa si ea comentarii "acide", tot intreb, ca nu am gasit ce am cautat pe Thread-uri privitor la acest subiect. Deci intrebarea este: sunt permise fructele de mare in post?
|
|
|
||||
|
||||
|
Fructele de mare sunt asimilabile peștilor. Deci, din câte înțeleg eu, în zilele în care este permis peștele, este permisă și langusta...
|
|||
|
|||
|
Citat:
In Romania aceasta regula nu era asa de cunoscuta inainte pt ca nu prea existau fructe de mare. (eu nu am mancat niciodata pana nu am ajuns in 89 in Germania)
|
|||
|
|||
|
Fani..
nu prea inteleg.. crevetii (shrimps) sunt de post? calamarii? la asta te referi? Tare ma indoiesc, Fani, ca sunt de post. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Poate nu sunt in Romania, dar sunt in Grecia. Eu regula o stiu de la parintele meu care a studiat in Grecia desi cunoaste si alte traditii. S-ar putea ca Mirela sa aiba dreptate si de acolo sa vina regula, eu stiam ca din cauza ca erau foarte ieftine la greci, deci mancarea saracului. Dar bineinteles, daca aveti indoieli nu mancati. Oricum, sunt de acord ca sunt asa de bune si hranitoare, seamana cu carnea, ca nu par de post ;-) A, dar stati, si unii romani pe care ii cunosc mananca si scoici in post. Poate depinde de regiune.
|
|||
|
|||
|
Citat:
A dat cineva mai demult o explicatie aici pe forum de ce la greci (ca de la ei vine regula, se pare) fructele de mare si pestele, au fost lasate ca fiind "de post". Si anume din cauza ca ar fi fost foamete si seceta mare, si nu se facuse mai nimic pe camp. Deci, ca sa nu lase poporul sa moara de foame, prelatii timpului au dat 'dezlegare' la cele de mai sus, ele fiind considerate de post in acel moment. Ulterior, cand s-a reglementat situatia agrara, se pare ca poporul grec n-a mai vrut sa renunte la aceasta regula "de post". |
|
|
||||
|
||||
|
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 14:34:53 |
| Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! | Ana-Maria N | Umanitare | 42 | 08.04.2012 16:12:22 |
| toata lumea vorbeste de un cutremur mare in 2010 | annajanette | Generalitati | 17 | 27.05.2010 17:57:00 |
| O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare | mara2008 | Generalitati | 7 | 25.12.2009 23:35:45 |
| La multi ani 2010 | adrian010155 | Generalitati | 10 | 18.12.2009 01:01:09 |
|
|