Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.03.2010, 11:02:17
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Cred ca e a 3a sau a 4a oara cand apare povestirea asta pe forum.
Si vad ca multa lume o crede adevarata.
Credem in astfel de povesti dar nu credem in ceea ce este real.
Iata ce credea Einstein despre Biblie si religie:
"Cuvantul "Dumnezeu" nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti", scria Einstein in scrisoarea din 3 ianuarie 1954."

Explicatiile despre caldura-frig, intuneric-lumina...despre asta era vorba, si poate si despre faptul ca el a demonstrat multe despre existenta lui Dumnezeu (de aceea cred ca i s-a atribuit aceasta "poveste") poate fara sa-si dea seama,(ma refer la religiozitatea cosmica).

Tot el a mai spus si ca "...Stiinta insa nu poate fi creata decit de oameni adanc patrunsi de aspiratia spre adevar si intelegere. Sentimentul acesta isi are izvorul in sfera religiei. De aceasta tine si increderea in posibilitatea ca regularitatile valabile pt lumea existentei sa fie, rationale, adica accesibile ratiunii. Eu unul nu pot concepe un om de stiinta veritabil fara aceasta credinta profunda. Situatia poate fi exprimata printr-o imagine:Stiinta fara religie este schioapa, religia fara stiinta este oarba..." deci sa nu scoatem din context.

Acuma ce sa zic: fiecare trece prin filtrul lui si intelege ce vrea sau ce poate. Unii nu vor crede oricate le-ar demonstra stiinta sau oricat de mult i-ar zdruncina viata i-ar pentru altii e suficient foarte putin.

"Cred Doamne ajuta necredintei mele"
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mircea Eliade - un credincios fara Dumnezeu? costel Generalitati 23 10.11.2012 10:27:10
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
romania,tara fara fara reactie iulyaan Generalitati 78 24.01.2011 10:02:13
Cine poate trai fara dumnezeu???? geo.nektarios Secte si culte 52 20.11.2009 00:32:53
nimic fara dumnezeu iulia_amy2003 Generalitati 1 01.09.2008 22:04:17