Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2010, 16:57:09
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Deci, daca imi poate cineva explica: cum anume jigneste sentimentele a sute de mii de crestini o lampa cu 8 brate??? Fiindca asta este pana la urma daca nu esti evreu si nu crezi in acest simbol.

Nu stiu care este situatia ina cest moment, dar pana la inceputul celui de al doilea razboi mondial, Chisinaul era populat cel putin 50% de evrei. De atunci s-au intamplat multe, si comunitatea lor s-a imputinat, dar ma gandesc ca tot au ceva membri. Nu merita oamenii aia, locuitori ai orasului, care platesc taxe, muncesc si traiesc in oras sa aiba si ei, asa cum au si crestinii tot timpul anului, un mic simbol al credintei lor pentru doar cateva zile?? Din cate am vazut din poze nici nu era ditamai monumentul... Si pana la urma ce au facut? Au dat foc la vreo biserica? Au scos o cruce si au pus in loc o stea a lui David? Au proclaman ca Republica Moldova face parte din Israel? Care este crima asta asa de grava??

Adica ne plangem ca vai, vai, ne vor fi interzise simbolurile noastre crestinesti in public, si ce tragedie e asta, si ce abuz .... dar cand ai nostri fac exact acelasi lucru, dar cu mai mare violenta, si cu mai mare ura, ne facem ca am uitat ca de fapt suntem in aceeasi oala.
Exista animozitati serioase fata de evrei mai peste tot in lume. Si nu este din cauza crestinismului cum incearca ei sa-si gaseasca scuze. Este vorba de multe actiuni in care au fost implicati. De exemplu in Basarabia cand au venit comunistii in '40 au fost intalniti de evrei fluturand drapele rosii. Seful NKVD a fost numit un evreu. Cand reprezentantii evreilor i-au scris lui Antonescu despre pogromurile din Romania acesta le-a raspuns: "Dar voi nu stiti ce ati facut romanilor in Basarabia?!". Romanii care plecau in graba din Basarabia erau batuti, jefuiti si femeile violate de bande de "proletari" multe conduse de catre evrei. Si exista numeroase marturii in acest sens! Ca sa nu mai zic ca si Lenin si toata camarila sa erau evrei. De karl marx nu mai zic. Da un search pe net si vei putea citi multe materiale interesante. Incearca si site-ul lui Paul Goma care e casatorit cu o evreica si evreii spun ca e antisemit. Plus ca unii mai si citesc si afla despre alte multe eforturi depuse de masonerie (condusa de evrei) de a transforma planeta intr-un imens lagar de concentrare. Avand in vedere toate aceste lucruri, este evident ca exista si vor exista oameni (nu neaparat crestini) care se vor manifesta impotriva a tot ce tine de evrei. Apropo, du-te mataluta si te plimba prin Israel cu cruciulita la gat la vedere, sa vezi cate scuipaturi si injuraturi iti iei! Dar stai ca ideea de toleranta si libertate religioasa nu este valabila si vizavi de ceilalti, numai fata de ei !!! Dupa aia te mai miri ca lumea devine antisemita?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ortodox la slujba evreiasca fanietta Iudaismul 51 26.08.2016 13:34:19
Dezbatere ortodocsi-baptisti; Chisinau Ioana-Andreea Secte si culte 44 06.11.2010 21:39:48
85% Ortodocsi andreicozia Generalitati 100 11.01.2010 22:40:12