![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci repet: care Sfinti Parinti au spus vreodata (clar si limpede) ca preotii si mirenii de capul lor pot primi episcopi eretici prin iconomie? Care canon al carui sinod ortodox a hotarat vreodata asa ceva? Exemplul cu Sf. Maxim Marturisitorul deocamdata se reduce doar la presupunerile voastre, nu am vazut la nici un Sfant Parinte scris clar ca TOTI episcopii erau schismatici/eretici si ca au fost primiti inapoi prin iconomie de catre Episcopul Nevazut. Daca nu gresesc eu, pe vremea Sf. Maxim Marturisitorul erezia aia nu fusese inca condamnata de nici un Sinod Ecumenic, deci nu vad cum ar fi putut respectivii episcopi sa piarda Harul. Au mai fost sfinti care au marturisit erezii inainte ca acestea sa fi fost condamnate de Sinoadele Ecumenice, si asta nu i-a impiedicat sa ajunga sfinti. Asa ca arati-mi unde scrie clar si limpede si negru pe alb ca respectivii episcopi erau fara Har si ca au fost primiti inapoi prin iconomie de catre insusi Hristos. As prefera niste citate ale Sfintilor Parinti de prin vremea aia, nu de-ale mateitilor sau florinitilor din ziua de azi, care isi imagineaza ca doar ei mai au Sfinti Parinti. Bogdan. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Este suficient ca o erezie sa fie condamnata de un SINOD LOCAL sau ca preotii si credinciosii sa se separe de episcopii eretici ca sa se stie ca aceia predica ceva neconform cu Sfintele Canoane, deci in afara invataturii Bisericii. Vezi de exemplu: erezia lui Arie a fost condamna intai de mai multe Sinoade Locale inainte de a fi condamnata de Sinodul I Ecumenic de la Niceea. Te rog nu mai intreba mai multe, cauta singur despre Sinoadele locale care au condamnat arianismul ca si erezie, inainte de anul 325 dupa Hristos. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu cred ca tocmai comentariile tale sint fara sens, pentru ca ti s-a raspuns la intrebari, dar vad ca vrei neaparat sa ajungi sa fi confundat cu mihailt… |
|
|
|||
|
|||
|
Si, ca sa vezi ca lucrurile stau asa cu ti le-am spus, iti citez citeva paragrafe din marturisirea de credinta de la 1935 facuta cind episcopii s-au pocait si s-au intors la Biserica lui Hristos:
"… (Iar, daca te intereseaza, poftim si pastorala in intregime:
Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 12.03.2010 at 02:08:39. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu mai posta pagini intregi pe care nu sta nimeni sa le citeasca. Arata-mi (daca ai de unde) scris clar si limpede de la Sfintii Parinti ca mirenii si preotii (fara episcopi) pot sa primeasca episcopi eretici sau schismatici prin iconomie.
Arata-mi unde au spus clar Sfintii Parinti ca episcopii din vremea Sf. Maxim Marturisitorul erau cazuti din Har si ca au fost primiti inapoi prin iconomie. Si te rog sa raspunzi la obiect (daca ai cu ce), nu pe laturi. Bogdan. |
|
|
|||
|
|||
|
Si ar mai fi niste intrebari (pentru Antoni0). De ce a fost nevoie ca BOSV sa primeasca episcopi prin iconomie, cand in lume mai existau inca episcopi considerati de BOSV ca fiind cu adevarat ortodocsi (ROCOR, BOSV greaca de ex)?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu putea sa intre picior de "stilist" strain in Republica Populara Romana. De asemenea, "stilistii" erau urmariti pas cu pas in Regatul Roman de "noii stilisti" cat si de jandarmerie. N-aveau cum sa aduca episcopi greci de stil vechi. Bogdane, pare-mi-se vrei sa devii copia fidela a lui mihailt in materie de indaratnicie si de intrebari prostesti repetate la nesfarsit. O dovada de intelepciune din partea ta ar fi sa nu le mai repeti. Propun ca de acum inainte sa nu i se mai raspunda acestui utilizator "BogdanF2", dat fiind ca la majoritatea intrebarilor pe care tot le repeta a primit raspunsuri, si inca satisfacatoare. Last edited by albert.smith; 12.03.2010 at 22:52:52. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu am primit deloc un raspuns satisfacator la intrebarea cu primirea prin iconomie a unui episcop de catre niste preoti si niste mireni. Am formulat mai sus pe larg ce anume as vrea sa vad, si nu am vazut inca. Nu uita ca site-ul (si forumul) asta e pentru cei din BOR, asa ca daca vrei sa nu-ti contrazica nimeni ideile, muta-te pe un forum de-al vostru. Bogdan. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| cine a fost nevasta lui Cain? | catalin755 | Generalitati | 23 | 13.08.2012 23:19:46 |
| Cine a fost la manastirea ghighiu? | ingerul_pazitor | Generalitati | 6 | 08.08.2010 21:28:43 |
| De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? | ghost7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 16.02.2010 14:11:53 |
| Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 20:36:20 |
|
|