Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2010, 20:36:00
ioan_strainul
Guest

Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Am zis sincer ce as face eu daca as avea banii aia: i-as ajuta pe semenii mei. Incearca sa fii empatic cu cei nevoiasi.

Oare nu sunt suficiente biserici deja construite? De-ar fi destui ortodocsi care sa le umple Duminica. Nu noi avem nevoie de catedrala aia, ci inaltii nostri pentru gloria pamanteasca.

Stii Cristi, mie-mi place sa fiu sincer si sa spun ce am de spus chiar si cu riscul de a fi banat de pe forum. Fara nici o prefacatorie.
Bine spui frarele meu si eu sint de aceiasi parere cu tine si cu cristi si multi de pe forum sint nu pt. noi se construieste ci pt fala paminteasca a maimarilor nosti conducatori bisericesti si lumesti
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 21:39:08
adi_cambir's Avatar
adi_cambir adi_cambir is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.05.2007
Locație: Sunt de origine galatean insa in prezent locuiesc in Republica Ceha
Religia: Ortodox
Implicit

Ma iertati, fratilor, ca uneori mi se pare ca as avea si eu ceva de spus, e din proasta obisnuinta, dar inainte de a ne razvrati impotriva conducerii Bisericii Ortodoxe Romane as vrea sa intreb ceva: cati dintre "luminatii" ce au impresia ca ar sti mai bine ce e de facut cu banii au auzit indemnul Sfintei Liturghii de a ne ruga pentru mai marii Bisericii si ai tarii? Daca l-ati auzit cati v-ati rugat pentru ei ca si cum v-ati fi rugat pentru parintii vostri sau poate chiar pentru voi insiva?
Fratilor... Imi miroase a duh rau.
Iertati-ma, poate ca e doar mirosul meu.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2010, 15:45:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adi_cambir Vezi mesajul
Ma iertati, fratilor, ca uneori mi se pare ca as avea si eu ceva de spus, e din proasta obisnuinta, dar inainte de a ne razvrati impotriva conducerii Bisericii Ortodoxe Romane as vrea sa intreb ceva: cati dintre "luminatii" ce au impresia ca ar sti mai bine ce e de facut cu banii au auzit indemnul Sfintei Liturghii de a ne ruga pentru mai marii Bisericii si ai tarii? Daca l-ati auzit cati v-ati rugat pentru ei ca si cum v-ati fi rugat pentru parintii vostri sau poate chiar pentru voi insiva?
Fratilor... Imi miroase a duh rau.
Iertati-ma, poate ca e doar mirosul meu.
Nici eu nu sunt de acord sa se zica ca mai marii nostri sunt asa si pe dincolo, noi nu avem de unde sa stim ce presiuni s-au facut sau se fac, si toate ratiunile care stau la baza acestei alegeri, dincolo de turnura oficiala pe care o au lucrurile.

Suntem impotriva proiectului in sine, nu ne intereseaza cine a decis asta desi am vrea sa auzim de ce, "pe bune", pentru ca de argumente sanatoasa, crestine, nu prea s-au auzit.

Mandrie nationala, fandoseala si fanfaronada - argumente din astea au curs ceva, dar la cee ce ar trebui sa ne intereseze ca ortodocsi vizavi de sanatatea morala a poporului roman si nevoile REALE Bisericii, nu s-a auzit nimic.
Ba, ca sa nu gresesc, au fost cateva tentative de a face o legatura cu ele, dar ridicole - ca sa nu zic mai mult.

Se incearca cumva sa se mai scurga cateva sute de milioane de la buget pentru nu-stiu-ce-firma de constructii cu sediul prin cine stie ce paradis fiscal?
Si ne-am trezit si noi ortodocsii oportunisti, sa ne alegem macar cu ceva din combinatia asta..

Last edited by AlinB; 12.03.2010 at 15:50:03.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2010, 13:16:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nici eu nu sunt de acord sa se zica ca mai marii nostri sunt asa si pe dincolo, noi nu avem de unde sa stim ce presiuni s-au facut sau se fac, si toate ratiunile care stau la baza acestei alegeri, dincolo de turnura oficiala pe care o au lucrurile.

Suntem impotriva proiectului in sine, nu ne intereseaza cine a decis asta desi am vrea sa auzim de ce, "pe bune", pentru ca de argumente sanatoasa, crestine, nu prea s-au auzit.

Mandrie nationala, fandoseala si fanfaronada - argumente din astea au curs ceva, dar la cee ce ar trebui sa ne intereseze ca ortodocsi vizavi de sanatatea morala a poporului roman si nevoile REALE Bisericii, nu s-a auzit nimic.
Ba, ca sa nu gresesc, au fost cateva tentative de a face o legatura cu ele, dar ridicole - ca sa nu zic mai mult.

Se incearca cumva sa se mai scurga cateva sute de milioane de la buget pentru nu-stiu-ce-firma de constructii cu sediul prin cine stie ce paradis fiscal?
Si ne-am trezit si noi ortodocsii oportunisti, sa ne alegem macar cu ceva din combinatia asta..
In Ziarul Lumina de astazi , se poate citi o replica data unui articol aparut in Adevarul sub semnatura lui Stelian Tanase in data de 25 martie a.c .Comunicatul de Presa apare sub titlul: "Locul Catedralei in suflet si locatia ei in spatiu " : www.ziarullumina.ro
Vechi 16.06.2010, 23:02:51
luchian
Guest

Implicit Nu sponsorizez camatarii!!!

Am inteles mai nou ca BOR intentioneaza sa ia un credit de 200 mil Euro pentru ridicarea Catedralei http://www.adevarul.ro/locale/bucure...273573242.html

eu unul nu sponsorizez asa ceva, un sistem imoral , conceput pentru a tine oamenii intr-o continua dependenta de el.

Daca voi mai duce ceva la vreo biserica vor fi doar bunuri materiale (ulei, paine, etc).

Atat mai ramane amanetarea credintei ca in rest e totul amanetat.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 10:50:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pana acum s-a lasat a se intelege ca Statul va suporta o buna parte din cheltuieli, acum aflam ca de fapt lucrurile stau radical diferit...

Ar trebui sa se faca publice conditiile imprumutului si mai ales cu ce bunuri va fi el garantat, ca nu vor fi nici putine nici insignifiante.

Si daca n-ar fi fost un topic pe aici cu un preot care a ajuns (aproape) sa fie scos in strada ca a girat cu casa imprumutul pentru renovarea bisericii..
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 18:36:25
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

De o vrea Bunul Dumnezeu sa fie aceasta mult discutata Catedrala , va fi cu siguranta , iar de nu vrea El nimic nu va fi ! Sa nu uitam manastirile si bisericile parjolite de foc sau alte cele , pentru ca si acestea au fost rase tot cu voia Lui . E greu de inteles pentru o minte omeneasca , de ce asa si nu altfel, dar sa fim siguri ca voia Lui e pretutindeni ! De ce ingaduie un anumit lucru pe care noi il consideram nedrept , asta este Taina si Judecata Lui pe care nimeni de aici nu o poate deslusi ! Doamne ajuta !
Vechi 17.06.2010, 20:00:19
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
O biserica de suflet se construieste cu bani oferiti din suflet, cu banul vaduvei, daca vreti. Pentru un lacas necesar pentru zidirea sufletelor romanilor de ce e nevoie de credit de la straini??? Daca startul e gresit, cum va fi finalul? Ce fel de slujbe se vor tine intr-o astfel de nastrusnicie? Cum sa te reculegi intr-o astfel de cladire?

Bani sa dai, romane, ca apoi n-ai decat sa te duci si in iad! Grav este ca ti se pot vinde iluzii. Daca ai contribuit cu o suma mai mare, poti crede ca locul in rai ti l-ai asigurat! Poti curvi, poti injura, poti face avorturi, poti merge si la vrajitoare, ca iata, nu te mai cearta nimeni!

Sa facem mai multe biserici mici in locuri diferite si sa cautam sa lucram la zidirea sufletului, nu la caramizile lui faraon.

Poate ca ar fi vremea sa spunem ca nu de catedrala vazuta avem nevoie, ci de credinta cea adevarata. Sa fie pastrata asa cum ne-au lasat-o Sfintii Parinti, sa nu fie stalcita ecumeniceste in toate chipurile dupa cum bate vantul. Patriarhul sa ceara bani de la ecumenisti pentru asa ceva. Crestinii ortodocsi oricum nu se vor bucura de slujbe dupa placul lor in aceasta catedrala, asa ca n-are rost sa sustina acest proiect. Pentru intalniri ecumeniste cu papa si cu protestantii se poate inchiria Palatul Parlamentului!

O maicuta s-a apucat de construit o biserica si multi binevoitori au adus sume mai mari. Dupa un timp, dupa ce s-au inceput lucrarile, un grup de hoti au furat tot ce se putea fura de pe acolo. Maicuta respectiva a fost sfatuita sa nu mai caute donatori bogati care au bani proveniti din afaceri neplacute lui Dumnezeu.

In fata lui Dumnezeu nu marimea bisericii conteaza, ci puterea credintei noastre, trairea ortodoxa autentica. Avem nevoie de preoti care sa ne certe pentru pacatele noastre, nu pentru ca nu dam bani suficienti la biserica. Deja am intalnit biserica in care predica e foarte scurta, indrepatarea pacatelor este tratata extrem de superficial, dar la sfarsitul fiecarei liturghii problema adunarii unor fonduri este pusa extrem de explicit! Nu sunt impotriva milosteniei, dar mi se pare corect ca preotul sa fie format in asa fel incat sa indrume crestinul pas cu pas spre mantuire. Si apoi, vrednic este lucratorul de plata sa. Dar sa simt ca si Bisericii ii pasa cu adevarat de mine, de mantuirea mea.

De aceea, poate ca ar fi de preferat sa se investeasca mai mult in invatamantul teologic. E vorba de o investitie de suflet, nu de bani. Din moment ce acolo ecumenismul se impune ca materie de studiu, nicio cladire, fie ea si catedrala, nu ne mai poate salva de pedeapsa lui Dumnezeu, daca nu ne pocaim.
Mi se pare absolut fascinant ca antoniap, chiar si intr-o discutie despre o catedrala ortodoxa face ce face si reuseste sa strecoare o soparla la adresa papei si a catolicismului.

In ce priveste catedrala, din partea mea sa o faca, dar sa o faca frumoasa si sa o umple cu preoti vrednici.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 15:47:49
blue_cat blue_cat is offline
Member

Data înregistrării: 16.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
Am inteles mai nou ca BOR intentioneaza sa ia un credit de 200 mil Euro pentru ridicarea Catedralei http://www.adevarul.ro/locale/bucure...273573242.html

eu unul nu sponsorizez asa ceva, un sistem imoral , conceput pentru a tine oamenii intr-o continua dependenta de el.

Daca voi mai duce ceva la vreo biserica vor fi doar bunuri materiale (ulei, paine, etc).

Atat mai ramane amanetarea credintei ca in rest e totul amanetat.
200 mil euro e prea putin, iar restul de bani clar nu vor proveni din donatii, asa cum zic ei, ci de la bugetul statului...suntem 22 mil oameni de-a dreptul luati de prosti...
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 21:41:23
Miha-anca
Guest

Implicit

Catedrala trebuie sa faca fata numarului mare de enoriasi, care vor lua parte la intronzare. Sa vazut, ca la ultima nu a fost loc pentru toti invitatii, iar enoriasii au fost nevoiti sa stea afara.
Atata doar, ca o intronizare are loc doar odata in viata... si atunci se va ridica cu gandul la posteritate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? Robertworld Generalitati 320 02.11.2011 22:22:26
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41