![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar că oamenii joacă mereu câte un rol de scenă sau de acasă, asta nu e de acuzat chiar dacă ar fi păcat, fiindcă tu însuți, defapt dacă ești tu însuți dezbrăcat de rolul jucat, defapt ce rol joci? Rolul născocit de tine? Tu însuți? Adică egoistul sau smeritul sau te faci așa ca nenia sau care e personajul preferat interpretat? Tu însuți când ai fost mai tânăr? Deci draga mea, tu ești călare pe vrăjitoriile psihologice și vrei să etichetezi cu schizofrenia sau paranoia sau alte prostii adunate din senatoriul desfrânărilor unde ești tratat cu pilule albastre, cu cafea și țigară și cu celelalte mirodenii special născocite pentru ca să prindă cât mai bine cura cu păcură. Deci nu mai fă pe medicul psihiatru sau psiholog fiindcă eu știu că teoriile lor sunt complet aberante și pe dinafară de Adevăr, teorii și teste pe oameni păcătoși, deci ce poate rezulta din modelul ieșit din teoriile lor? Păcatul care se crede vrednic! Deci iată fariseul perfect. Bun de tot! Last edited by vsovivi; 10.03.2010 at 19:43:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi dacă ești curioasă ca să ne cauți în ... suflet, de ce apelezi la tactici denigrante și în stil mafiot? Prin care îți vădești părăsirea nu numai de Pucioși, nu de Gigel, ci și că ți-ai părăsit mințile și credința... Iar dacă ne treci prin razele tale, stimată Supermană, n-ai grijă că nu tremur la scanările tale, că pe mine mă scanează toată ziua Razele... Nu pricep ce afirmi că a ascuns sau a mințit Gigel, cred că ești tot mai bătută în cap că nu pricepi ce scriu, ce reiese din texte, din interviu și dumneata dai dovada clară că chiar nu înțelegi că Gigel nu a mințit și nu a ascuns nimic! Ești chiar atât de rău bătută în cap? Cine te bate? Nenia? Iată aici citatul și uite te rog să-l corectezi dumneata dacă tot faci treaba asta pe gratis, hai pune sic-uri, nu mă deranjează ca să-ți verși pe mine defectul profesional: Citat:
Last edited by vsovivi; 10.03.2010 at 20:09:01. |
|
|||
|
|||
![]()
De ce crezi dumneata că ar fi trebuit Gigel să răspundă așa?
Citat:
Păi așa răspund săriții de pe fix. Și care nu mint pe nenia, ca să-i facă pe plac lui tanti grijania ce se dă educatoare de copii, așa ca o mimică stupizică, de zice ea că nu e voie să minți pe nenia... dar pe Hristos e voie să-L minți? Iar Gigel a mărturisit perfect, conform cuvintelor întrebării puse, dar dumneata în absurditatea ta crezi că Domnul vorbește doar cu glasul și cu Cuvântul fără să aibă substanță, profunzime, Har... când defapt El vorbește mereu cu inima neprihănită... din toată inima... cu Duhul... Carele vine pe vânt, prin pietre, prin ziduri... dar tu vrei să demonstrezi defapt că ai fost îndreptățită ca să speli putina și apoi să te înrolezi în echipă la pisikăă și să te dai pe brazdă la satisfacții cu celelalte vipbelule a lui nenia... Deci văd că încerci prin circul ăsta să-ți găsești justificări necredinței, și atunci sic-uiești... sperând că o să scoți pianiștii din pepeni... N-ai cu cine că sunt flegmatic dacă tot zici că te pricepi la psihologie. Și pe de altă parte îmi plac pepenii, deci n-ai nicioșansă. Last edited by vsovivi; 10.03.2010 at 20:52:28. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]()
Hai să mai facem odată analiza pe text:
Citat:
Care a fost întrebarea după introducere? Asta: Citat:
la care răspunsul este dat de două ori: Citat:
Citat:
Citat:
Sau se poate deduce că a fost dar a fost scos afară din mănăstire și apoi iată că a fost readus. Deci unde este minciuna? Din moment ce el mărturisește că a stat și sus cu băieții în așezământ? Deci este clar că nu era dintre cei 14 cîndva, mai înainte de stadiul actual când iată că nemailocuind sus cu băieții se numără acum printre cei 14 și poate să zică, deci poate să arate că locuiește în mânăstire! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Întrebarea este ambiguă ca și cuvinte deoarece deducând logic textul, e foarte clar că defapt întrebarea literelor în context este: Cum e să se întâmple să vă numărați de curând printre cei 14, care aud în primă instranță Cuvântul lui Dumnezeu? Deși prin să se întâmple asta e clar că Cristi Tabără a bătut apropoul la minune, să explice defapt minunea, fiincă interesul și concluzia și ținta lui jurnalistică spre aia tindeau, și astfel asta avea cel puțin două înțelesuri, se referea la faptul că el se numără printre cei din mănăstire și la faptul că din moment ce se numără printre ei ar trebui să ne spună și nouă, să mărturisească și să explice minunea. Deci dacă presupunem că Cristi Tabără era interesat mai mult de minune și cerea explicații referitoare la faptul cum anume se aude Cuvântul lui Dumnezeu, așa cum rezultă din film, că în taină sau pe față era curios Cristi Tabără în interviu de minune, atunci iată că Gigel împreună cu Domnul Hristos, răspund la ambele întrebări simultan, atât cea literară în contextul general și al interviului cât și la cea sufletească informală, răspuns general și cu dedicație specială pentru Cristi Tabără absolvent de teologie: GIGEL(Gheorghe Pantelimon): Asta este un… nu știu cum să vă spun, dar este un lucru care nu știu dacă se poate explica. apoi continuă: Nu ține de… nu poți să explici așa ceva… e mai presus de… lămurind pe final: adică nu este o taină pe care să o ispitești, aruncând pe final un sau să… oprindu-se. Deci iată stimată MM: răspunsul: 1.Asta este un... nu știu cum să vă spun, 2.dar este un lucru care nu știu dacă se poate explica. 3.Nu ține de...nu poți să explici așa ceva... 4.e mai presus de... adică nu este o taină pe care să o ispitești, 5.sau să… Referirile explicative din răspuns se fac atât legate de cuvintele textului, la cuvintele din propozitia ultimă și din contextul paragrafului cât și în contextul per ansamblu ce reiese din interviu cât și la curiozitățile sufletești nespuse ale lui Cristi deduse din dorința lui de a afla minunile intuindu-se ce anume ar vrea să afle. deci la 1. Se referă la minunea de la Pucioasa, din Mânăstire, se referă la întreg, la toată lucrarea lui Dumnezeu cu ei și cu noi. 2. Se arată că este un lucru pe care el nu știe să-l explice. 3. Nu ține de, pare că se referă la cerințe, de vrednicia personală căci ăla era contextul. 4. Ci e mai presus de... vredniciile omenești, de pământ, de sinele omului, de Gigel, de ce vrei dumneata reieșind din interviu... nefiind indicat să ispitești pe Dumnezeu, prin necredință sau îndoieli sau cerând semne și minuni sau explicații... 5. Sau să... aici este restul răului ce l+ar putea face omul necredincios și rău. Deci iată că pentru mine asta reiese textual din interviu în analiza simplistă făcută mai sus. Deci e clar că nu numai că nu poate fi acuzat Gigel de minciună ca și cum ar rezulta din texte că el se crede mare auzitor de Cuvânt al Lui Dumnezeu ci se vede că e întru Hristos răspunsul lui cu dedicație generală și specială pentru Cristi, care a terminat teologia! Iar Gigel s-a smerit pe cât posibil și nu a încercat deloc să lase să se înțeleagă că el aude dar nu spune, ci mai degrabă a mărturisit Hristos prin El, ceea ce era de mărturisit. Dar dumneata ai fi vrut să mărturisească tranșant că el nu a auzit până în momentul de față Cuvântul lui Dumnezeu. Lucru care l-a lăsat să se înțeleagă din faptul că el nu a făcut parte dintre cei 14, căci Cristi a presupus că dacă de curând face parte și Gigel dintre cei 14 atunci musai că aude și el uitând atât Cristi cât și Maria Margareta că: În Vechiul sau Noul Testament mulți martori au auzit ce spunea Domnul în timp ce alții nu auzeau deși erau prezenți sau unii vedeau în timp ce alții deși prezenți nu... deci este doar presupunerea voastră, a lui Cristi că din moment ce se aude deasupra mânăstirii atunci aflându-te acolo e musai ca să auzi și tu. Se poate să auzi sau se poate să nu, se poate să vezi sau se poate să nu, ține și de tine dar mai ales de Darul lui Dumnezeu, de darul Credinței. Deci din text rezultă foarte clar că Gigel nu a lăsat să se înțeleagă nici că el cum a ajuns acolo aude nici că nu aude, lucru perfect tăinuit prin mărturisirea lui mai mult decât perfectă. QED Last edited by vsovivi; 11.03.2010 at 12:47:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
eu nici acum nu am inteles la ce te referi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by vsovivi; 11.03.2010 at 14:03:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Uite dragă MM: o mostră cu dedicație specială pentru tine în problema aia că cineva se dă drept altcineva.
Iar dacă tot mai insiști cu psihologia sau psihiatria atunci poftim special pentru tine, draga mea vrăjmașe. Last edited by vsovivi; 11.03.2010 at 14:39:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi spunea:
"Iată aici citatul și uite te rog să-l corectezi dumneata dacă tot faci treaba asta pe gratis, hai pune sic-uri, nu mă deranjează ca să-ți verși pe mine defectul profesional..." Replică: EU nu puneam sic!-uri ca să te corectez, din cel puțin două motive: - nu poți corecta pe cineva care este incorijibil; - dacă n-ai învățat destulă gramatică în școala elementară și la gimnaziu, e greu de crezut că ai să te apuci acum, la bătrânețe, să-ți rezolvi defectul profesional prin umplerea golurilor din creierul mic, la sfaturile unor outsider-i. Dar cel mai important motiv este acela că sic!-urile nu se pun ca să corectezi pe cineva, atunci când îi reproduci un citat, ci să-i atenționezi pe ceilalți cititori că acel cineva este autorul construcției cu pricina. Deci e o confirmare că reproducerea este absolut exactă, fără nici o alterare a conținutului inițial. Cine citește citatul cu pricina știe atunci în mod sigur că, dacă e vorba cumva de vreo drăcovenie strecurată acolo, tătâne-su acestei drăcovenii este nu acela care reproduce citatul, ci e tocmai autorul textului citat. |
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi băsnea:
"atunci iată că Gigel împreună cu Domnul Hristos, răspund la ambele întrebări simultan... Replică: De unde ai scos simultaneitatea asta? Că Gigel se aude foarte clar cum îi răspunde lui Cristi Tabără, iar filmulețul făcut de ProTV stă mărturie. Dar Domnul nu se aude deloc. O fi rămas puțin în urmă, Săracul, de oboseală, că Gigel e mai tinerel și e mai sprinten și mai bun de gură. Ori, ar mai fi că în afară de Vsovi, noi ceilalți suntem cam tare de ureche și nu auzim simultaneitatea. |
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi băsnea:
"Dar dumneata ai fi vrut să mărturisească tranșant că el nu a auzit până în momentul de față Cuvântul lui Dumnezeu. Lucru care l-a lăsat să se înțeleagă din faptul că el nu a făcut parte dintre cei 14, căci Cristi a presupus că dacă de curând face parte și Gigel dintre cei 14 atunci musai că aude și el ..." Replică: Păi chiar aici e "problema". Cristi l-a întrebat pe Gigel dacă și el "a corespuns cerințelor", ca să poată face parte dintre cei de la "mănăstire" (despre care aflase -tot de la pucioși - că sunt în număr de 14 și că toți aud Cuvântul). Gigel îi răspunde Da! confirmând indirect că face parte din "cei 14 auzitori" (prima minciună). Cristi, crezând că se află pe făgașul cel bun, insistă, cerându-i lui Gigel să confirme că aude deci și el Cuvântul , "în primă instanță". Cu alte cuvinte, că aude cu urechile lui, nu cu urechile altuia sau altora. Sau, cu alte cuvinte, că Gigel este beneficiarul direct al minunii de auzire a lui Dumnezeu vorbind, așadar el nu o primește prin credință, ca alții. Gigel spune din nou Da! (a doua minciună"). Gigel, dacă era corect, trebuia să răspundă Nu! la ambele întrebări. Asta deoarece pucioșii înșiși (inclusiv Gigel) își recunosc între ei ca primitori ai Cuvântului doar pe cei doi fii unși (Mihaela și Nicușor). Din acest motiv ei au circumscris minciuna "coborârii Cuvântului" doar la aceste două persoane (M. și N.), dar această "despecetluire a tainei" se face doar între pucioși. Pucioșii lucrează aici cu două unități de măsură, incompatibile între ele. Pentru vizitatori și în general pentru vulgul necredincios care se îndoiește de Taina Noului Ierusalim, se servește aceeași placă răsuflată: "Cuvântul este auzit la Mănăstire de către cei 14 aleși ai lui Dumnezeu". Care paisprezece, sunt doi: Mihaela "proorocitza". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|