![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iata ce zice Parintele Rafail Noica, care si el traieste de-o viata in occident: Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Frate,..eu nu inteleg,Iisus a fost evreu si a respectat religia poporului sau adica cea mozaica.Cum poate cineva pretinde ca ne-am nascut in ortodoxie sau chiar cum spunea parintele Cleopa..ca Iisus era ortodox!!!Este culmea absurdului sa cautam sa intelegem lumea fara a gandi la nivel global umanitatea.Sau poate ma astept sa spuna cineva ca nu toata specia umana a fost creata de Dumnezeu:::Parintele Seraphim..e treaba lui cum vede lucrurile,atat timp cat Creatorul ne-a inzestrat cu judecata nu am nevoie de revelatiile unora sau altora.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau poate tot cu judecata asta a ta care n-are nevoie de intelepciunea Duhului Sfant ne explici si noua in ce fel Dumnezeu S-a intrupat si s-a unit firea dumnezeiasca cu firea omeneasca, astfel incat Hristos, iar nu Adam este "Intai-nascut intre multi frati" (Romani 8, 29) Deci daca Hristos este Cel "Intai-nascut intre multi frati", iar nu Adam, nu ti se pare ca mai degraba noi ortodocsii, care suntem urmasii lui Hristos (iar nu evreii), suntem din neamul Lui? Iar daca noi suntem din neamul Lui - noi suntem poporul Lui - nu ti se pare ca El este Ortodox, fiind Capul Ortodoxiei? Asa ca nu te mai grabi sa ii iei la rost asa pe Sfintii Parinti, caci fata de noi ei au fost purtatori de Duh Sfant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Noi suntem poporul ales (cel nou):
"Dar voi sunteti semintie aleasa, preotie imparateasca, neam sfant, popor agonisit de Dumnezeu ca sa vestiti in lume bunatatile Celui ce v'a chemat din intuneric la lumina Sa cea minunata, voi, cei ce odinioara nu erati popor, dar care acum sunteti poporul lui Dumnezeu; voi, cei ce odinioara nu aveati parte de mila, dar care acum sunteti miluiti." (1 Ioan 2, 9-10). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica catolica ca si cladire | elcipo | Biserica Romano-Catolica | 153 | 12.08.2015 14:07:40 |
Dialog BOR - Biserica Catolica | Ducutu | Biserica Romano-Catolica | 70 | 08.05.2013 00:19:29 |
Blasfemie la o liturghie catolica | colaps | Generalitati | 48 | 02.01.2011 19:37:19 |
Crucea catolica | Dia20_diana | Biserica Romano-Catolica | 135 | 06.12.2010 23:45:33 |
|