![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
si mie imi este rusine. dar inchid ochii si las capu` in pamant, prefer s-o fac acum decat cand e prea tarziu in fata Domnului.
|
|
||||
|
||||
![]()
E buna rusinea asta ! Ea ne tine fraul in a mai pacatui sau in a persista la infinit in pacatele noastre . Rusinea nu e buna cand te-ndeamna sa amani marturisirea . Iata ca, si ea rusinea a FOST FOLOSIT DE DIAVOL CA ARMA. Cam asa sa spui : NU fac asta ca iar trebuie sa o spun Preotului . . .NU fac asta ca iar isi bate joc diavolul de mine . . . Sa avem in minte dorinta ca la urmatoarea spovedanie sa subtiem lista pacatelor . Tot timpul sa avem acest gand , caci mare bucurie este cand reusesti sa te prezinti in fata Duhovnicului macar cu un pacat sters dupa lista . Asa sa ne ajute DUMNEZEU !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
daca am fost botezat mai tirziu la spovedit trebuie spuse si pacatele de dinainte sau numai de la botez
|
|
||||
|
||||
![]()
Numai de la Botez, deoarece prin Botez se curăță atât păcatul ancestral cât și păcatele personale, dacă există.
|
|||
|
|||
![]()
Da, o greutate si o emotie exista, insa trebuie sa consideram ca rusinea e de la diavol! El ne da curaj sa facem fapte rele si apoi ne aduce rusinea ca sa nu le spunem la spovedanie pentru ca prin spovedanie iertanduni-se pacatele, dispar si de pa lista diavolului precum o tabla scrisa care a fost stearsa si logic ca diavolul incearca prin toate metodele sa ne impiedice dar trebuie sa avem ca tinta pe Hristos si nu ne lasa daca ne tinem cu toata puterea de El! Exemplu graitor femeia cananeianca!
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta si felicitari pt subiectul propus, care mi se pare foarte interesant! pot spune ca singura greutate pe care o simt inaintea spovedaniei este aceea a pacatelor proprii, greutate de care sufletul se elibereaza dupa ce am luat parte la sfanta taina. Insa dupa ce plec de la biserica depinde doar de mine cum aleg sa traiesc, fiindca daca si la urmatoarele spovedanii ma prezint tot la fel de incarcat si lipsit de vointa de vindecare atunci cea la care particip nu stiu ce efect mai are
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
este greu de ajuns la mormantul parintelui ARSENIE BOCA? | ghetsimani | Generalitati | 13 | 04.09.2016 14:02:14 |
Mantuirea-un lucru greu de atins.. | ioanhodean | Generalitati | 5 | 30.10.2013 19:29:01 |
Lucruri greu de inteles din VT | camy_d | Din Vechiul Testament | 109 | 18.01.2012 15:53:26 |
Cel mai greu lucru de indeplinit | tigerAvalo9 | Generalitati | 57 | 31.01.2011 15:20:52 |
O intamplare greu de crezut. | Pavel_C | Intamplari adevarate | 11 | 20.04.2009 02:24:31 |
|