Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2010, 11:53:43
angel4ver angel4ver is offline
Banned

Data înregistrării: 13.03.2010
Implicit

Mihnea: nu stiam ca daca se convertesc la catolicism, pot fi rebotezati. Ceea ce nu inteleg eu e de ce unii au voie si altii nu sa se reboteze [adica, asta am auzit]. E dreptul oricui [ca unii sunt constienti ca e pacat si altii nu, asta-i partea a doua] sa se reboteze, daca doreste, nu? Daca gresesc, rog sa ma corectati ^_^
Si pe mine ma ingrijoreaza multe. Si-mi pun o multime de intrebari si de fiecare data cand ma gandesc la viitor (la problemele care pot sa apara pe parcurs din cauza religiei, pentru ca se vor gasi mereu persoane care sa intervina intre noi si sa ne desparta), incep sa plang. De la sfarsitul anului trecut o tin in depresie (daca as putea-o numi asa), plang la orice chestie care are legatura cu el si cu mine si sunt agitata si ma enervez (dar imi revin repede) cand ma contrazice persoana cu care discut (si aici cu mama, ca e singura care ma intelege si cu care vorbesc deschis, fara frica si fara jena). Iti multumesc ca-mi spui din experienta )
Cat de adventist e... hmmm... pot sa spun ca inca nu s-a botezat (abia are 18 ani, dar nu asta conteaza), pentru ca din ce-am citit, se pot boteza cand vor (desi cartile unde "se critica" spun ca au voie la maturitate) si am intalnit 2 cazuri (o cunostiinta de-a unei rude de-a mea s-a botezat la 20 si ceva de ani si o colega de facultate s-a botezat la 15 ani parca). Pot sa spun ca la unele pe care le sustine el si in care crede sunt si eu de acord, dar cu altele pe care le stie (de la parinti, rude, cunostiinte) nu sunt de acord si ne-am ciondanit din cauza asta, dar ne-am impacat repede. Ba chiar am avut si o discutie serioasa pe tema religiei si i-am spus tot, iar el a facut la fel (practic, m-am descarcat pentru ca nu mai faceam fata si sufeream si l-am ingrijorat nu numai pe el, ci si pe mama si prietenii apropiati). Si am hotarat amandoi ca sa nu lasam pe nimeni sa se bage intre noi fie ca e vorba de religie, invidie sau stiu eu ce altceva, ca-s destule in lumea asta.
Totusi, sunt constienta ca or sa apara probleme si discutii si poate certuri mai urate decat astea minore pe care le-am avut, dar nu mi-e frica. Am luat o decizie si vreau sa fac tot ce-mi sta in putere ca sa fim impreuna si sa-i arat ca nu tot ceea ce e scris e 100% adevarat.
Acum nu spun ca si ortodoxicismul (corectati-ma daca spun gresit cuvantul) e 100% perfect. Orice religie/secta/cult are atat parti bune cat si parti rele. Nici ortodoxi nu sunt perfecti, dar nici ceilalti. Asta gandesc eu fie ca e bine ce spun sau nu.

annajanette: multumesc mult pentru sfat; ma rog in fiecare seara (pentru ca-mi spun rugaciunile inainte de culcare) si de fiecare data cand simt nevoia si Il rog sa ma lumineze, sa-mi arate ce trebuie sa fac.
sper doar sa nu se ajunga la despartire din cauza religiei. am o colega care e maritata cu un neoprotestant de vreo cativa ani (si ea e ortodoxa) si se inteleg foarte bine (chiar daca mai apar certuri, dar e normal intr-o casnicie; bine, sa nu se ajunga la extreme ca atunci e nasol).

O intrebare, daca se poate: am mai intalnit asta prin posturi, carti si asa: ce inseamna adventisti formalisti, bigoti?

postavarul, am aflat si poate ca e putin din ce-ar trebui sa stiu; de aia am si hotarat sa ma inregistrez pe forum si sa aflu pareri mai multe. si nu ma deranjeaza daca sunt pareri pro sau contra, pentru ca fiecare are dreptul sa creada si sa spuna ce vrea.
am aflat si eu la inceput ce inseamna, de fapt adventist. asteptator... si-n mare stiu si ce asteapta, dar nu sunt de acord cu anumite afirmatii. si desigur, nu vreau sa par rea pentru ca nu am nimic cu nimeni, dar vreau sa stiu. cu cat sunt mai bine informata, cu atat mai bine.
Reply With Quote