Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2010, 17:09:52
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Vai doamne... ce rai sunt crestinii!

La ce a ajutat-o toata stiinta si filozofia greceasca daca nu a recunoscut Adevarul, pe Hristos, adevaratul Dumnezeu?

Și le-a zis: Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura.
Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.
Marcu (16-15,16)

Dar bineinteles ca pentru "tolerantii" ecumenisti este ceva "anormal si fanatic" daramarea statuilor si templelor paganesti! Pentru ei, orgia de la Assisi din '86 se regaseste in mesajul lui Hristos, uitand insa gestul Mantuitorului impotriva negustorilor din templu!

Cititi viata Sfantului Ambrozie al Mediolanului si dupa sa'l numiti si pe el "fanatic" si "fara iubire"!
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 00:01:36
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Nu am vazut filmul, insa sa nu uitam ca multe rele au fost puse in carca crestinilor in acea perioada. Dupa ce imparatul Nero a dat foc Romei, dintr-un impuls "artistic" ca sa se scoata a spus ca crestinii au facut asta.

Aproape toata industria Hollywoodului este masonizata asa ca nu trebuie sa ne mire si astfel de lucruri. Dupa ce Mel Gibson a regizat filmul Patimile Lui Hristos toti au sarit in sus ca a fost prea violent, cu prea mult sange, ca influenteaza negativ mintile tinere expuse la asa ceva si alte prostii de genul asta, cand industria filmului la modul cel mai general colcaie a prostitutie si brutalitate. Dar ca sa vezi si-au gasit a se lega tocmai de filmul acesta.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 09:03:41
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Ce intelegi tu dintr-un film care spune ca intr-o anumita perioada crestini au comis niscaiva atrocitati inspirate de zeul iubirii! Nu a spus nimeni ca toti crestinii sunt rai. Nu trebuie sa generalizezi. Uita-te si aici pe forum sa vezi ca nu toti crestinii sunt la fel.
Si pana la urma mesajul filmului ar trebui inteles ca fiind impotriva unei mentalitati inguste de tip "patru picioare bine, doua picioare rau", nu impotriva tuturor crestinilor.

Citat:
La ce a ajutat-o toata stiinta si filozofia greceasca daca nu a recunoscut Adevarul, pe Hristos, adevaratul Dumnezeu?
Ok, sa zicem ca nu a ajutat la nimic sa dezvolti arhitectura, astronomia, matematica, medicina si multe altele. Cum ajungi de la aceasta premisa la toturarea unei femei? Si eu cred ca voi gresiti dar nu v-as supune la asa atrocitaci.
Citat:
Și le-a zis: Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura.
Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.
Marcu (16-15,16)

Dar bineinteles ca pentru "tolerantii" ecumenisti este ceva "anormal si fanatic" daramarea statuilor si templelor paganesti! Pentru ei, orgia de la Assisi din '86 se regaseste in mesajul lui Hristos, uitand insa gestul Mantuitorului impotriva negustorilor din templu!

Cititi viata Sfantului Ambrozie al Mediolanului si dupa sa'l numiti si pe el "fanatic" si "fara iubire"!
Indiferent ce au facut unii sfinti, exista multi altii care si-au castigat sfintenia omorand in stanga si in dreapta. Crestinii au facut greseli pe care ar trebui sa vi le asumati asa cum a inceput sa faca si biserica catolica. Ignorand dovezile acestea nu dispar, ci se intorc impotriva voastra.

PS parca citisem pe undeva ca diavolul nu spune iarta-ma (recunosc, nu-mi aduc aminte exact). era o idee a unui cvasi-sfant. oricum, se potriveste de minune cu atitudinea ta.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 09:35:42
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

http://apologeticum.wordpress.com/20...-partea-intai/
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 17:49:51
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
Multumesc.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 14:17:28
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Ce intelegi tu dintr-un film care spune ca intr-o anumita perioada crestini au comis niscaiva atrocitati inspirate de zeul iubirii! Nu a spus nimeni ca toti crestinii sunt rai. Nu trebuie sa generalizezi. Uita-te si aici pe forum sa vezi ca nu toti crestinii sunt la fel.
Si pana la urma mesajul filmului ar trebui inteles ca fiind impotriva unei mentalitati inguste de tip "patru picioare bine, doua picioare rau", nu impotriva tuturor crestinilor.
Ok, sa zicem ca nu a ajutat la nimic sa dezvolti arhitectura, astronomia, matematica, medicina si multe altele. Cum ajungi de la aceasta premisa la toturarea unei femei? Si eu cred ca voi gresiti dar nu v-as supune la asa atrocitaci.[/quote]

Lasand la o parte propaganda paganeasca (de exemplu' cum a fost omorata), "arhitectura, astronomia, matematica si multe altele", nu'ti ajuta la mantuire! Nu te mantuiesti cu matematica sau astronomia ci datorita lui Hristos, pe care ea nu a vrut sa'L accepte, preferand ignoranta si intunericul, asa cum faci si tu!

Citat:
Indiferent ce au facut unii sfinti, exista multi altii care si-au castigat sfintenia omorand in stanga si in dreapta. Crestinii au facut greseli pe care ar trebui sa vi le asumati asa cum a inceput sa faca si biserica catolica. Ignorand dovezile acestea nu dispar, ci se intorc impotriva voastra.
Din punctul tau de vedere, daramarea templelor paganesti este ceva fanatic. Din punctul meu, este ceva normal, vazand ca

Toti dumnezeii neamurilor sunt idoli. (Psalm 95,5)
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 15:20:04
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Lasand la o parte propaganda paganeasca (de exemplu' cum a fost omorata), "arhitectura, astronomia, matematica si multe altele", nu'ti ajuta la mantuire! Nu te mantuiesti cu matematica sau astronomia ci datorita lui Hristos, pe care ea nu a vrut sa'L accepte, preferand ignoranta si intunericul, asa cum faci si tu!
Asa! Convenisem si eu de dragul argumentatiei ca stiintele respective nu ajutau la mantuire. Dar ma simt nevoit sa intrebarea care era esenta mesajului meu: pentru ca nu l-a acceptat pe Iisus, trebuia omorata?

Citat:
Din punctul tau de vedere, daramarea templelor paganesti este ceva fanatic. Din punctul meu, este ceva normal, vazand ca

Toti dumnezeii neamurilor sunt idoli. (Psalm 95,5)
Care ar fi diferenta intre daramarea templelor pagane si daramarea turnurilor gemene? Acei teroristi erau sau nu fanatici?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 09:50:52
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:

Marcu (16-15,16)

Adica merita sa moara doar pentru ca nu acceptase crestinismul?
Gestul lui Hristos impotriva negustorilor din templu justifica eventualele violente ale crestinilor asupra necredinciosilor?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 10:33:31
angel4ver angel4ver is offline
Banned

Data înregistrării: 13.03.2010
Implicit

eu am aflat intamplator in urma cu cateva saptamani si am vazut si trailerul, pentru ca eram curioasa sa vad despre ce e vorba. trailerul nu mi s-a parut cine stie ce, dar cand am vazut filmul, am zis k nu e adevarat O_O
nu mi-a placut; mi-a lasat o impresie proasta si daca mai dura mult, cu siguranta ca plangeam T.T
cati oameni au fost omorati, un razboi inutil care nu-si avea rostul si discutiile pe care le-au purtat. urat, foarte urat.
nu-l recomand.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 10:35:03
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Imi este greu sa inteleg atitudinea crestinilor dupa edictul de la Milan din313, adica din persecutati au devenit persecutori, pentru ca in 363 sa reinvieze persecutiile impotriva crestinilor in timpul imparatului Iulian Apostolatul. Nu cred ca reprezinta un argument solid ca in urma hotararii imparatului Teodosie- cand religia crestina devine religie de stat in imperiu- crestini au devenit persecutori.
Mi se pare pertinenta si echilibrata afirmatia- celor doi istorici ai literaturii crestine vechi- Claudio Moreschini si Enrico Norelli- Sfantul Chiril al Alexandriei "are cu siguranta o responsabilitate, cel putin indirecta- pentru climatul pe care l-a creat-, in privinta initiativei multimii fanatice de a o linsa pe celbra ganditoare platonica Hypatia in 415."
Ce conflict intre teologie si stiinta?
Parintii Bisericii au fost pentru dialog intre teologie si stiinta. Sa citim cu mai multa atentie si vom constata ca stapaneau foarte bine datele stiintei vremurilor respective.

Last edited by georgeval; 16.03.2010 at 10:37:40.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
agora, crestinism, film

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Participarea crestinilor la razboi laurastifter Morala Crestina 50 05.01.2012 11:43:24
Persecutia crestinilor dillema Religia Islamica 83 08.06.2011 10:11:50
Libertatea crestinilor Fani71 Despre Biserica Ortodoxa in general 179 30.12.2009 11:42:56
Despre persecutarea crestinilor patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 7 04.01.2009 06:05:48
Pacatele crestinilor Florin-Ionut Generalitati 6 14.09.2008 14:56:29