15.03.2010, 20:16:09
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Trebuie sa fii dintr-un anume aluat facut, ca sa fii ruda cuSfintii. Nu, noi suntem oameni obisnuiti si nu trebuie sa neautoflagelam. Dar de ce sa apelam la extreme, cand stim ale cui sunt extremele!
Neintelegerea dintre noi doua consta in faptul, ca tu accepti placerea pe drumul spre mantuire, iar eu nu. aceasta e diferenta , nu alta.
Dupa mine, cat timp ne traim viata - foarte bine ca facem acest lucru - nu suntem inca pe drumul mantuirii, care dupa parerea mea, incepe atunci cand lucram intens si constiincios la indepartarea de pacate. Nu le poti amesteca, caci ce darami pe o parte,aduni pe alta parte. Si inca ceva: nu cred ca lui Dumnezeu ii plac jumatati de masura. Ne amagim crezand ca putem sa ne mantuim cu minimum de efort personal.
In cuvintele lui Costel, iubirea nu este iubirea dintre soti, caci aceasta este neutra. El te iubeste, tu il iubesti; v-ati primit deja rasplata. Iubire e cea la care nu primesti rasplata: iubirea de aproapele, de dusman.
|
Foarte frumos si adevarat ai punctat Anca ! Olivier Clement , Dumnezeu sa-l odihneasca , puncta atat de bine ca valoarea unei vieti tine de maniera in care am stiut sau nu sa raspundem iubirii lui Dumnezeu . Iar Louis Lavelle spune ca nu este iubire care sa nu caute raspuns . Sa ne imaginam viata ca o mare intalnire cu iubirea lui Dumnezeu . De fapt orice Liturghie e un apel a iubirii lui Dumnezeu pentru intalnirea cu El . Teologul Viorel I . Coman accentua : " Punctual si fidel Dumnezeu ereu prezent la locul intalnirii . Lipseste insa cineva . Lipseste omul care TRADEAZA . Aceasta iubire care swe frange si se imparte pentru noi astepta raspuns in continuare . Sa invatam de la D , JERFITA , GRATUITAUMNEZEU IUBIREA GINGASA , FRUMOASA , FIDELA , DISCRETA , ABUNDENTA , NESUSPECTA , RABDATOARE , JERFITA , GRATUITA , SMERITA si care INTRA IN SUFLETELE NOASTRE PE VARFURI , PE BALERINI SI NU CU BOCANCI " . Aceasta iubire este capabila sa astepte mereu pe cei care nu vor , nu stiu si nu pot raspunde ofertei de iubire dumnezeiasca .