Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.11.2009, 16:41:50
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Zidirea nu se face numai prin descoperire. Prin faptul ca tu aduci o rugaciune prin Duhul, si, deci, dupa voia lui Dumnezeu, aceasta rugaciune va avea sigur raspuns. Iar faptul ca ni se raspunde la rugaciuni ne zideste.
Duhul se roaga singur pentru noi cu suspine negraite.

De asemenea și Duhul vine în ajutor slăbiciunii noastre, căci noi nu știm să ne rugăm cum trebuie, ci Însuși Duhul Se roagă pentru noi cu suspine negrăite.
Iar Cel ce cercetează inimile știe care este dorința Duhului, căci după Dumnezeu El Se roagă pentru sfinți. Romani 8:26-27

Nu stiu cum te poti ruga tu prin Duhul , nestiind ce te rogi, iar apoi sa primesti o zidire prin cuvintele pe care le-ai zis si nu le intelegi , o zidere pe care de asemenea nu o cunosti.Asta e de natura absurdului.
Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
In rest, am tot raspuns la intrebarile de mai sus. Si am sustinut cu Biblia ce am spus iar tu nu ai avut contraargumente. Si am mai spus ca Duhul Sfant nu "poseda", ca iti respecta liberul arbitru si ca te rogi in limbi numai cand si daca doresti tu; in plus te poti opri oricand vrei. Explicatia e simpla iar sustinerea biblica evidenta.Mai citeste o data ce am scris, poate, poate vei intelege.

Intre timp intreaba-te de ce darurile Duhului Sfant, care sunt semne ale credintei , lipsesc aproape cu desavarsire din biserica ta, care sustine ca e singura care detine credinta adevarata. E bine de meditat.

Marcu 16
17 Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
18 Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși.

1Cor 12
8 Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
9 Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
10 Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
11 Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește.

Sunt vreo noua daruri. Care e prezent in biserica ta? E usor sa stai pe tusa, sa spui ca altii sunt demonizati si ca penticostalii bolborosesc. Dar ar fi frumos sa ne demonstram credinta si practic, nu numai cu vorbe si istorii.

Vad ca nu ai inteles nimic din ce ti-am scris, sau poate nu vrei sa intelegi.Parca s-a intalnit mutu cu surdu`.
Vechi 30.11.2009, 16:49:35
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Chiar asa. Insa eu cred ca citesti doar prima propozitie din ce-ti scriu eu sau nu citesti pana la capat, oricum. Toate cele bune !
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 09.12.2009, 19:55:27
Btiynu Btiynu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.12.2009
Implicit

„Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, „și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh."
Fapte 2.38
Urmaresc cu interes discutiile de pe acest forum si pana acuma nu am intervenit,dar cred ca discutiile in contradictoriu nu folosesc la nimic si ar fi bine sa le lasam in seama politicienilor.
Un lucru este clar insa. Singura carte care ne da informatiile necesare mantuirii este Biblia si cred ca sunteti toti de acord cu aceasta afirmatie. De aceea v-as provoca sa meditam impreuna la versetul citat mai sus!

Last edited by Btiynu; 09.12.2009 at 20:07:19.
Vechi 09.12.2009, 20:58:25
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica.
Vechi 16.03.2010, 11:15:16
penticostalulmantuit
Guest

Thumbs up într-o masura ai dreptate

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica.
In cazuri extrem de rare - afirmatia ta poate fi notata cu A (de la adevarat)
In majoritate zdobitoare a cazurilor - afirmatia ta poate fi notata cu F (de la fals)
Vechi 16.03.2010, 11:39:41
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
In majoritate zdobitoare a cazurilor - afirmatia ta poate fi notata cu F (de la fals)
Nu vreau sa intru foarte tare in subiect dar e limpede ca vorbitul in limbi ca dar al Duhului Sfant face referire la limbaje ale caror sunete sunt intelese, care exprima o vorbire priceputa de cineva. Apostolii si unii dintre neamuri au primit acest dar pentru a duce mai departe evanghelia.

Orice exprimare neinteleasa, orice bolborosire neinteligibila nu este de la Dumnezeu
Vechi 16.03.2010, 11:59:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Cu ce garantii?
"Da-mi naivitatea/credulitatea ta, si eu iti dau incredintarea ca asa e", nu?
Vechi 16.03.2010, 12:16:26
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Nu vreau sa intru foarte tare in subiect ...
Nici eu nu prea vreau Almaris. Macar ca, în ce mă privește, uneori ma rog in alte limbi în singurătatea mea cu Dumnezeu, nu prea am chef sa fac propagandă vorbirii in limbi pe forumuri publice. De obicei vorbesc subiectul doar cu cei interesați.

Dar când vad posturi atât de categorice precum cel de mai sus, nu mă lasă firea și mai dau câte o replica,așa, fără rost.
Vechi 16.03.2010, 12:20:16
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cu ce garantii?
"Da-mi naivitatea/credulitatea ta, si eu iti dau incredintarea ca asa e", nu?
Ai prins exact sensul mesajului meu.
Dar cand se fac astfel de afirmații: „Vorbirea in limbi la penticostali = posesie demonica”, cum Doamne iartă-mă ai putea sa răspunzi?

Last edited by penticostalulmantuit; 16.03.2010 at 12:22:25.
Vechi 16.03.2010, 14:22:58
almaris
Guest

Implicit

Citat:
uneori ma rog in alte limbi în singurătatea mea cu Dumnezeu, nu prea am chef sa fac propagandă vorbirii in limbi pe forumuri publice. De obicei vorbesc subiectul doar cu cei interesați.
Ai putea te rog sa treci peste unele replici mai taioase de pe aici si sa faci putina lumina in aceasta problema? Ce inseamna ca te rogi in alte limbi? Te referi la limbajul specific al rugaciunii? Nu vad sa fie vorba despre altceva.

In contextul Noului Testament vorbirea in limbi a fost un dar special de la data aceea prin care apostolii au avut posibilitatea sa se adreseze diverselor nationalitati in limba lor avand ca scop propovaduirea evangheliei. Apostolul Pavel insusi spune foarte clar ca in cazul in care cineva vorbeste intr-o comunitate o limba necunoscuta in acel loc, sa aiba un talmacitor(traducator) ori sa se abtina.

Dumnezeu a oferit in mod supranatural posibilitatea de a vorbi in alte limbi pentru ca altfel ar fi stat bietii apostoli sa invete toata viata, dar ducerea mesajului evangheliei era o urgenta si Dumnezeu a actionat in consecinta.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10