![]() |
![]() |
|
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Muraturi asortate Componenta si proportia legumelor este dupa preferinta. Cantitati aproximative pentru un borcan de cca 5 litri: 2 kg gogonele moi (putin parguite sunt f. bune) 1 kg conopida, se desface buchetele 1/2 kg morcovi, se taie rondele sau batoane 1 radacina de telina, mijlocie, se taie rondele 1 sfecla rosie, mijlocie, se taie rondele 5-6 ardei iuti 1/2 varza alba, se taie in 4-5 bucati 1 capatana usturoi, se pun grauntii curatati 1 radacina hrean, mijlocie, se taie batoane marar uscat, tulpini (se poate inlocui cu crengute de cimbru) telina, tulpini cu frunze piper boabe, mustar boabe, sare, apa, otet de fermentatie, de 9 grade. Saramura: 2 l apa si 2 1/2 linguri sare grunjoasa - se clocoteste, apoi se tempereaza si se adauga 100 ml otet de 9 grade. Pe fundul borcanului se pune marar uscat, apoi se aranjeaza legumele (dupa dorinta) si condimentele. Deasupra se pun crengute de telina, marar uscat sau cimbru. Marar uscat se poate pune si printre legume. Borcanul se aseaza pe un suport metalic (de ex. chiuveta inox) inainte de a turna saramura fierbinte. Se acopera cu o farfurie sau altceva, apoi se inveleste borcanul cu o patura sau ceva asemanator. Astfel se va face sterilizarea pana a doua zi, cand, dupa ce s-a racit, se leaga cu celofan. Se tine la rece, nu la frigider. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 12:08:09 |
costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 11:22:37 |
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 20:14:32 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
|