![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Glykys, foarte mult mi-a placut ce ai scris!
|
||||
|
||||
![]()
Parerea mea e ca un copil trebuie educat in primul rand prin exemplu, nu prin interdictii si impuneri.
Fii un bun exemplu pentru copilul tau si vei avea copii buni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand vor fi mari, tot ei vor alege daca vor sa fie credinciosi sau nu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am cunoscut un baietel care atunci cand vede flori, se gandeste la mama lui...le alege pe cele care ii plac lui, si banuiesc ca ii face o mare bucurie mamei, de asemenea e foarte frumos educat, atent cu fetitele...si la varsta lui de 7 anisori, ofera dulciuri si stie deja sa se poarte intr-un anume fel...iar mie mi se pare deosebit acest lucru...pentru ca alti baieti trag fetele de par, in timp ce unii stiu sa se poarte de mici... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Teoretic acesti termeni ne pot zgaraia putin, insa isi au si rostul lor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fani, ai mai scris si pe alte thraduri lucruri similare despre a fi crestin, nu mai caut, dar raspund aici. Si eu am intrat in copilarie in contact cu crestinismul de duminica (nu prin parinti, ca ei erau formati in materialism dialectic. Aparent doar azi suntem "imuni" la ideologia actuala - ironie,ca sa nu fiu inteleasa gresit). Si un lucru m-a tinut departe de credinta, sper sa ma fac inteleasa: Iisus Hristos s-a jertfit pt ca noi sa avem viata (asta am inteles de mica), cine crede in El va trai vesnic (asta NU am inteles in copilarie). Adica afirmi: eu cred si asta este tot? Apoi faci ce vrei, in continuare (doar mai calci pe la biserica din cand in cand)?! "Acest popor Mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine" Revin, eram mica, dar credinta asta care nu te obliga la nimic mi se parea un lucru fff absurd si masca pt ipocrizie. Asa incat nu contestam existenta lui Iisus, jertfa Lui.. dar atitudinea ipocrita a credinciosilor m-au indepartat. Dar si asa ma mira: ei nu observau absurditatea situatiei? Cand cineva te salveaza de la moarte, viata NU iti mai apartine. Nu se poate sa crezi cu vorba si sa faci ce vrei (cat timp nu incalci niste limite, desigur). Si intr-adevar, nu aceasta inseamna ortodoxia, am aflat muuult mai tarziu. Intrebarea este: cum poti sa "explici" ce inseamna credinta daca: -tu nu stii (nu ma refer la tine, Fani, ci la modul general) -credinta se traieste, nu se explica. In fine, nu mai insist. (nu-mi cresc copiii ferindu-i de lucruri lumesti, de basme etc.. ca NU AM CUM. Intrebarea era: CE LE SPUN despre zane, spiridusi si restul. Deocamdata i-am zis copilului ca Dumnezeu a creat ingerii, dintre care unii au ales sa se nu-L asculte pe Dumnezeu si au devenit draci. Atat exista.. retul este imaginatia oamenilor si eventual, aratarile dracilor. Dar asteptam idei mai bune.. ma mir ca pe putini ii preocupa. Eu in copilarie, sub influenta povestilor incercam sa meditez.. da, sa MEDITEZ, adica sa-mi concentrez toata atentia, energia etc.. ca sa misc lucruri. Si atentie mare: nu citisem nimic despre asta - ca eram copil - ideea mi-a venit din basme ca oricine poate face lucruri extraordinare. Nu stiu unde am citit despre puterea mintii, dar am gasit in povesti. Aaa, dar despre DORINTA DE A VEDEA ZANE si SPIRIDUSI nu stie nimeni nimic? Apropo de piticul lui Zori de zi. Copilul doreste sa vada, devine f sensibil si receptiv la astfel de lucruri... adica eventuale amagiri dracesti. Sau nici in asta nu credeti? Eu vroiam sa vad zane, cautam beghete magice - probam diverse bete, ma concentram asupra lor, incercam cuvinte "magice"... bine ca nu am vazt chestii gen harry potter ca ar fi fost nenorocire!) |
|
|||
|
|||
![]()
Copilul meu stie sa daruiasca flori femeilor.
Si daruieste de la sine si alte lucruri.. si primeste tot felul de lucruri de la fetite. se deruleaza un intens schimb de inimioare, flori, bomboane, felicitari si abtibilduri. subiect incheiat, nu mai insistati cu florile copilului. Ceea ce vreau eu sa-l invat este sa treaca de formalism. Sa gandeasca ce face, sa stie ce si de ce face un lucru. Daca face ceva din imitatie.. hmm, la fel de bine sa nu-l faca. Acelasi lucru este valabil in credinta.. daca vine la biserica sa caste gura la pereti si crede ca merge acolo ca asa vrea mami.. pai mai bine sa stea casa (evident nu asta este solutia). Last edited by anna21; 19.03.2010 at 14:56:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Si eu am vrut un nai, am primit un fluier.. si pana la urma mancam bataie cu fluierul acela cand faceam tampenii... si ma gandeam: cine m-a pus sa cer nai? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din lumea animalelor! | UNNOOM | Teologie si Stiinta | 19 | 17.07.2014 23:07:04 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
Lumea 100% ortodoxa | coralina | Generalitati | 103 | 10.10.2010 20:42:28 |
LUMEA ANIMALELOR | Catalina | Generalitati | 5 | 06.06.2007 15:46:44 |
|