![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu cred ca exista vre-o religie care detine purul si numai purul adevar, nici macar cea ortodoxa, cred ca toate au cusur in anumite priviinte, mai mult sau mai putin .
Asadar, mi se pare o tampenie sa te " muti " la alta religie, sa-ti ofere aceleasi iluzii, cu o altfel de imbracaminte , iar firea oamenilor sa ramana aceiasi. Religia unei tari tine si de traditia, educatia, politica si istoria acesteia, chiar si de economie, tocmai in asta sta si farmecul diversitatii confesionale, nu avem cum sa fim toti la fel, fiindca religia nu va tine niciodata doar de spirit. Cel putin, in ortodoxie, s-au invalmasit principiile crestinesti cu cele traditionale de nu le mai intelegi particularitatile. Astfel, eu raman frumusel in religia mea ortodoxa, asa cum m-am nascut, mi-o adaptez propriei vieti, incerc sa fac ce pot si dupa cum ma duce capsorul si merg mai departe cu Domnul, ce sa fac ? Sa ma hazardez intr-un noian de teorii pro si contra pana ce le pierd cu totul sensul ? !
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 19.03.2010 at 17:41:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Martorii lui Iehova au probleme in ceea ce priveste consegventa societatii Turnul de veghe care si-a schimbat invataturile pe parcurs
Stiti ca ei ataca cu inversunare craciunul desi la inceput l-au sarbatorit Apoi au o problema cu Trinitatea Negand Sfanta Treime se confrunta cu o problema, au deafacecu 2 creeatori deoarece Biblia ii atribuie crearea tuturor lucrurilor lui Dumnezeu, Iehova in Isaia 44:24 " Așa grăiește Domnul, Izbăvitorul tău și Care te-a zidit din sânul maicii tale: "Eu sunt Domnul, Care a zidit lumea; singur am făcut cerurile, Eu am întărit pământul, și cine Mi-a fost într-ajutor? Cu toate acestea in Ioan 1:3 ni se spune "Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut" Si totodata in capitolu 1 din Coloseni vers 16 i se atribuie lui Hristos creatia "Pentru că întru El au fost făcute toate, cele din ceruri și cele de pe pământ, cele văzute, și cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El și pentru El." Asadar in conceptia iehovistilor exista doi "dumnezei" creatori ai lumii astfel Iisus a creat toate lucrurile cu toate acestea Iehova e singurul care a creeat toate lucrurile avem deaface cu un paradox
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
||||
|
||||
![]()
Ce au iehovistii de castigat? Absolut nimic. Ca si adventistii si ceilalti sectari. Sunt oameni impulsionati de instinct, cuprinsi de teama, adepti ai conspiratiilor.
E destul sa prezici apocalipsa in cativa ani, si sa explici salvarea prin religia ta, si o sa ai o multime de adepti. Totul se bazeaza pe instinctul secretului (de a sti toate secretele ca sa poti supravietui - deci instinctul de supravietuire) si instinctul de "risti si castigi" (acel evidend la impatimitii jocurilor de noroc). E foarte greu sa actionezi rational si logic coplesit de instincte. Si mai ales de unul dintre cele mai puternice - cel de supravietuire. De asta sunt o gramada de secte. Una mai buna ca alta... Sau daca simti ca credinta moare, o reinvii cu o noua data apocaliptica, "calculata" din Biblie. Adventistii si iehovistii sunt considerati cei mai "prosti", scuzati cuvantul, dar e ilar, ca au avut vreo 3-4 date din astea.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iehova e numele din Biblie | cocacoc | Generalitati | 22 | 26.04.2014 09:50:06 |
Un nor de martori | Mihnea Dragomir | Dogmatica | 2 | 29.12.2011 17:19:04 |
Edward Maya,singurul roman care a castigat un premiu Billboard | Daniel_7 | Generalitati | 17 | 20.06.2011 20:10:18 |
Martorii lui Iehova si religia lor | assiris | Generalitati | 25 | 10.03.2011 21:09:21 |
Si-a castigat in instanta dreptul de a muri ! | cristiboss56 | Eutanasia | 25 | 02.03.2011 14:12:43 |
|