Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2010, 19:42:50
caryna caryna is offline
Member

Data înregistrării: 18.03.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Sfantul Anton de Padova nu este Sfantul Antonie cel Mare! Si chiar nu vad de ce nu avem destula incredere in ajutorul sfintilor nostri si apelam la cei catolici...
Nu vreau sa supar pe nimeni insa cred ca exista o indoiala in credinta ori facem asa cum a zis Danyel, toate ca pe un contract pe care il incheiem cu Dumnezeu: eu postesc, fac anumite rugaciuni 9 marti la rand si tu Doamne trebuie sa ma auzi , sa imi dai ce cer!
Fiecare face cum doreste insa preotii cu adevarat traitori nu cred ca indeamna la asemenea paractici... parerea mea...
Rugaciunea trebuie sa existe in permanenta nu doar marti si vineri, ori numai cand avem nevoie... Stie Dumnezeu cand sa o implineasca, nu cred ca e bine a forta lucrurile...
Este foarte adevarat, rugaciunea trebuie facuta in orice ceas din zi si din noapte,cand avem necazuri sau bucurii...din punctul meu de vedere nu-l oblig pe Dumnezeu si nici nu fortez lucrurile, eu doar ma rog ca sa ma ajute...Dumnezeu zice: "in lume necazuri veti avea" daca nu ne rugam atunci cum putem sa depasim necazurile si ispita?(iubita chiar nu vreau sa ma cert cu tine, e doar o parere).......
Trebiue sa ne rugam si noi dar trebuie sa ne ajute si preotul pt ca el este ales de Dumnezeu ca prin el sa ne mantuim, sa ne spovedim si sa ni se dejlege pacatele, sa ne sfinteasca casele, masinile si toate lucrurile noastre ca exista si raul in lume care asteapta ne-ncetat sa ne faca rau sa sa ne faca robii lui....si atunci daca nu ar exist preoti, rugaciuni, iconite, cruciulite, noi cum vom putea sa ne ferim de aceste rele?....eu cred ca iconitele, cruciulitele....sunt arme date de la Dumnezeu pt a ne lupta cu cel rau... si pt a putea sa-l biruim...Dumnezeu spune: "Biruiti lumea ca si Eu am biruit-o"....Doamne ajuta
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 16:46:41
kristta13 kristta13 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.12.2009
Implicit buna ziua

Citat:
În prealabil postat de caryna Vezi mesajul
Este foarte adevarat, rugaciunea trebuie facuta in orice ceas din zi si din noapte,cand avem necazuri sau bucurii...din punctul meu de vedere nu-l oblig pe Dumnezeu si nici nu fortez lucrurile, eu doar ma rog ca sa ma ajute...Dumnezeu zice: "in lume necazuri veti avea" daca nu ne rugam atunci cum putem sa depasim necazurile si ispita?(iubita chiar nu vreau sa ma cert cu tine, e doar o parere).......
Trebiue sa ne rugam si noi dar trebuie sa ne ajute si preotul pt ca el este ales de Dumnezeu ca prin el sa ne mantuim, sa ne spovedim si sa ni se dejlege pacatele, sa ne sfinteasca casele, masinile si toate lucrurile noastre ca exista si raul in lume care asteapta ne-ncetat sa ne faca rau sa sa ne faca robii lui....si atunci daca nu ar exist preoti, rugaciuni, iconite, cruciulite, noi cum vom putea sa ne ferim de aceste rele?....eu cred ca iconitele, cruciulitele....sunt arme date de la Dumnezeu pt a ne lupta cu cel rau... si pt a putea sa-l biruim...Dumnezeu spune: "Biruiti lumea ca si Eu am biruit-o"....Doamne ajuta

Am tinut Novena Sf. Anton si doresc sa spun ca am fost ajutata!Multumesc Sf Anton si multumesc Sf Nectarie!
Ei sunt mijlocitorii nostri,nu conteaza la care sfant ne rugam (catolic sau ortodox)...ei se roaga la Dumnezeu!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 21:48:36
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kristta13 Vezi mesajul
Am tinut Novena Sf. Anton si doresc sa spun ca am fost ajutata!Multumesc Sf Anton si multumesc Sf Nectarie!
Ei sunt mijlocitorii nostri,nu conteaza la care sfant ne rugam (catolic sau ortodox)...ei se roaga la Dumnezeu!
Doamne ajuta!
Da de ce n'ai tinut si novena Sfantului Dioscor de la copti? Pentru ei e sfant, pentru noi ORTODOCSII, doar un eretic anatemizat!

Ereticii chiar nu sunt mijlocitori...
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 04:29:19
mariamara mariamara is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.06.2010
Implicit Buna

M a invat o doamna sa merg la biserica Sf Anton si sa fac cate un acatist in fiecare marti(9 marti)Am fost de 4 ori la aceeasi biserica ,la acelasi preot.Acum m a transferat de la servici in alta localitate ,in constanta.Acolo exista biserica Sf Anton dar e catolica.Acum nu stiu ce sa fac ....pot continua la biserica catolica daca am inceput la cea ortodoxa,sau sa las unei prietene acatistele sa mi le duca ea la aceeasi biserica la care am fost pana acum.?e foarte important pt mine,pt sufletul meu...
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 07:34:48
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Dupa cum se poate citi mai sus, exist doi sfinti cu acelasi nume, unul al Bisericii primare, unul catolic.

Probabil ca cel la care ati facut dumneavoastra acatiste este Sfantul Antonie cel Mare, cel care a trait in Egipt in secolul III - IV, care este venerat in special in Biserica Ortodoxa.

Biserica catolica despre care ne spuneti dumneavoastra este aproape sigur inchinata Sfantului Anton de Padova, un calugar franciscan din Evul Mediu.

Parerea mea este sa mergeti la un preot ortodox si sa cereti indrumarea acestuia.

Mai cred, foarte sincer, ca atunci cand se intampla confuzii de genul acesta, cei doi sfinti nu se supara unul pe celalalt, ca zeitatile geloase din panteonul grec.

Dimpotriva, cred ca probabil glumesc intre ei pe seama confuziei. In privinta rugaciunilor, atunci cand unul dintre ei primeste din eroare rugaciunile adresate celuilalt, sunt doua variante - fie le inalta el Domnului, fie i le transmite celuilalt sfant, preluandu-si la randul sau mesajele ajunse din confuzie la tizul sau.

Doar in doua situatii cred ca nu se amuza cei doi sfinti - atunci cand aud rugaciuni facute de oameni fara credinta adevarata, care apeleaza la ei in modul "magic", ca la niste aparate de produs minuni, si atunci cand credinciosii rau indrumati il repudiaza pe unul dintre ei ca "eretic"....
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 10:19:25
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamara Vezi mesajul
M a invat o doamna sa merg la biserica Sf Anton si sa fac cate un acatist in fiecare marti(9 marti)Am fost de 4 ori la aceeasi biserica ,la acelasi preot.Acum m a transferat de la servici in alta localitate ,in constanta.Acolo exista biserica Sf Anton dar e catolica.Acum nu stiu ce sa fac ....pot continua la biserica catolica daca am inceput la cea ortodoxa,sau sa las unei prietene acatistele sa mi le duca ea la aceeasi biserica la care am fost pana acum.?e foarte important pt mine,pt sufletul meu...
De ce se creeaza mereu confuzia intre Sfantul Antonie ce Mare si Sfantul Anton de Padova?! Mi se pare firesc sa continuati cu acatistele in cadrul Bisericii Ortodoxe daca de aceasta Biserica apartineti... Ajutorul Sfintilor il primim dupa masura credintei noastre si nu trebuie sa ne purtam ca si cum am semna un contract la care unii Sfinti sunt datori sa raspunda
Reply With Quote
Vechi 10.03.2016, 21:21:59
NARBONSIS NARBONSIS is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.03.2015
Implicit sfantul ANTON DE PADOVA

Postul de marti exista....in lumea catolica; se tine in cinstea si amintirea unui mare si arhicunoscut sfant....,de care nu pot sa cred ca n-au auzit fratii ortodocsi,atata timp cat acest sfant este cunoscut pana si de musulmani :sf. Anton de Padova(sf.sec. 12-incep.sec 13).
Daca un ORTODOX poate tine un post CATOLIC,asta este o chestiune de spirit.....depinde de ceea ce simte fiecare in adancul sufletului.Sa nu uitam ca acesti catolici.....pe care noi adesea ii jignim cu tot felul de acuzatii,sunt si au fost intotdeauna, fratii nostrii intru Domnul,de la care avem si foarte multe lucruri bune de invatat.
Ceea ce stiu,din experienta unor foarte bune prietene....este faptul ca ,acest post este unul dintre cele mai puternice din cate am auzit.Se manca doar paine si apa,in fiecare zi de marti,timp de 9 sau 13 marti.De ce MARTI si nu in alta zi?Pentru ca aceast post se tine in cinstea Sf. Anton(ca mijlocitor intre om si Dumnezeu),si ziua de MARTI are o insemnatate deosebita in viata acestui sfant:este nascut intr-o zi de marti,si a murit tot intr-o zi de marti.
Deci in cinstea sa se tine martea,pentru a fii cat mai aproape de spiritul sau ,si nu pentru ca ar fii vorba de o asa -zisa ,,magie"!Am inteles ca postul nu e simplu de tinut,dar rezultatele sunt pe masura,adica efectele sunt imediate!Dar pentru a tine un post in cinstea unui sfant,pe care il invoci ca sprijin al tau inaintea Domnului,TREBUIE NEAPARAT SA INTELEGI SPIRITUL SAU SI SA TE SIMTI APROPE DE EL.Iar pentru asta este nevoie sa cunosti cel putin cateva detalii relevante din viata sa!Asta este o lege fundamentala ,indiferent daca vrei sa venerezi un sfant catolic sau unul ortodox(sau orice altceva).
Reply With Quote
Vechi 11.03.2016, 08:46:19
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NARBONSIS Vezi mesajul
Postul de marti exista....in lumea catolica; se tine in cinstea si amintirea unui mare si arhicunoscut sfant....,de care nu pot sa cred ca n-au auzit fratii ortodocsi,atata timp cat acest sfant este cunoscut pana si de musulmani :sf. Anton de Padova(sf.sec. 12-incep.sec 13).
Daca un ORTODOX poate tine un post CATOLIC,asta este o chestiune de spirit.....depinde de ceea ce simte fiecare in adancul sufletului.Sa nu uitam ca acesti catolici.....pe care noi adesea ii jignim cu tot felul de acuzatii,sunt si au fost intotdeauna, fratii nostrii intru Domnul,de la care avem si foarte multe lucruri bune de invatat.
Ceea ce stiu,din experienta unor foarte bune prietene....este faptul ca ,acest post este unul dintre cele mai puternice din cate am auzit.Se manca doar paine si apa,in fiecare zi de marti,timp de 9 sau 13 marti.De ce MARTI si nu in alta zi?Pentru ca aceast post se tine in cinstea Sf. Anton(ca mijlocitor intre om si Dumnezeu),si ziua de MARTI are o insemnatate deosebita in viata acestui sfant:este nascut intr-o zi de marti,si a murit tot intr-o zi de marti.
Deci in cinstea sa se tine martea,pentru a fii cat mai aproape de spiritul sau ,si nu pentru ca ar fii vorba de o asa -zisa ,,magie"!Am inteles ca postul nu e simplu de tinut,dar rezultatele sunt pe masura,adica efectele sunt imediate!Dar pentru a tine un post in cinstea unui sfant,pe care il invoci ca sprijin al tau inaintea Domnului,TREBUIE NEAPARAT SA INTELEGI SPIRITUL SAU SI SA TE SIMTI APROPE DE EL.Iar pentru asta este nevoie sa cunosti cel putin cateva detalii relevante din viata sa!Asta este o lege fundamentala ,indiferent daca vrei sa venerezi un sfant catolic sau unul ortodox(sau orice altceva).
un crestin ortodox trebuie sa tina posturile care sunt trecute in calendarul crestin ortodox

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Biserica Ortodoxa si Sf Anton de Padova Victoria2005 Despre Biserica Ortodoxa in general 185 23.01.2012 14:07:23
Compozitorul Anton Șuteu a plecat la Domnul cristiboss56 Generalitati 8 19.09.2010 16:23:30
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11
Postul Sfântului Anton mycateo Generalitati 2 06.06.2008 00:51:40