Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2010, 23:16:51
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mihnea - partial ai dreptate.
La voi, la greco-catolici cum este cu cei casatoriti si impartasania?
La noi 5 zile din saptamana nu ai voie sa ai relatii trupesti si 3/4 din an. Si pentru mine interdictia asta este egala cu faptul ca relatiile dintre soti sunt pacat, nu sunt aceptate, recunoscute. De asta sunt interzise.
Ieri seara a fost un talk-show aici la televizor in care se discuta grava situatie a bisericii catolice.
Nerecunoasterea si ne-sprijinirea casatoriei si a relatiei trupesti (nici intre soti), duce in toata lumea la probleme/pacate grave (refuleaza in pedofilie).
Celibatul este o problema. Duce la pacate mari. Ca e vorba de preoti, da. Dar e la fel si la mireni. E vorba de barbati de orice fel, in speta.
Si pentru femei exista problema. Ca ele sunt si ele vinovate in ecuatia asta.
Nu stiu cum este la greco-catolici.

Dar de ce am ajuns iar la acest subiect? Era vorba de alte aspecte (imbracaminte etc.).
Vechi 21.03.2010, 00:14:41
bodyandsoul's Avatar
bodyandsoul bodyandsoul is offline
Member

Data înregistrării: 31.12.2009
Implicit

O ULTIMA remarca: cand mergem sa ne impartasim, nu mancam nimic in dimineata respectiva, caci daca am merge cu burta plina, mintea si trupul ar fi mai greoaie si nu s-ar mai putea bucura asa cum se cuvine de primirea Domnului. Desigur, mancarea nu este necurata in sine, dar pentru firea noastra slaba, e mai bine sa nu mancam inainte de Impartasanie. Cam asa stau lucrurile si cu unirea trupeasca intre soti inainte de Impartasanie. Aceasta unire nu este necurata in sine. Insa mintea noastra este slaba si in urma unirii trupesti nu se mai indreapta spre rugaciune cu usurinta.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2010, 20:07:03
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Nu, nu se poate compara totusi. Nu e vorba de minte slaba.
Nu te duci mancat la impartasanie pentru ca primesti ceva sfant. Altfel se amesteca in stomac cu lucruri ne-sfinte.
Nu stiu ce legatura are cu relatia dintre soti. Nu este acolo minte slaba.
Exista variantele: ori femeia este vinovata, ori faptul in sine, ori lichidul ce se transfera acolo. Ceva este clar pacat si murdar. Chiar dupa spalare trupeasca.
Chiar daca sufleteste nu te simti asa, pentru ca traiesti in taina cununiei, cu sotul/sotia ta, cu iubire. Lasat de la Dumnezeu.
Vechi 21.03.2010, 20:09:15
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu te duci mancat la impartasanie pentru ca primesti ceva sfant. Altfel se amesteca in stomac cu lucruri ne-sfinte.
Exista variantele: ori femeia este vinovata, ori faptul in sine, ori lichidul ce se transfera acolo. Ceva este clar pacat si murdar. Chiar dupa spalare trupeasca.
Chiar daca sufleteste nu te simti asa, pentru ca traiesti in taina cununiei, cu sotul/sotia ta, cu iubire. Lasat de la Dumnezeu.
Cine ti-a zis tie ca laptele si carnea sunt ne-sfinte? Si ca, de exemplu, cartoful ar fi sfant?
Vechi 21.03.2010, 20:41:15
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

@Jane:

1. Asta este postul nu avem voie decat legume.
2. Inainte de impartasanie (in ziua aceea) orice aliment, inclusiv apa, sunt ne-sfinte in comparatie cu Sangele si Trupul Domnului.
Alta explicatie nu am.
Vechi 03.04.2010, 05:13:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
@Jane:

1. Asta este postul nu avem voie decat legume.
2. Inainte de impartasanie (in ziua aceea) orice aliment, inclusiv apa, sunt ne-sfinte in comparatie cu Sangele si Trupul Domnului.
Alta explicatie nu am.
Oare nu e ma bine sa gasesti ce au scris Sfintii Parinti si scriitorii bisericesti despre Sf. Impartasanie, in loc sa judecam noi cu mintea noastra aceste lucruri? Mintea ne-o punem in miscare abia atunci cand cititm si ne imbogatim cu Intelepciunea dumenzeiasca aflata in Scripturi si scrierile Sfintilor Parinti, nu inainte. Sa nu ne pacalim, crezand altel.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 13:59:00
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

@Anca - pai ce spun eu acolo este din scripturi.
N-am inventat eu nimic.
Tu stii alte explicatii?
Ca este clar din scripturi:
1. Retinere la orice aliment de origine animala (nu se stie inca de ce natura este mierea)
2. Sf. Impartasanie se ia dupa ce ai postit si mai apoi ai macar 12 ore de la ultima inghititura.
3. Despre relatiile trupesti nu mai vorbesc, dar sunt interzise cat mai mult (post, sarbatori, zile de post din saptamana, inainte si dupa Sf. Impartasanie). De ce? Unii spun ca sunt spurcate, altii ca sa ne gandim mai mult la Domnul.

Concluzia fireasca: daca trebuie abstinenta la toate aceste 3 puncte, atunci ele nu sunt bune, sau nu sunt curate.
Nu se da post si abstinenta la lucruri bune si curate.

Daca ti stii altceva, spune-ne.
Vechi 25.03.2010, 20:27:05
Andra Andra is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.08.2005
Red face

Citat:
??????????????????!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 00:22:57
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Parca si tu spuneai candva ca ti se pare normal sa te abtii inainte de impartasanie.
Cred ca te inseli, nu este vorba de pacat si murdarie, este vorba doar de o forma de asceza.
Sophia, nu te mai lasa influrentata de ce spun unii sau altii. Iti doresc din toata inima sa iti gassti pacea si sa vezi ce este adevarat si frumos in Biserica, nu sa vezi mai degraba nabotnicia si fariseismul care exista si ele acolo, la credinciosi.
Nu asta este Biserica!
Vechi 03.04.2010, 05:00:59
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Parca si tu spuneai candva ca ti se pare normal sa te abtii inainte de impartasanie.
Cred ca te inseli, nu este vorba de pacat si murdarie, este vorba doar de o forma de asceza.
Sophia, nu te mai lasa influrentata de ce spun unii sau altii. Iti doresc din toata inima sa iti gassti pacea si sa vezi ce este adevarat si frumos in Biserica, nu sa vezi mai degraba nabotnicia si fariseismul care exista si ele acolo, la credinciosi.
Nu asta este Biserica!
Daca nu credinciosii formeaza Biserica, atunci cine? Necredinciosii? Va veni si vremea lor, caci scris este.
Nu am inteles, daca sfatul dat mai sus, este spre mantuirea sophiei, sau...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Barbatul, capul femeii? Traditie Nunta 426 07.11.2011 19:45:03
Ispitele postului heaven Postul 17 11.03.2011 10:46:50
De asta ce ziceti? Vor sa schimbe si data Pastelui :( BogdanF2 Generalitati 41 10.10.2010 22:43:21
Ispitele dupa spovedanie Elena78 Pocainta 8 29.10.2009 17:40:59