![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca citeste ca cei doi sa asculte unul de celalalt,atunci promit sa nu-l intrerup pe parinte!
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Regret ca ati inteles gresit! Mai reflectati!
|
||||
|
||||
![]()
Aha, deci cu credința trebuie procedat precum cu stafidele din cozonac. Luăm numai ce ne place, iar ce nu ne place nu luăm. Biblia are dreptate, dar numai pe alocuri. Spre exemplu, când spune "Bărbaților, iubiți pe femeile voastre" are dreptate. Când spune "Femeilor, ascultați pe bărbații voștri", atunci se înșeală.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vorbim despre iubire si respect,nu sclavie. Si acum,sa fim seriosi,ca suntem oameni in toata firea: barbatul nu este Dumnezeu,este om si supus erorilor prin urmare,daca el procedeaza incorect sau judeca stramb in anumite situatii eu ca femeie trebuie sa il urmez precum catarul ala cu ochelari?
|
||||
|
||||
![]()
Dar nu spune Apostolul de sclavie. Nici că nu trebuie să existe comunicare. Nici de catâr cu ochelari. Spune de ascultare. Oare eu sunt sclavul preotului meu ? Oare preotul meu este sclav episcopului ? Oare episcopul meu este sclav papei ? Oare eu cu preotul meu nu comunic, sau clericii între ei nu au înțelegere ? Eu nu cred că preotul meu mă socotește catâr cu ochelari, ci mă iubește ca pe un fiu al său. Dar, când el spune "du-te !" mă duc, iar când spune "vino", eu vin.
Ei bine, acest model eclezial ni-l oferă învățătura noastră. Ascultare în iubire. Acestea două, ascultarea și iubirea, departe de o duce la sclavie, duc la adevărata libertate. Femeia care nu ascultă de bărbatul ei nu e liberă, ci e în pericol de a se face roabă unui stăpân care îi vrea tot răul și care s-a depărtat el însuși de la fața Stăpânului Ceresc datorită aceleiași patimi a neascultării. Sf Fecioară Maria, pe care o cinstim mai mult decât pe orice sfânt și decât toți sfinții la un loc, a știut totuși, în ciuda preeminenței sale între oameni, să asculte de bărbatul ei. Bărbatul ei nu s-a dovedit sclipitor de ager când, ajuns la Betleem, nu a fost capabil să-i găsească o cameră de hotel acestei femei care stătea să nască. Se înnopta și, negăsind nimic, a ieșit din oraș, iar ea l-a urmat. Tot ce a găsit a fost un staul, cu paie drept așternut. Dar ea, Doamna lui și Doamna noastră, l-a urmat fără să considere că se aseamănă cu catârii cu ochelari.
|
||||
|
||||
![]()
Sa asculti acolo unde este cazul mi se pare normal si ar trebui sa fie reciproc,dar ascultarea in sens de supunere mi se pare deja un termen primitiv.Ma supun lui Dumnezeu,nu unui om.
Dar barbatul care nu asculta de femeia lui,din iubire,evident...cum este? Sa fim seriosi,comparam niste timpuri si o societate care nu mai are nici o legatura cu cea prezenta.Nu inseamna ca daca acelea au fost vremurile biblice,trebuie sa le reproducem fidel. In acest caz femeile nici nu ar mai trebui sa lucreze,ar trebui doar sa stea acasa, sa aiba grija de sot si sa nasca prunci.Asta este societatea ideala pe care o visezi? PS:Nu am mai pus citate,dar cred ca ai inteles ca ti-am raspuns pe rand la problemele ridicate de tine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Numai ca unii inteleg prin asta ,asuprirea femeii,injosirea ei,jignirea ei ridicandu-se pe ei la rangul de ZEII,carora toate li se cuvine..........nu-si iubesc sotiile,le schimba ca pe ciorapi lipsind de acasa fara temei noptile.........venind acasa si snopindu-si in bataie bietele consoarte in vreme ce ia mai si creste poate 2-3-4 -10 copii poate,si le indura pe toate cu stoicism,rugandu-se lui Dmnezeu sa o ajute!!!!!!!!!!!Cine a trecut prin asa ceva stie despre ce vorbesc,si atunci nu pot sa fac sa nu ma intreb;cum sa-i fii supusa unuia asemenea barbat ,care nu te respecta,pe tine,casa si copii tai? probabil ca multii imi veti raspunde ca acela nu e creincios adevarat!!!!!!!!!!!!! dar ma intreb cati dintre domniile dumneavoastra nu cunoaste asemenea cazurii,pt ca la noi ORTODOXII iertata sa fiu dar este aproape un lucru obisnuit.................
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu, deloc. Nu am absolut nicio problema cu barbatii, dar m-a tulburat extrem de mult mentalilatea asta care a ramas ca o zestre din generatie in generatie de a crede că locul natural în care trebuie să se manifeste personalitatea unei femei este fie “la gura sobei”, legănând copiii și preparând tocana pentru masa de prânz, fie într-o ipostază afrodisiacă, la fel de precis conturată în imaginarul autohton. P.S:... sper sa reusesc sa trec peste cinismul ingrozitor al unora de aici... Ma voi stradui sa nu mai postez la astfel de subiecte de pe forum..sa vad daca reusesc.
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preoteasa gitul/capul preotolui? | bmd | Preotul | 93 | 11.01.2014 11:33:57 |
Capul Sfantului Ioan Botezatorul | Ekaterina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 29.08.2012 18:13:08 |
Capul Sfantului Andrei - din nou in Romania | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 29.10.2011 00:30:18 |
Barbatul crestin si ispitele femeii - de data asta | sophia | Tinuta in Biserica | 492 | 02.07.2011 11:43:54 |
|