![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Zice Vsovi:
Deci ceea ce ai dori de la ei este complet absurd, e ca și cum mie, mi-ai cere, în loc să merg la bisericuța din cartier, să merg musai la aia din centru, că așa vrea mușchii lui nenia, ca să mă supun... Nu, n-ai înțeles pentru că nu știi cum merg treburile pe la Pucioși. Pucioșii au și ei "bisericuță de cartier", iar popa vine cu "boboteaza" în fiecare an și prin curțile pucioșilor. Numai că pucioșii nu merg în biserica popii din sat, ci preferă să facă slujbe cu "preoții" lor pe furiș, la miezul nopții, prin podurile caselor lor conspirative. Dacă și tu, în loc să mergi la bisericuța ta de cartier, ai începe să faci liturghii în podul casei la miezul nopții, atunci ai avea și tu o mare problemă. |
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi spunea:
Din moment ce ei pomeneau pe episcopul Irineu rezultă foarte clar că ei au respectat canonul din moment ce episcopul locului este și era un necredincios ori credincios eretic. Aici e vorba de spre doi episcopi: episcopul locului (Nifon) și episcopul vicar al Clujului (Irineu). Normal ar fi ca pucioșii să-l pomenească la slujbe pe Nifon, nu pe Irineu. Dar ei nu-l pomenesc pe Nifon, despre care tu afirmi (pe ce bază???) că (citez) "episcopul locului este și era un necredincios ori credincios eretic". Probabil că tu afirmi despre Nifon că este necredincios în erezia de la Pucioasa, dar Nifon nu și-a făcut în mod oficial cunoscută o asemenea poziție, chiar dacă mai mult ca sigur că o nutrește în ascuns. În schimb, Irineu este pomenit la slujbe de către pucioși, deși el a făcut publică în mod repetat lepădarea sa de pucioși și "necredința" lui în erezia pucioasă. |
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi cugeta întru sine:
Dar există și preoți buni și vrednici în BOR, nu toți sunt greșiți... Aici te deosebești de pucioși într-un mod radical: pentru pucioși, toți preoții din BOR sunt greșiți, toți sunt fără har, toți sunt cu pecetea lui Anichrist pe frunte... |
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi zicea, descoperind oul lui Columb:
Și nu v-am zis arătându-vă și demonstrându-vă din textele citate de voi că prin modificările minore aduse în edițiile ulterioare, am impresia că se limpezesc unele taine? Hai să dăm un exemplu de "taină limpezită" de la o ediție la alta: "Mărturisirea" lui Șerban Spiridon: Ediția 1995: “ În anul 1988 Domnul mi-a spus prin această proorocie să-mi iau familia și să merg la Pucioasa, că are de lucru cu mine, iar eu nu mă înduram să-mi las casa și să merg unde mă chema Domnul. [...] M-am hotărât, mi-am luat transferul, am părăsit locuința venind cu familia la Pucioasa, neștiind ce plan are Dumnezeu cu mine.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", pag.28 ) Ediția 2006: “ În anul 1988 Domnul mi-a spus prin această proorocie să merg la Pucioasa, că are de lucru cu mine, iar eu nu mă înduram să-mi las casa și să merg unde mă chema Domnul.[...]M-am hotărât, mi-am luat transferul, am părăsit locuința, venind la Pucioasa, neștiind ce plan are Dumnezeu cu mine.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", pag.59) Eliminarea repetată a referințelor incomode la familia lui Șerban Spiridon ridică un mare semn de întrebare. Oare ce motivație ascunsă a determinat această mutilare a textului original? Pe cine și de ce deranjează familia lui Șerban Spiridon? De ce nu trebuie să se știe că Șerban Spiridon a avut cândva o familie? A avut, pentru că acum nu mai are. După mutarea lor la Pucioasa, la presiunile Mihaelei Tărcuță, atât nevasta cât și fetița lui Spiridon Șerban au fost mutate cu domiciliu forțat la o creștină din comuna Valea Lungă, care a consimțit să fie complice acestei mârșăvii. Soarta acestor femei nu este singulară: la fel au pățit și soția, respectiv fiica lui Nicolae Nedelcu. Și toate acestea pentru că Mihaela voia ca cei doi, Spiridon Șerban și Nicolae Nedelcu, destinați de ea să fie “preoți” ai Noului Ierusalim, trebuia musai să apară în fața poporului ca fiind fără familie, aparent “feciorelnici”, ceea ce este un fals ordinar. De aceea se ascunde acum cu atâta obstinație faptul că Spiridon avea și el, cândva, o familie. Iată cum sub masca unei "nevinovate, minore corecții" se ascunde un fals intelectual grosolan, menit să ascundă aspecte incomode pentru pucioși. Iar Vsovi pretinde că ambele ediții ale "Cărții Șfinte" sunt echivalente și perfect valabile. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi specula:
Deci e complet ridicolă analiza voastră „incomodă” din moment ce nimeni nu a ascuns edițiile mai vechi și nu a dat ca erată de pricepre sau scriere sau transcriere sau altceva și oricum textele sacre sunt scrise pe caiete în primă transcriere după proorocie, așa a scris Verginica și cei din trecut, așa este scris, acum eu nu știu cum se procedează... deci e absurd ce insinuați din moment ce voi aveți ambele ediții și citați din ambele... Ba, pardon! Dacă pucioșii evidențiau modificările lor ca pe o Erată, era spre cinstea lor. Dar ei au făcut toate modificările pe furiș , sperând că nu vor fi observate. Și chiar așa este. Socoteala pucioșilor a fost simplă: nimeni nu va observa nimic. Câți crezi că au astăzi pe masă ambele ediții ale "Cărții Șfinte" pucioșești? În prezent nu se distribuie decât ediția a doua (pe sub mână, nu în librării). Și apoi: câți crezi că, neavând altă treabă, vor sta să scormonească plastografiile pucioșilor? Să fim serioși, lumea are preocupări mai elevate astăzi decât să stârnească miasmele din scormoneli prin hrisoave apocrife. Deci pucioșii au mers la sigur că nimeni n-o să-i prindă cu mâna în sac. |
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi a mirosit el ceva, de ce a fost modificată declarația lui Șerban Spiridon, ca să nu mai șrim noi că a venir la Pucioasa cu femeia lui și cu fiica: cică "prin noile texte se poate citi starea Actuală a Credinței" , sau, cu alte cuvinte, zice el că: "sensul declarației ce ar fi reieșit din text nu era conform cu declarațiile lor anterioare ":
Și acum se pare că dumneata știi mai bine ce au declarat ei în realitate și la ce dată! Păi e declarația lor, și probabil sensul declarației ce ar fi reieșit din text nu era conform cu declarațiile lor anterioare pe care ei și le amintesc și de aia s-or fi corectat în text lăsând data aceiași fără să arate că cele din ediția anterioară nu sunt valabile... Deși mă mir că cineva ar corecta un text scris și datat și apoi i-ar lăsa data intactă ca să reiasă altceva din declarație, ... dar și asta se poate face dacă vrea Duhul Sfânt care amintește mereu omului Adevărul, sau nu ne aducem aminte de cel ce a semnat pact cu satana cum s-a distrus actul? Sau cum se șterg păcatele celor ce se pocăiesc din cărțile dracilor? Deci pentru ce vă ofticați? Păi impresia este că și edițiile ulterioare sunt scrise tot sub inspirația Duhului Sfânt și nu doar modificate așa că au dorit unii să modifici, căci e de la Duhul Sfânt dacă prin ele, prin noile texte se poate citi starea Actuală a Credinței... Acum noi ce să înțelegem de la Vsovi: că ambele ediții sunt valabile? adică, Șerban Spiridon a venit cu familia la Pucioasa în prima ediție, și a venit singur, fără familie (adică, familia lui a rămas acasă, la Fundeni) la Pucioasa în a doua ediție? Și că edițiile sunt echivalente, deci nu e cazul să ne ofticăm? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci voi pentru cine faceți lobby? Citat:
Dumneata nu știi ce e ăla fascism și rasism și fundamentalism dacă ai tupeul ca să acuzi pucioșii și românii de rasism sau fascism sau nazism, când pentru oricine este evidentă viețuirea milenară a românilor ca buni primitori de străini și de popoare și neamuri care multe s-au așezat aici la noi și apoi deși i-am învins mereu în războaiele lor, provocate de ei pentru expansiune și lăcomie, apoi nu a urmat răzbunarea noastră ci o pașnică și frumoasă conviețuire... deși mulți ar fi meritat ca după ce ne-au furat pământurile și bisericile și credința și ne-au ținut în sclavie și au ucis sau bajocurit mulți nevinovați, ar fi meritat să-i deportăm sau ucidem sau să ni-i facem noi sclavi, dar blândul și pașnicul popor român nu le-a mai cerut nimic, n-au mai revendicat să le fie plătite pagubele, rănile s-au vindecat prin iertare și n-au mai așteptat nimic în schimb decât măcar recunoașterea Adevărului... lucru pe care nici până azi nu l-au recunoscut niciunii și totuși i-am tolerat și așa, dar cândva se va vedea... căci Adevărul este. Dar că iar ne-a ales Dumnezeu ca să fim pildă de răbdare și dragoste jertfelnică asta nimeni nu-L poate opri pe Dumnezeu să aleagă și să se milostivească de cine voiește... căci asta este Dreptatea Lui Dumnezeu, se milostivește de cine voiește, și nimeni nu-I poate impune. Citat:
Care-ți sunt argumentele? Doar că zici tu, sau ziceți voi cele două lingviste? Păi dacă ziceți voi, doar așa că ziceți, că ziceți ce a zis nenia fariseul și tanti grijania, păi atunci înseamnă că n-a zis nimeni ci că voi slujiti la fățărnicie stăpânitoare și vreți ca să vă dau eu dreptate și să fac așa ca voi să ironizez cu ghilimele... Fiți serioase! Last edited by vsovivi; 22.03.2010 at 16:43:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi vrea să aducem argumente și dovezi că modificările din Biblia pucioasă sunt falsuri aducătoare de ridicol, făcute cu șiretlic:
Citat: 9. Liderii pucioși scot ediții “îmbunătățite” ale propriilor lor predici pseudo-creștine, fără a realiza că orice ediție modificată a Bibliei de la Pucioasa acoperă de ridicol, de incertitudine și de suspiciunea falsului, tocmai ediția precedentă. Care sunt argumentele? Doar că zici tu, sau ziceți voi cele două lingviste? Păi dacă ziceți voi, doar așa că ziceți, că ziceți ce a zis nenia fariseul și tanti grijania, păi atunci înseamnă că n-a zis nimeni iar voi slujiti la fățărnicie stăpânitoare! Uite un argument, care arată cum evoluează în timp caracterul schismatic și dușmănos al pucioșilor față de viața bisericească din BOR. Este vorba de “Mărturia” lui Costache Cristea, așa cum apare ea în cele două ediții ale “Cărții Șfinte” pucioșești: “ Am doisprezece copii dintre care cinci sunt călugări, cu binecuvântarea Domnului ” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 1995, pag.22) “ Am doisprezece copii, dintre care cinci sunt călugări.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 2006, pag.55) Greu de crezut că, de bună voie și nesilit de nimeni, Costache Cristea să fi renunțat la binecuvântarea Domnului, pe care el o reclama în 1995, fie pentru cei doisprezece copii, fie pentru cei cinci călugări, fie pentru amândouă. Mai degrabă liderii pucioși, cînd au făcut “corecturile” cărții, s-au împiedicat și de binecuvântarea pretinsă și poate chiar primită de la Dumnezeu de “tăticul Cristea”, cum îl alintă ei cu fariseism pe venerabilul “păstor”. Și cum le stătea în gât și erau să se înece cu ea, au procedat radical: au șters-o din istoria scrisă a Noului Ierusalim. Așa, că… acum putem fără grijă să spunem că “tăticul Cristea” a făcut cei doisprezece copii nu cu binecuvântare, ci din “desfrânare”; și că cei cinci călugărași nu au avut binecuvântare să ia calea monahismului și a bisericii, ci au făcut-o de capul lor. Dovadă că niciunul n-a rămas lipit de Noul Ierusalim, ci au preferat să stea în trupul Bisericii strămoșești. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Tu dacă ești exmatriculată de la școală pe nedrept, mai mergi la ore mai pe mai departe? Dar mai ales dacă îți bagă în cap că nu există Dumnezeu, îți face părinții nebuni și te privește și te tratează cu dispreț? Te mai duci? Sau dacă de la o vreme ți-a dăruit Dumnezeu propria școală, atunci ce nevoie mai ai de alta? Nu ești tu și absurdă și eviți Iistoria și ai mai vrea ca tot ei să se umilească de parcă tot ei ar fi fost de vină că unii s-au lepădat de Cuvântul lui Dumnezeu... Păi nu se vede cine i-a urât și pentru ce? „ S-au împărțit pe hainele Lui iar pe cămașa lui au aruncat la sorți, fiindcă era fără cusături și dintr-o singură țesătură” ceva de genul ăsta.. Și dacă așa îi făceau mai marii voștrii așa cum îi faceți și voi, că sunt mincinoși, și că liderii lor sunt defapt prooroci mincinoși, atunci unde anume să se fi dus? La canal? Sau prin boscheți că după ce ar fi instalat pe alții ca șefi de mănăstire cu ei ce s-ar fi ales? Ar fi trebuit probabil să urmeze școala de reeducare... nu-i așa? Last edited by vsovivi; 22.03.2010 at 16:59:09. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|