![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Eu nadajduiesc in Domnul ! De ce dara voi , mereu , / Fara nici o socotinta , ziceti sufletului meu : / "Fugi in muntii tai degraba , ca o pasare usoara " ! / O'are'n munte sau in Domnul sufletul meu n-o sa moara ? / Drept e ca necredinciosii , arcurile si-au intins , / Pentru ca nevinovatul , sub sageti sa cada-n vins , / Dar cand toate-s rasturnate , ce-ar putea sa faca dreptul ? / Si de viforul sagetii, cum sa-si mai fereasca pieptul ? / Dar deasupra tuturora , este Dumnezeu in cer : / Ochiul Lui e peste toate , si scapare , Lui ii cer ! / Insusi Domnul cerceteaza pe cel bun si pe cel rau , / Dar pe cel rau il ureste si-i sfarama duhul Sau ! / Rau de flacari si pucioasa , foc si vant dogoritor ,- / Iata soarta ce au raii , iata cupa soartei lor ! / Fiindca drept e-n ceruri Domnul , El dreptatea doar imparte / Si cei drepti , sa-I vada fata , vor avea de-a pururi parte !
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 22.03.2010 at 20:51:44. |
|
|
||||
|
||||
|
Dumnezeul meu din slava , in genunchi te rog supus : / Mantuieste-ma pe mine , ca cei cuviosi s-au dus ; / Omenirea toata,- cum e-n razmerita un viespar, - / Adevarul il graieste tot mai greu si tot mai rar , / Fiecare ins aproape , cata-aproapelui sa-ib spuna , / Cu viclenele lui buze , la tot pasul , o minciuna ! / Amuteasca , Doamne , limba cea vicleana , fara oase , / A trufasilor si-a celor care au buze mincinoase , / Piara cei ce vor izbanda , prin barfire si minciuna , / Care cred ca , lacat gurii n-are cine sa le puna ! / " Ma voi ridica acuma , - zice Dumnezeu Preasfantul , - / Pentru lacrimile celor care-n zdrente si-au vesmantul ; / Pentru-adancile suspine ale celor cu trai prost , / Iar pe obiditii lumii pune-voi la adapost ! " / Si-ale Domnului cuvinte sunt curate : ele sunt / Ca argintul ce s-alege , prin topire , de pamant ! / Iar Tu ,Doamne ,le vei tine : peste ele sa nu treci / Si de neamul fara lege, sa ne ocrotesti in veci ! / Caci atunci cand se ridica oameni de nimica sus , - / Cel netrebnic e stapanul , iar cel bun , e rob supus !
|
||||
|
||||
|
Pana canduita-vei , Doamne , pe-al tau rob , in trista-i viata ? / Pana cand iti vei intoarce de la mine a Ta fata ? / Pana cand , in al meu suflet vei ingdureri / Si in inima-mi obida , zi si noapte , azi ca ieri ? / Uita-Te si spune-mi ,Doamne , Dumnezeul meu prea sfant ! / Lumineaza-mi ochii grabnic , ca sa n-adorm de mormant ! / Ca sa nu zica vrajmasul : " Biciuitu-l-am ! ", si nici / Sa se bucure dusmanul ca ma clatin de-al sau bici ! / Caci in Tine mi-e nadejdea si in bunatatea-Ti sfanta ; / De-a Ta mantuire , Doamne , inima in mine canta : / Pentru ca mi-ai facut bine,-Domnului canta-voi Psalt : / "Binecuvantat sa fie numele Celui Preainalt !"
|
||||
|
||||
|
Zis-a cel nebun , in sine :" Nu e nici un Dumnezeu ! " / Oamenii , prin a lor fapte , cad mereu mai jos, mereu ! / Intre ei nu e nici unul care binele sa faca , / Nu-i nici unul plin de mila , ca lui Dumnezeu sa-I placa ! / Dumnezeu din cer priveste pe pamant, mereu,mereu , / Ca sa vada daca vreunul cauta pe Dumnezeu ! / O, dar iata ca pacatul pe pamant e-o larga balta / Si-n ea , plini de stricaciune , toti inoata laolalta ; / Nu-i nici unul intre dansii poleit de-al milei har ; / Binele ca sa-l mai faca,-unul nu mai e macar ! / Oare mintea si-au pierdut-o , in nelegiuire adanca , / Cei ce azi, ca pe o paine pe poporul Meu mananca ? / In a lor fara de lege, nu mai au ei nici o teama ? / Si pe Dumnezeu din ceruri , sa-i indrepte , sa-i indrepte nu-L mai cheama ? / Atunci ei au sa-ngenunche , tremurand de spaima-adanca , / Intre dreptii Lui , cand Domnul rasari-va ca o stanca ! / Cel sarac , in Domnul crede ! Voi ati ras insa de el: / "Cine da-va mantuire , din Sion , lui Israel ? " / Dar cand Domnul va intoarce din robie-al Sau popor ,- / Iacov si tot Israilul , vor slavi pe Domnu-n cor !
|
||||
|
||||
|
Doamne, - dintre muritorii cati traiesc pe-acest pamant , / Cine va putea s-ajunga sus in muntele Tau sfant ? / Cel neprihanit ca floarea ce-o da primavara marul , / Care drept e si graieste , din adancu-i , adevarul ! / Cel ce-n clevetire , limba-i nu si-a revarsat veninul ; / Rau aproapelui nu face si nu-si vrea barfit vecinul ! / Cela-ce dispretuieste pe cei hulitori , mereu / Si-are dragi numai pe-aceia ce se tem de Dumnezeu , / Iar cand face juruinta catre vreun vecin al sau , / Chiar in paguba de-i este , lui nicicand nu-i pare rau ! / Cel ce-n camata argintul niciodata nu si-a dat / Si nici daruri, ca s-apese pe cel drept, el n-a luat ! / Cel care va merge astfel pe-ale vietii lui poteci , - / Ca si muntele de piatra, neclintit va fi in veci !
|
||||
|
||||
|
Apara-ma , Doamne Sfinte ! Sufletul meu Ti--se-inchina / Ca la Tine mi-i nadejdea ! Tu-mi-esti scut si-mi esti lumina ! / Zis-am : " Tu-mi esti Dumnezeul ce-n tot pasul mi-Te-arati , / Si nu-Ti trebuie , Stapane , ale mele bunatati ! " / Catre Sfintii din pamantu-Ti , catre cei ce fug de rele , / Zboara pururi , Doamne Sfinte , toate gandurile mele ! / Idolii tot cresc la numar si pe ei punand temei , / Ratacitii , al lor suflet il dau altor dumnezei , / Insa eu nu le voi duce nici o jertfa pe-asta lume / Si nici buzele-mi vreodata pomeni-vor a lor nume ! / Mostenirea mea si cupa mi-este numai Dumnezeu : / Doamne , Tu pazesti de-a pururi mostenirea ce am eu ! / Loc frumos de desfatare-i mostenirea mea intreaga / Si mai mult ca insi-si ochii , mostenirea mea mie draga ! / Binecuvantat fii , Doamne , Povatuitorul meu ! / Inima mea pan-si noaptea lauda pe Dumnezeu ! / Eu pe Domnul vad de-a pururi inaintea mea mergand , / Si , cat El imi va sta-n dreapta , nu m-oi clatina nicicand ! / Drept aceea , al meu suflet si-a mea inima tot canta , / Iara trpu-mi odihneste pururea sub paza-Ti sfanta ! / Ca Tu nu vei lasa , Doamne , sufletu-mi in iad sa cada , / Nici putreziciunea vietii , cuviosul tau s-o vada , / Ci cararile-nsorite arata-mi-le-vei mie , / Iar al fetii Tale soare , m-o scalda in veselie ! / Si la dreapta-Ti , cu de-a pururi frumuseti de rai in laturi , - / Sufletul , pe vesnicie , Doamne sfinte , sa mi-l saturi !
|
||||
|
||||
|
Foarte frumos! La inceput eram nedumerita, dar am inteles ca este o prelucrare a Psaltirii . Multumim.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
Psalmul 9
1. Lăuda-Te-voi, Doamne, din toată inima mea, spune-voi toate minunile Tale. 2. Veseli-mă-voi și mă voi bucura de Tine; cânta-voi numele Tău, Preaînalte. 3. Când se vor întoarce vrăjmașii mei înapoi, slăbi-vor și vor pieri de la fața Ta! 4. Că ai făcut judecata mea și dreptatea mea; șezut-ai pe scaun, Cel ce judeci cu dreptate. 5. Certat-ai neamurile și au pierit nelegiuiții; stins-ai numele lor în veac și în veacul veacului. 6. Vrăjmașului i-au lipsit de tot săbiile și cetățile i le-ai sfărâmat; pierit-a pomenirea lor în sunet. 7. Iar Domnul rămâne în veac; gătit-a scaunul Lui de judecată 8. Și El va judeca lumea; cu dreptate va judeca popoarele. 9. Și a fost Domnul scăpare săracului, ajutor la vreme potrivită în necazuri. 10. Să nădăjduiască în Tine cei ce cunosc numele Tău, că n-ai părăsit pe cei ce Te caută pe Tine, Doamne! 11. Cântați Domnului, Celui ce locuiește în Sion, vestiți între neamuri faptele Lui. 12. Că Cel ce răzbună sângele lor și-a adus aminte. N-a uitat strigătul săracilor. 13. Miluiește-mă, Doamne! Vezi smerenia mea, de către vrăjmașii mei, Cel ce mă înalți din porțile morții, 14. Ca să vestesc toate laudele Tale, în porțile fiicei Sionului; veseli-mă-voi de mântuirea Ta! 15. Căzut-au neamurile în groapa pe care au făcut-o; în cursa aceasta, pe care au ascuns-o, s-a prins piciorul lor. 16. Se cunoaște Domnul când face judecată! Întru faptele mâinilor lui s-a prins păcătosul. 17. Să se întoarcă păcătoșii în iad; toate neamurile care uită pe Dumnezeu. 18. Că nu până în sfârșit va fi uitat săracul, iar răbdarea săracilor în veac nu va pieri. 19. Scoală-Te, Doamne, să nu se întărească omul; să fie judecate neamurile înaintea Ta! 20. Pune, Doamne, legiuitor peste ele, ca să cunoască neamurile că oameni sunt. 21. Pentru ce, Doamne, stai departe? Pentru ce treci cu vederea la vreme de necaz? 22. Când se mândrește necredinciosul, se aprinde săracul; se prind în sfaturile pe care le gândesc. 23. Că se laudă păcătosul cu poftele sufletului lui, iar cel ce face strâmbătate, pe sine se binecuvintează. 24. Întărâtat-a cel păcătos pe Domnul, după mulțimea mâniei lui; nu-L va căuta; nu este Dumnezeu înaintea lui. 25. Spurcate sunt căile lui în toată vremea; lepădate sunt judecățile Tale de la fața lui, peste toți vrăjmașii lui va stăpâni. 26. Că a zis întru inima sa: Nu mă voi clinti din neam în neam, rău nu-mi va fi. 27. Gura lui e plină de blestem, de amărăciune și de vicleșug; sub limba lui osteneală și durere. 28. Stă la pândă în ascuns cu cei bogați ca să ucidă pe cel nevinovat; ochii lui spre cel sărac privesc. 29. Pândește din ascunziș, ca leul din culcușul său; pândește ca să apuce pe sărac, pândește pe sărac ca să-l tragă la el. 30. În lanțul lui îl va smeri; se va pleca și va cădea asupra lui, când va stăpâni pe cei săraci. 31. Că a zis în inima lui: "Uitat-a Dumnezeu! Întors-a fața Lui, ca să nu vadă până în sfârșit!" 32. Scoală-Te, Doamne, Dumnezeul meu, înalță-se mâna Ta, nu uita pe săracii Tăi până în sfârșit! 33. Pentru ce a mâniat necredinciosul pe Dumnezeu? Că a zis în inima lui: Domnul nu va cerceta! 34. Vezi, pentru că Tu privești la necazuri și la durere, ca să le iei în mâinile Tale; căci în Tine se încrede săracul, iar orfanului Tu i-ai fost ajutor. 35. Zdrobește brațul celui păcătos și rău, păcatul lui va fi căutat și nu se va afla. 36. Împărăți-va Domnul în veac și în veacul veacului! Pieriți neamuri din pământul Lui. 37. Dorința săracilor a auzit-o Domnul; la râvna inimii lor a luat aminte urechea Ta. 38. Judecă pe sărac și pe smerit, ca să nu se mai mândrească omul pe pământ. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Colinde,versuri. | tigerAvalo9 | Craciunul - Nasterea Domnului | 30 | 15.12.2014 15:00:54 |
| Rugaciuni in versuri ! + | cristiboss56 | Rugaciuni | 102 | 29.06.2014 23:38:17 |
| Versuri pe muzica - cine este autorul | dorinastoica14 | Generalitati | 43 | 06.10.2012 20:53:33 |
| Iron Maiden - adevarul din spatele unor versuri | Brave New World | Generalitati | 18 | 04.08.2012 22:54:59 |
| Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul în versuri | atud | Rugaciuni | 0 | 08.04.2008 23:22:52 |
|
|