Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2010, 23:11:28
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Cred ca trebuie si putin echilibru in toata problema asta legata de natie, rasa, evrei, tigani, etc...

Cititi capitolul despre "Negri cu suflete albe" din cartea despre Sf. Nifon. Cartea se cheama parca "Sf. Nifon, un episcop ascet".

Amintiti-va si de Avva Moise Arapul, adica Moise cel negru. Amintiti-va si de famenul etiopian pomenit in Faptele Apostolilor, care e posibil sa fi fost tot negru.

Iisus Hristos a fost evreu. Si Maica Domnului si cei 12 Apostoli. Si primii crestini. Si unii sfinti au spus ca Hristos la a doua venire ii va mantui chiar si pe evreii pe care ii va gasi traind evalvios dupa legea lui Moise, care n-au cunoscut crestinismul.

Crestinismul si mantuirea nu sunt numai pentru albi sau pentru romani, sunt pentru orice om indiferent de culoare care traieste placut lui Dumnezeu. Eu as zice sa nu aruncam cu pietre in restul oamenilor, ca riscam sa ajungem ca evreii care ii numeau caini pe restul neamurilor.

Bogdan.

Bogdan, stiu despre ce carticica vorbesti! Foarte interesanta! Eu chiar n'am nimic cu negrii!
Cunosc de altfel destui africani!

Problema este atunci cand acesti africani, tigani, s.a.m.d. incearca sa para ceva ce nu sunt! Cabral nu este roman, Guta nu este roman!

Englezii si olandezii din Sudul Africii, nu sunt africani, chiar daca sunt acolo de sute de ani!

Eu nu sunt italian, chiar daca traiesc in Italia de cativa ani. Copii romanilor nascuti aici, nu sunt italieni, sunt romani. De exemplu', in Elvetia, dupa vreo 3 generatii circa, strainii primesc cetatenie! Cred ca este o solutie foarte buna!
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 00:15:51
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
...traiesc in Italia de cativa ani. Copii romanilor nascuti aici, nu sunt italieni, sunt romani. ![/b]

Serios? dar pe copiii aceia i-ai intrebat ce sunt?... incearca si o sa vezi ce surprize o sa ai! Crezi ca ceea ce iti imaginezi tu este si conform realitatii?..si nu vorbesc neaparat de Italia sau Spania unde din motive financiare pentru a stringe un ban gramada se locuieste in containere la maginea orasului ci de cei din adevarata emigrare, din nou, nu cei care vin sa taie porcul la Craciun si mai pleaca dupa Pasti.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 00:23:12
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Serios? dar pe copiii aceia i-ai intrebat ce sunt?... incearca si o sa vezi ce surprize o sa ai! Crezi ca ceea ce iti imaginezi tu este si conform realitatii?..si nu vorbesc neaparat de Italia sau Spania unde din motive financiare pentru a stringe un ban gramada se locuieste in containere la maginea orasului ci de cei din adevarata emigrare, din nou, nu cei care vin sa taie porcul la Craciun si mai pleaca dupa Pasti.
Copii cred multe: in Mos Craciun, iepuras, s.a.m.d.

Ce conteaza este educatia oferita de parinti copiilor! Daca acestia de mici sunt educati in traditia romaneasca, fii sigur ca nu se vor pierde in marea straina!

Tata a venit cu o plasa aici; si datorita lui Dumnezeu acum avem casa si tot ce ne trebuie!

Deci, se poate! Daca vrei se poate! Dar aia care traiesc in containere, pur si simplu nu'si doresc o schimbare, preferand saracia si mizeria! In acest caz se potriveste foarte bine zicala "Dumnezeu iti da, dar nu'ti baga in traista"! Tipic etniei tiganesti!
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 00:31:05
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul

Ce conteaza este educatia oferita de parinti copiilor! Daca acestia de mici sunt educati in traditia romaneasca, fii sigur ca nu se vor pierde in marea straina!

!
Chiar si cu educatia de care vorbesti, ...mai intereseaza-te, este exact cum povesteste Ciprian. Romana si Romania este un chin pentru ei, care nu pot vorbi bine si intelege ce se petrece acolo. Pentru cei care nu au prins nici macar cei 7 ani de acasa in Ro, aceia nu vor mai vrea sa auda niciodata de excursii acolo. Da, daca vor fi intrebati ce-i cu numele pe care-l poarta, vor spune ca odata ca niciodata...

Altfel este situatia cu alte nationalitati agresiv culturale, arabii,...acolo este alta poveste
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 08:44:44
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Chiar si cu educatia de care vorbesti, ...mai intereseaza-te, este exact cum povesteste Ciprian. Romana si Romania este un chin pentru ei, care nu pot vorbi bine si intelege ce se petrece acolo. Pentru cei care nu au prins nici macar cei 7 ani de acasa in Ro, aceia nu vor mai vrea sa auda niciodata de excursii acolo. Da, daca vor fi intrebati ce-i cu numele pe care-l poarta, vor spune ca odata ca niciodata...

Altfel este situatia cu alte nationalitati agresiv culturale, arabii,...acolo este alta poveste
Ce zici tu acolo, este exclusiv parerea ta! Personal cunosc familii cu copii nascuti aici care merg in fiecare vara acasa! Si copilasii sunt foarte fericiti! Dar bineinteles ca si aici vei cauta vreo "scuza" ceva...
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 16:11:55
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

E greu ca roman plecat din Romania sa vii pe aci cand vezi pe acesti inselati si posedati de draci adica majoritatea rromilor ce fac sa vii iar prin Romania.
Apoi sa fim seriosi dl Iliescu e pe jumate rrom.

Populatia de culoare din SUA sunt mult mai civilizati ca majoritatea rromilor care sunt niste inselati de draci.
Cum zice si fratele Traditie majoritatea rromilor sunt inselati de draci si sunt rasisti si urasc romanii.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 16:18:21
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu am gasit asa ceva despre Sfantul Serafim de Virita:
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...lui/#more-5935
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 16:53:11
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
E greu ca roman plecat din Romania sa vii pe aci cand vezi pe acesti inselati si posedati de draci adica majoritatea rromilor ce fac sa vii iar prin Romania.
Apoi sa fim seriosi dl Iliescu e pe jumate rrom.

Populatia de culoare din SUA sunt mult mai civilizati ca majoritatea rromilor care sunt niste inselati de draci.
Cum zice si fratele Traditie majoritatea rromilor sunt inselati de draci si sunt rasisti si urasc romanii.

Mdea... iti place "politically corect"! Vezi ca nu te impusca nimeni daca'i numesti tigani...!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Spovedanie neterminata a poporului meu C.tin Pocainta 20 08.01.2009 02:52:26
Dreapta credinta a poporului roman phradmon Biserica Ortodoxa Romana 33 26.10.2008 10:57:00
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13