Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 23.03.2010, 08:47:30
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
si poate ajuta pe cineva de pe-aici.
Of of am o pofta de drob de miel de numa..... sper sa mai gasesc in luna Mai miei pe acolo....
Te referi aici in Romania? cred ca numai buni de taiat si de mancat or sa fie mielutii in luna mai, ca anul acesta fiind Pastele ceva mai ddevreme am inteles ca sunt destul de micuti..nu stiu, vad si eu la stiri..ca n-am stana :)
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
  #2  
Vechi 23.03.2010, 08:48:42
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit Ghiveci calugaresc

• 4-5 cartofi • 3 morcovi • 2 ardei grasi
• 1 dovlecel • 1 conopida • 1 varza mica
• 1 farfurie fasole verde • 1 telina mica • 100 ml bulion rosii
• 3 cepe • 5 rosii • 1 pahar untdelemn
• 3 legaturi patrunjel verde
• sare, piper
• telina, ceapa, dovlecelul, morcovii, cartofii se curata de coaja
• Ceapa se toaca, se pune la calit în ulei
• Legumele se taie: imbucaturi (cartofii, dovlecelul), felii subtirele (morcovii,
telina, rosiile), fideluta (varza), bucatele (conopida, fasolea
verde, ardeii)
• Se pun toate peste ceapa, sa se caleasca si ele putin
• Se stinge totul cu apa, se sareaza, pipereaza, se presara si ceva verdeata,
nu toata, si se pune in cuptor, aproape un ceas
• Acum, ca-i gata, se presara cu ce patrunjel a ramas
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
  #3  
Vechi 23.03.2010, 09:47:08
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit Salata de vinete

• 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi)
• 1 pahar ulei • 1 ceapa rosie, mare tare
• 1 lingura otet mere • 2 rosii coapte
• sare, piperș
• Se pun vinetele la copt pe foc viu, pe toate partile, pana se-nmoaie
• Se curata imediat de cojile arse, se sareaza si se pun la scurs, pe un
fund înclinat, cel putin 1 ora
• Se toaca marunt ceapa, se spala in apa se scurge bine de tot
• Se amesteca ceapa cu otetul
• Se toaca vinetele pasta, apoi pasta asta se freaca cu ulei, putin cate
putin, pana se-ntareste si se face spumoasa
• Se adauga sosul de ceapa cu otet (piper, daca mai e cazul)
• Se orneaza cu felii de rosii
•se mai pot adauga 1-2 linguri smantana si 3-5 catei de usturoi pisat
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
  #4  
Vechi 23.03.2010, 12:00:11
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.809
Implicit

Citat:
În prealabil postat de casiana Vezi mesajul
Te referi aici in Romania? cred ca numai buni de taiat si de mancat or sa fie mielutii in luna mai, ca anul acesta fiind Pastele ceva mai ddevreme am inteles ca sunt destul de micuti..nu stiu, vad si eu la stiri..ca n-am stana :)
In Romania ca pe aici cine vede mieluseii? eu nu ma duc pe la ferme,abia astept sa vin in concediu sa maninc drob, mersi de reteta.
__________________
Rugaciunea care-i plansa
In a lacrimei parau,
Te sfinteste si te-nalta
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
  #5  
Vechi 23.03.2010, 20:44:27
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Religia: Ortodox
Mesaje: 294
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

surioarelor... nici nu mai stiu pe care sa va cer de sotie la cate gospodine am vazut pe-aici... si asta probabil de pofte si de ispite pe final de post...

pana una alta am facut un fisier pe desktop cu retetele voastre... si sper sa ma folosesc de ele. nu prea am incredere in retetele din carti ci mai mult in cele experimentate... adica ale voastre...
v-as da si eu o reteta dar ma gandesc ca o stiti pe aia cu cartofii prajiti...

multumesc, oricum, pentru ponturi... o sa am o viata mai usoara in bucatarie pe viitor...

Doamne ajuta, post cu folos si sa ne auzim sanatosi!
__________________
"ziua zilei spune cuvant, si noaptea noptii vesteste stiinta."
Reply With Quote
  #6  
Vechi 23.03.2010, 21:10:13
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned
 
Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.900
Lightbulb dragut

Citat:
În prealabil postat de axios Vezi mesajul
surioarelor... nici nu mai stiu pe care sa va cer de sotie la cate gospodine am vazut pe-aici... si asta probabil de pofte si de ispite pe final de post...

pana una alta am facut un fisier pe desktop cu retetele voastre... si sper sa ma folosesc de ele. nu prea am incredere in retetele din carti ci mai mult in cele experimentate... adica ale voastre...
v-as da si eu o reteta dar ma gandesc ca o stiti pe aia cu cartofii prajiti...

multumesc, oricum, pentru ponturi... o sa am o viata mai usoara in bucatarie pe viitor...

Doamne ajuta, post cu folos si sa ne auzim sanatosi!
Cand scoti cartea de bucate, nu te precipita inainte de a ne invita la lansare.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 23.03.2010, 21:19:20
mirabela mirabela is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 487
Implicit

Pentru ca joi e sarbatoare si dezlegare la peste, si poate maine mergeti la cumparaturi va propun doua retete de peste: crap prajit si macrou in folie la cuptor.

Crap prajit:

- se curata pestele de solzi, matze. se taie bucati. se da cu sare, apoi prin faina, si prajit in ulei, se intoarce cat mai des pana se rumeneste frumos. Se serveste cu mujdei si lamaie.


Macrou in folie la cuptor:

- se curata pestele (io l-am pus fara cap). Separat facem un sos din, foarte mult usturoi pisat, condimente cate vreti si de care aveti, si bulion roshii.Se pune pestele in folie, astfel incat sa nu curga sosul. Puneti putin ulei in tava.
Attached Images
File Type: jpg 021010183930.jpg (56,1 KB, 14 views)
File Type: jpg 1.jpg (73,0 KB, 16 views)

Last edited by mirabela; 23.03.2010 at 21:21:24.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 14:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 12:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 11:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 20:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26