![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Pentru cei care considera fructele de mare de post..
scoici cu sos de vin 1 kg de midii..verificati sa fie carnoase..cele mai bune sunt cele de marea neagra..dar nu se gasesc.. un alt aspect..trebuie sa fie neaparat proaspete..de preferat cumparate de la magazine de la care ati mai cumparat.. o ceapa mare.. 150 ml vin alb sec.. 50 ml ulei de masline(cu unt sunt delicioase..dar..) sare..piper..dupa gust ceapa se taie ff marunt..si se caleste in uleiul de masline..pana devine aproape aurie..se adauga vinul..sarea..piperul..poate si cativa catei de usturoi lame..dar asta este optional..cand fierbe..adaugati toate scoicile..mestecati de 5-6..ori..dati vasul de pe foc(trebuie sa fie o cratita cu gura mai larga)..si acoperitzi-o..cu un capac.. lasa-tile cu capac..aproximativ 5 min.. scoicile care nu s-au deschis..aruncatile..pentru ca inseamna ca au fost moarte..si nu pot fi mancate.. se pun scoicile in bol..se toarna sosul deasupra..si poate patrunjel tocat fin..mergfoarte bine acompaniate cu cartofi prajiti.. |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Si ceva exotic..calamari cu capsuni..:)
300 gr..calamari mici(sunt mult mai fragezi..asa numitii baby calamar) 50 gr capsuni 30 ml ulei de masline busuioc proaspat 100 ml vin alb sec 100 ml suc de rosii poate putin ghimbir proaspat ras..(doar celor care tolereaza arome asiatice) se curata calamarii..avand grija sa scoateti ciocul..si tot restul de cochilie..(care seamana cu o bucata de plastic). ai taiati in doua..si ai puneti in tigaie in uleiul ff incins..mestecati repede..si dupa 30 de secunde(calamarul mic se gateste foarte putin)..puneti capsunile..si stingeti cu vinul..lasati putin sa forfoteasca..si adaugati sucul de rosii..dati gust..cu sare si piper..iar la servire pe farfurie..presarati busuioc proaspat tocat..si daca vreti..radeti putin ghimbir deasupra.. merge foarte bine cu garnitura de spanac proaspat gatit cu ulei de masline..usturoi si lamaie.. |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Citat:
Daaar, banuiesc ca se merita sa fie incercata!!
__________________
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! |
|
#4
|
|||
|
|||
|
Pai daca ai sa o prepari..ai sa vezi cum este..:)..lucrez ca bucatar..am avut-o candva pe meniu..si spre surprinderea mea..era cautata..vinul..cu capsunele putin acide..si busuioc..dau bine..
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Citat:
__________________
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! |
|
#6
|
|||
|
|||
|
Multumesc Ciprian pentru retete, eu chiar gatesc din cand in cand cu fructe de mare, insa le am doar de la congelator, nu mi-as permite proaspete caci sunt foarte scumpe. Am si ceva sosuri si condimente asiatice aduse direct de la sursa, plus sosul de soia, iar ghimbirul nu-mi lipseste din casa.
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " |
|
#7
|
|||
|
|||
|
da..eu personal prefer ghimbirul mai mult ras peste ceva..proaspat..peste pui in general..:)
maine se mananca peste..poate..o reteta cu peste?dar va fi picant..... paste cu somon..nu este de post.. 150 gr somon proaspat 30 ml ulei de masline 4 rosii cherry un varf de cutit de nucsoara..dar nu mai mult.. jumatate de ceapa potrivita 100 ml smantana dulce(dorna rosie pentru gatit,president,panna.el e vire) 100 gr paste proaspete..de preferat..se gasesc congelate..sau refrigerate..la magazin..sau barilla parmesan fulgi..(scalia)..se poate face cu un cutitas economic de curatat legume..masina de feliat..sau pur si simplu razatoarea..cu partea pentru cartofi felii.. 50 ml vin alb sec ceapa taiata pestisori..se caleste in uleiul de masline..apoi somonul si rosiile cherry taiate jumatati..poate folositi o tigaie teflonata..pentru ca somonul este fraged..si se poate lipi si sfaramita.. somonul taiat cam de ju8matate de cm ..patrat..dupa ce este destul de rumenit..puneti vinul..apoi smantana dulce nucsoara..si potriviti de sare si piper aveti grija..smantana dulce are deja sare..necesita ff putina sare..daca puneti cat ar trebui..veti avea surpriza sa iasa sarat..mai bine putin cate putin pastele trebuie fierte in apa..cu putin ulei de masline..si putina sare..mai multa apa..pastele sa reprezinte cam 10 %..ideal..din cantitatea totala..altfel..vor ramane cu amidon pe ele.. cele proaspete..fierb cam 4 minute..cele uscate..cam 10..puteti sa le lasati putin maitari..al dente..si sa le mai fierbeti in sos..(al dente a nu se confunda cu pastele crude..care se lipesc de dinti..cum mai fac pe la restaurante..trebuie sa nu fie ff moi..atat sa fie ferme..dar patrunse) scurgeti pastele..le amestecati cu sosul..si le mai fierbeti impreuna 1 minut..le veti servi fierbinti..cu parmesan scalia sau ras..pe deasupra.. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 14:34:53 |
| Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 29.02.2012 00:29:05 |
| Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 23:06:08 |
| * post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 21:56:37 |
| post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 09:44:57 |
|
|