![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nunta crestina se face, dupa randuielile lasate de Sfintii Parinti, numai duminica dupa Sf. Liturghie. Moda aceasta cu sambata a fost "lansata" din cauza petrecerilor care dureaza mult dupa miezul noptii si pe multi i-ar incomoda sa stea duminica spre luni noaptea la nunta, iar dimineata sa plece la serviciu. Sfatul pe care ti l-as da eu (si pe care ni l-a dat si noua duhovnicul cand ne-am casatorit) este sa faceti nunta duminica. Ar mai fi un aspect: presupun ca in sambata respectiva (22 mai) veti face si voi pomenire pentru mama sotului tau. Nu stiu cat de potrivit ar fi ca dupa pomana sa mergeti la nunta... Botezul se poate face oricand, dar e de preferat sa nu fie in zi de post, intrucat petrecerea care urmeaza nu se potriveste cu atmosfera postului. Daca nunta a fost deja stabilita si au trecut minim 6 saptamani de la moartea soacrei, eu cred ca nu e o problema. Totusi, cel mai bine este sa intrebi duhovnicul, mai ales daca aveti discutii in familie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De menționat: Cununiile nu se fac în anumite perioade sau zile din an deoarece sunt urmate de destrăbălare, prin urmare pogorămintele au la bază principiul răului cel mai mic. |
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a Inviat !
Multumesc tuturor pt raspunsuri ! Nunta a fost planificata dupa decesul soacrei. Cel mai probabil vom face doar botezul, iar cununia civila si religioasa la toamna sau la anul ! Cred ca asa este cel mai potivit. Multumesc inca o data ! Maria |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sambata Mortilor - Mosii de iarna | glykys | Diverse Sarbatori | 1 | 14.02.2015 05:47:33 |
Sambata Mortilor - Mosii de Iarna | mirelat | Diverse Sarbatori | 44 | 23.02.2014 23:56:00 |
Dezgroparea mortilor la 7 ani | chujo30 | Generalitati | 16 | 14.06.2011 10:27:15 |
Sambata, ziua mortilor | bogdanm.marin | Intrebari utilizatori | 1 | 05.02.2010 20:18:06 |
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate | lumar | Nunta | 5 | 13.10.2008 20:29:10 |
|