![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Corect, Cristi.. ar fi trebuit sa-mi vad de treaba.
|
|
|||
|
|||
![]()
Inteleg, Cristian, dar de ce trebuie sa suportam toate astea?!? La noi in "casa". Nu suntem nici la catolici, nici la adventisti si nici la New-Age-isti. Suntem pe un forum Crestin Ortodox. Te rog lamureste-ma, ca nu inteleg. Caci si Biserica Ortodoxa este doar pentru cei ortodocsi. Poate ma inspiri sa gasesc noi resurse de intelegere si rabdare.
|
|
|||
|
|||
![]()
Un forum este prin definitie un loc deschis. Chiar daca are o coloratura, nu este nimeni impiedicat sa intre.
De altfel nu scrie la conditiile de utilizare ca trebuie sa fie crestini ortodocsi cei care intra. Daca intram pe acest forum, crestini ortodocsi fiind, trebuie sa fim constienti ca ne expunem si atacurilor (de la 'ai nostrio' sau de la altii), si criticilor. Asta este!
|
|||
|
|||
![]()
Acest forum nu este doar un forum, ci este forum crestin-ortodox. Cine intra aici se asteapta ca si profilul sa fie la fel; ori incet, incet nu mai seamana nici ca tematica, nici ca mod de abordare, nici ca tinuta morala, nici... pentru ca ne-a invadat "lumea". Ori ar trebui ca noi sa nu mai fim din lume.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
@Anca (si altii) - se numeste toleranta. Si asta trebuie sa stie, mai ales un crestin - sa fie tolerant, sa accepte ca exista si alti oameni pe lumea asta, de alte confesiuni, religii, gandirii, simtiri, chiar si alti ortdoxi altfel decat ei.
Nu trebuie sa dispara nimeni din lume, in afara de raufacatori (si acestia nu sunt nici alti ortodoxi buni, nici alte religii sau confesiuni). Trebuie luat omul ca individ.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A "a nu fi din lume" nu inseamana a disparea; si nu are a face cu individul in general, ci fiecare decine pentru sine cum vrea sa fie: al lumii sau al lui Hristos. |
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles, doamna, dar tot nu se potriveste, oricum ai da-o .
Nu stiu cum se impaca acest a fi cu Hristos si toata harababura asta contemporana si moderna, care detine atatea trasaturi profunde si neconforme cu credinta, incat, mi-e greu sa le asociez in mod constiincios.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este chiar o atitudine " echilibrata " sa mergem cu avionul, sa colindam lumea asta-n lung si-n larg savurandu-i " placerile " turistice, sa ne impopotonam cu haine frumoase si alese cu grija, sa ne incalzim prin pardoseala, sa mancam cordon bleu, sa vorbim la telefon de pe varful muntelui si dincolo de acesta, sa socializam cu toata lumea in acelasi timp , prin intermediul internetului, SA ZACEM INTR-O LENE INCURABILA fiindca toate ni se aduc la nas, sa vizionam sute de posturi de televiziune, sa gonim pe drumuri, cu multi cai putere, sa profitam de toata tehnologia moderna in medicina, in scoli, in Biserici, in casa noastra.....dar, in acelasi timp SA NU APARTINEM LUMII ACESTEIA. Imi place conceptul, de fapt nu prea-l inteleg in contextul unei demagogii religioase care se vrea si cu oua si cu pui....
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 25.03.2010 at 17:03:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca, intamplator, intr-o anumita privinta, stiam cum este bine, am spus-o. Oare nu este pacat sa stii adevarul, si sa nu-l spui celui care greseste? Miha-Anca, apreciez postarile tale. Daca am spus ce am stiut ca e bine, inseamna ca m-am mandrit?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A arunca vina unii pe altii! | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 43 | 07.06.2011 19:40:27 |
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? | geo.nektarios | Generalitati | 89 | 30.12.2009 13:00:19 |
Forumul nostru | omulet | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 479 | 04.11.2009 15:39:44 |
Unii pentru altii sa ne rugam! | LapetiteMoc | Umanitare | 13 | 08.08.2009 16:34:44 |
|