Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 25.03.2010, 14:55:46
aureliapopescu aureliapopescu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.11.2005
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 104
Implicit ptr. Mirabella

Mirabella eu de asta am si spus ca trebuie facut musai pe gratar reteta...!
Gratar de carbuni in aer liber sau pe aragaz cu capac. Imi pare tare si sincer rau ca ai avut probleme. Data viitoare cand mai mergi in Calarasi faceti-o pe gratar si mancati-o incet neaparat cum va recomdat.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 25.03.2010, 15:16:23
mirabela mirabela is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 487
Implicit

Totusi, prefer un crap de Dunare :D.

Apropos, cum gatesti o ciorba de peste?


Citat:
În prealabil postat de aureliapopescu Vezi mesajul
Mirabella eu de asta am si spus ca trebuie facut musai pe gratar reteta...!
Gratar de carbuni in aer liber sau pe aragaz cu capac. Imi pare tare si sincer rau ca ai avut probleme. Data viitoare cand mai mergi in Calarasi faceti-o pe gratar si mancati-o incet neaparat cum va recomdat.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 25.03.2010, 16:38:15
ory ory is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.480
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Totusi, prefer un crap de Dunare :D.

Apropos, cum gatesti o ciorba de peste?
Exact ca si ciorba de pui, doar ca adaugi pestele mai spre sfarsit fiindca fierbe foarte repede. Si, de regula se pune orez in ciorba de peste, nu paste fainoase...chiar si cartofi.
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti "
Reply With Quote
  #4  
Vechi 25.03.2010, 19:16:20
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 172
Implicit Ciorba de cap de crap

Scriu aici o reteta de ciorba de peste pe care o gateste mama mea..eu nu am incercat-o niciodata, dar cea pe care o face mama e f gustoasa. Poate foloseste cuiva de aici pt duminica.
Ingredinte: 2 cepe ;3 rosii mari ;1 morcov; 5 cartofi potriviti;2 linguri otet ;sare cata ii trebuie;1 ardei iute; verdeata – leustean, telina, patrunjel;2-4 (2-3 kg) capete de crap cat mai mare
Se spala rosiile, ceapa, morcovul, cartofii, ardeiul iute si se taie marunt ca pt orice ciorba. Capetele de peste se spala in apa rece. Se pune pestele la fiert, impreuna cu legumele si zarzavatul tocat, in apa cat sa-1 acopere. Dupa primele clocote se spumuieste si se lasa sa fiarba, acoperit, mai bine de o jumatate de ora. La sfarsit se sareaza, se toarnã otetul si se mai lasa sa clocoteasca 5minute apoi se adauga verdeata tocata.
__________________
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare...
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
  #5  
Vechi 25.03.2010, 19:44:59
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Scovergi
1kg făină.
1 cubuleț drojdie,apă,sare,margarină,ulei,câteva linguri nuci date prin mașină,puțină cacauă o lingură de miere de albine sau zahăr.
Se frământă aluat de pâine .Când este aproape frământat se pune margerină și se mai frământă.Se face aluatul crescut sul și se taie 12 bocăți .Se fac biluțe și se întind cu sucitorul.Se prăjesc în ulei în tigaia de teflon.
Mierea se amestecă cu puțină apă,se adugă nucile și zahărul rezultând o cremă destul de groasă care se împarte în 12 și se pune pe fiecare scoveargă.Dacă nu aveți nuci sai mierea le presărați cu zahăr punându-le una peste alta.Calde sunt minunate.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 25.03.2010, 19:49:53
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Clătite de post
1 l apă minerală carbogazoasă,un păhărel cu bere(le face mai pufoase),făină ,sare,2 linguri zahăr,gem de care aveți.
Se pune apa și berea împreună cu sarea și zahărul .Se mixează adăugându-se făina până rezultă o compozițe asemenea unei smântâni groase.Se prăjesc în tigaia de teflon cu puțin ulei.
La mine ies foarte subțiri și pufoase iar cu gem de gutui sunt excelente.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 26.03.2010, 11:40:14
aureliapopescu aureliapopescu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.11.2005
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 104
Implicit Reteta ciorba peste a la' Braila!

CIORBA DE PESTE:
1 kg de peste mic (oblet), 1 morcov mare o radacina patrunjel, 1 felie de telina, 1 ceapa. Se taie zarzavatul in cubulete mici si se pune la fiert in apa rece impreuna cu pestele ce a fost in prealabil curatat si spalat. Se sareaza si se spumuieste. Se formeaza o spuma alba subtire. Se lasa sa fiarba. Se scoate pestele mic pe o farfurie si in aceeasi apa se adauga cozile si capatanile de peste (novac, crap) si se pune o lingura de orez spalat, 1 rosie taiata cubulete, 1 ardei gras galben ,cozi de leustean si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol, avand grija sa nu se desfaca carnea de pe oase. Se pune borsul fiert separat si se lasa sa mai dea in cateva clocote. Se stinge focul si se adauga leustean verde tocat. In farfurie puteti sa puneti si pestele mic dupa ce il curatati sau intreg impreuna cu o coada din pestele mare. Se aseaza mai intai pestele si dupa aceea zeama.
Se serveste cu mamaliga, ardei iute.
Pofta buna!
Reply With Quote
  #8  
Vechi 26.03.2010, 22:57:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aureliapopescu Vezi mesajul
CIORBA DE PESTE:
1 kg de peste mic (oblet), 1 morcov mare o radacina patrunjel, 1 felie de telina, 1 ceapa. Se taie zarzavatul in cubulete mici si se pune la fiert in apa rece impreuna cu pestele ce a fost in prealabil curatat si spalat. Se sareaza si se spumuieste. Se formeaza o spuma alba subtire. Se lasa sa fiarba. Se scoate pestele mic pe o farfurie si in aceeasi apa se adauga cozile si capatanile de peste (novac, crap) si se pune o lingura de orez spalat, 1 rosie taiata cubulete, 1 ardei gras galben ,cozi de leustean si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol, avand grija sa nu se desfaca carnea de pe oase. Se pune borsul fiert separat si se lasa sa mai dea in cateva clocote. Se stinge focul si se adauga leustean verde tocat. In farfurie puteti sa puneti si pestele mic dupa ce il curatati sau intreg impreuna cu o coada din pestele mare. Se aseaza mai intai pestele si dupa aceea zeama.
Se serveste cu mamaliga, ardei iute.
Pofta buna!
Duminica va fi pe masa mea ( ciorba de peste ) , iar luni voi scrie concluzile si voi da " calificativul " ! Sarut mana anticipat .
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 14:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 12:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 11:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 20:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26