Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2010, 19:15:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eugenia petre Vezi mesajul
Sunt de acord, gandirea excesiva nu aduce decat rele. Urmezi firul logicii si ajungi direct la cel cu coarne.
Exact asa cum spunea Albert Smith ( si mie imi plac mormonii, mai ales baietii aia frumosi care iti bat la usa), e foarte clar de ce femeia trebuie sa se plece in fata barbatului. Am fost creati acum cateva mii de ani intr-o anumita ordine, iar ordinea pe lumea asta determina totul.
Imi cer scuze ca citez o replica dintr-un film american: *If you ain't first, you're last*. Suna aberant, dar daca ne gandim, cred ca replica asta se aplica la multe situatii din viata noastra, inclusiv la conditia noastra de femei.
Asta este, ce sa facem, trebuie sa tacem si sa inghitim, de asta ne-am nascut femei, ca sa facem copii, sa aducem liniste si usurare barbatului. Eu gandesc in termeni mai simplisti, sper sa aveti iertare.
Daca este o afirmatie rostita din toata inima si fara frustrari este cat se poate de adevarata in adancul ei desi rational vorbind nu este..

De ce? Pentru ca lucrurile nu sunt asa simple iar femeia nu este atat de "second place" cum s-ar deduce la prima vedere din afirmatia ta.

Si barbatul si femeia au fost creati spre slava lui Dumnezeu, dar desavarsirea femeii este spre o slava diferita de cea a barbatului, una ascunsa, care nu izbeste ochiul si tocmai de asta multi nu o vad, pe langa faptul ca multe femei nu o inteleg si nici nu o cauta.

Aceasta slava se lucreaza si se desavarseste doar in smerenie ( ca exemplu Maica Domnului) si smerenia se vede in adancul afirmatiei tale.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 21:47:17
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca este o afirmatie rostita din toata inima si fara frustrari este cat se poate de adevarata in adancul ei desi rational vorbind nu este..

De ce? Pentru ca lucrurile nu sunt asa simple iar femeia nu este atat de "second place" cum s-ar deduce la prima vedere din afirmatia ta.

Si barbatul si femeia au fost creati spre slava lui Dumnezeu, dar desavarsirea femeii este spre o slava diferita de cea a barbatului, una ascunsa, care nu izbeste ochiul si tocmai de asta multi nu o vad, pe langa faptul ca multe femei nu o inteleg si nici nu o cauta.

Aceasta slava se lucreaza si se desavarseste doar in smerenie ( ca exemplu Maica Domnului) si smerenia se vede in adancul afirmatiei tale.
Poti sa explici putin, te rog? Cele doua tipuri de slava? Ce slava are femeia?
As vrea s-o inteleg si s-o caut.

Of Doamne, ce greu este sa exprimam niste lucruri. Multi dinte noi nu vrem decat sa fim respectati, iubiti si sa putem fi de folos chiar si in biserica (din anumite motive).
Este asta oare lipsa de smerenie?
De zeci de pagini nu reusim sa lamurim asa un aspect mic-micut si simplu.

Tags
intinaciune, moliftelnic, nastere, pacat

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta femeii in biserica lore86 Tinuta in Biserica 469 04.08.2016 15:47:33
Discriminarea și prigonirea Ortodoxiei și a ortodocșilor de către catolicism Decebal Biserica Romano-Catolica 37 25.08.2013 15:06:04
Discriminarea - o boala a societatii in care traim - razvan_andrei Generalitati 23 27.02.2012 12:47:06
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46