Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Pelerinaje la locuri Sfinte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2010, 20:27:29
Simon din Cirene Simon din Cirene is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.03.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
Decat o asa “teza” plina de “greseli” mai bine punctai locurile unde ar trebui sa mearga pelerinul cand ajunge acolo, umila mea parere

sint punctate locurile de catre firmele de turism religios ..este plin netul de insiruirea simpla pe zile a obiectivelor!..eu mi+am scris impresiile adaugind si din cele ce ne+a spus ghidul
Off, pai de cand stiu firmele de Locuri Sfinte? De cand Locurile Sfinte sunt "o insiruire simpla de obiective" turistice?Tu crezi ca fac asta pentru sufletele crestinilor? Ei fac asta pentru umflarea conturilor lor bancare! V-au dus si v-au aratat in mare si nici macar n-ati avut informatia corecta De asta iti recomand sa te informezi TU/pelerinul corect inainte de a pleca fara sa pui baza pe ce spun firmele.

Si de cand si de ce "turism religios" si nu pelerinaj??? Cand pleci spre astfel de locuri pleci in pelerinaj si nu faci turism, chiar daca il numesc unii religios. Este o mare diferenta!
Iti recomand "Scurt Indrumator pentru pelerinii romani", [Autor colectiv] Schitul romanesc Prodromu, Sf Munte Athos, aparuta la Ed Coresi. Ai sa intelegi diferenta.

Este important ca pelerinul sa adune el insusi informatia si sa isi faca singur impresiile, pentru ca daca nu, uite ce se intampla.

Este FFFFFFFFFFF important cu cine pleci in pelerinaj!
Este FFFFFFFFFFF important sa pleci in fiecare zi cu rugaciune!

Imi pare sincer rau ca ai fost la Pater Noster si ai omis locul unde Mantuitorul a spus Tatal Nostru. Ai trecut pe langa asa zisa grota

Si mai imi permit sa mai "corectez" ceva in "teza" ta, ca zau ca ma doare sufletul, pentru tine si pentru ceilalti crestini care vor lua de bun o informatie incorecta lansata de unul si repetata de altul.
La locul inaltarii Domnului nu este o simpla capela, de fapt nici nu as numi-o capela! Denumirea aceasta au improvizat-o oamenii fara informatie, si uite cum se duce vestea... Ceea ce ai vazut tu si ti s-a parut ca o capela este de fapt o moschee in miniatura! Si asta pentru ca acel loc este sub patronajul musulmanilor!!!
Mie mi s-a parut deosebit de interesant si intrigant ca locul inaltarii Domnului sa apartina...musulmanilor.

Sofica, mai am multe de spus si as puncta personal locurile care ar trebui vizitate dar din pacate nu am timp.
Si as mai corecta si alte informatii eronate gasite pe net (am gasit Jurnalul Anei si m-am crucit de ce a putut sa spuna acolo!!!)
Dar imi voi face timp sa te duc de manuta si sa iti arat personal TOT ce trebuie vazut in cetatea Ierusalimului si in afara cetatii, daca iti mai doresti sa mai mergi. Din pacate nici parintii care organizeaza pelerinaje, nici Patriarhia nu au in program locuri care ar trebui vazute si nu inteleg de ce le ocolesc. La firme nici nu vreau sa ma gandesc!
Iar eu cred ca in inima ta vrei sa mai mergi la Ierusalim.
Nu-i asa? :) Cauta-ma pe privat cand mai vrei sa mergi.

Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 20:27:12
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simon din Cirene Vezi mesajul
Off, pai de cand stiu firmele de Locuri Sfinte? De cand Locurile Sfinte sunt "o insiruire simpla de obiective" turistice?Tu crezi ca fac asta pentru sufletele crestinilor? Ei fac asta pentru umflarea conturilor lor bancare! V-au dus si v-au aratat in mare si nici macar n-ati avut informatia corecta De asta iti recomand sa te informezi TU/pelerinul corect inainte de a pleca fara sa pui baza pe ce spun firmele.

Si de cand si de ce "turism religios" si nu pelerinaj??? Cand pleci spre astfel de locuri pleci in pelerinaj si nu faci turism, chiar daca il numesc unii religios. Este o mare diferenta!
Iti recomand "Scurt Indrumator pentru pelerinii romani", [Autor colectiv] Schitul romanesc Prodromu, Sf Munte Athos, aparuta la Ed Coresi. Ai sa intelegi diferenta.

Este important ca pelerinul sa adune el insusi informatia si sa isi faca singur impresiile, pentru ca daca nu, uite ce se intampla.

Este FFFFFFFFFFF important cu cine pleci in pelerinaj!
Este FFFFFFFFFFF important sa pleci in fiecare zi cu rugaciune!

Imi pare sincer rau ca ai fost la Pater Noster si ai omis locul unde Mantuitorul a spus Tatal Nostru. Ai trecut pe langa asa zisa grota

Si mai imi permit sa mai "corectez" ceva in "teza" ta, ca zau ca ma doare sufletul, pentru tine si pentru ceilalti crestini care vor lua de bun o informatie incorecta lansata de unul si repetata de altul.
La locul inaltarii Domnului nu este o simpla capela, de fapt nici nu as numi-o capela! Denumirea aceasta au improvizat-o oamenii fara informatie, si uite cum se duce vestea... Ceea ce ai vazut tu si ti s-a parut ca o capela este de fapt o moschee in miniatura! Si asta pentru ca acel loc este sub patronajul musulmanilor!!!
Mie mi s-a parut deosebit de interesant si intrigant ca locul inaltarii Domnului sa apartina...musulmanilor.

Sofica, mai am multe de spus si as puncta personal locurile care ar trebui vizitate dar din pacate nu am timp.
Si as mai corecta si alte informatii eronate gasite pe net (am gasit Jurnalul Anei si m-am crucit de ce a putut sa spuna acolo!!!)
Dar imi voi face timp sa te duc de manuta si sa iti arat personal TOT ce trebuie vazut in cetatea Ierusalimului si in afara cetatii, daca iti mai doresti sa mai mergi. Din pacate nici parintii care organizeaza pelerinaje, nici Patriarhia nu au in program locuri care ar trebui vazute si nu inteleg de ce le ocolesc. La firme nici nu vreau sa ma gandesc!
Iar eu cred ca in inima ta vrei sa mai mergi la Ierusalim.
Nu-i asa? :) Cauta-ma pe privat cand mai vrei sa mergi.

Dumnezeu sa te binecuvanteze!
din pacate asa este ,firmele de turism mai ales religioase si preotii fac TURISM RELIGIOS ,iar laicii fac pelerinaj!Am scris asta si la inceputul impresiilor mele din EGYPT!..FIIND VB DE PATRIARHIE! ..iar in leg cu GROTA ,am uitat ,am completat ulterior in impresiile mele ,dar nu am mai adaugat..cred si pe forum asa ar fi aparut scos din context..dar forumul nu permite revenirea,,dc citii pasajul cu biserica Tatal nostru pe pagina mea de pe Netlog,Adakaleh pe Netlog ,veti constata ceea ce am zis acuma!De fapt sint f.f.multe date care mi le reamintesc si le completez ulterior ,iar dc veti citi impresiile mele din Egypt puse pe Netlog veti vedea ca sint mai complete decit cele puse pe forum ..asta din cauza multor date ..care se mai si uita pe moment pina apuc sa scriu!..si mi le reamintesc mai apoi.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 20:34:18
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

din pacate si eu stiu ce trebuie vazut in IERUSALEM ..caci am cartea ghid scoasa de editura pelerinul roman..ORADEA,dar chestia este ca cei care fac pelerinaje nu+si modifica traseul ,macar in IERUSALEM ,si nici nu+si rezerva macar o zi in plus pt Ierusalem!...si acuma am auzit ca prin lege nici nu mai putem merge in ISRAEL ,decit cu PATRIARHIA ..care face din pacate turism religios!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
IMPRESII DIN PELERINAJE sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 92 25.10.2020 18:35:30
Pacatele straine Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 20 10.01.2013 12:04:33
Bauturi tari si animale necurate NeInocentiu Secte si culte 0 12.05.2012 20:44:58
Impresii din pelerinaje -anul 2009 sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 4 31.08.2009 21:23:06
Despre religiozitate in diferite tari BogdanF Generalitati 0 04.07.2008 09:51:37