Citat:
În prealabil postat de angel4ver
nu stiam exact unde sa postez si din ce-am citit pe aici, nu am gasit un raspuns concret, dar sa incerc.
uhm... din cate stiu eu, doar ortodoxi si catolici sarbatoresc Invierea Domnului (adica, ma rog, Pastele). de ce celelalte religii nu sarbatoresc Pastele?
si as vrea sa stiu si parerile celor care sunt adventisti.
de ce nu sarbatoriti Pastele?
multumesc.
|
Paștele este o sărbătoare eminamente evreiască. Este drept că Hristos împreună cu ucenicii Lui au serbat Paștele, însă cu ocazia ultimului Paște celebrat împreună a instituit Cina Domnului ca moment sfânt amintitor al suferințelor, învierii și chiar celei de-a doua Sale veniri. În primul veac al creștinismului au existat multe controversle legate de această sărbătoare dacă mai trebuie ținută de către creștini. Soluția pe care au dat-o conciliile exleziastice din secolele următoare avea legătură cu delimitarea tot mai pregnantă de evrei: s-a ales o altă dată pentru celebrarea Paștelor și s-a ales o altă zi de odihnă și cult.
Poziția adventiștilor cu privire la Paște este formulată laconic de sf. apostol Pavel:
"
Curățiți aluatul cel vechi, ca să fiți frământătură nouă, precum și sunteți fără aluat; căci Paștile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi." (1 Cor.5,17)
Asta nu îi împiedică pe adventiști să rememomereze evenimentele din finalul evangheliilor oridecâteori se ivește ocazia, iar una din ocaziile când creștinii nominali sunt dispuși să audă despre Hristos este Paștele.
Dacă am scăpat ceva, sunt gata să răspund la eventuale amănunte.