Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2010, 20:43:35
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
fani, parca mi-ai citit gandurile. Exact asta vroiam sa sfatuiesc pe toata lumea care posteaza pe acest forum . E un sfat doar, fiecare face ce vrea. Eu asa voi face. Incepand de maine seara de la prima denie: Post total de tv, internet, privit ,ascultat de orice m-ar sustrage de la gandul la sfintele patimi. Sa inlaturam orice tulburare, orice gand si vorba desarta si sa ne concentram la sfintele patimi pentru a primi cum se cuvine invierea domnului.
Macar pentru noi care ne pretindem a fi adevarati crestini ortodocsi saptamana asta sa nu insemne numai curatenie in disperare( in casa) si facutul mancarii cat mai multe, neglijand aspectul spiritual. Macar acum sa ne ingrijim mai mult de suflet ca maria si sa o lasam pe marta sa ia pauza. Serviciu, daca putem sa participam la denii ( daca nu, sa fim cu gandul in biserica), citire din sf. Scriptura, rugaciune , meditare la patimile domnului.
Saptamana asta e plina de emotie sfanta, e o perioada unica in an, sa ii acordam atentia cuvenita.
Vechi 27.03.2010, 20:49:28
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
Fani, parca mi-ai citit gandurile. Exact asta vroiam sa sfatuiesc pe toata lumea care posteaza pe acest forum . E un sfat doar, fiecare face ce vrea. Eu asa voi face. Incepand de maine seara de la prima denie: post total de tv, internet, privit ,ascultat de orice m-ar sustrage de la gandul la Sfintele Patimi. Sa inlaturam orice tulburare, orice gand si vorba desarta si sa ne concentram la Sfintele Patimi pentru a primi cum se cuvine Invierea Domnului.
Macar pentru noi care ne pretindem a fi adevarati crestini ortodocsi saptamana asta sa nu insemne numai curatenie in disperare( in casa) si facutul mancarii cat mai multe, neglijand aspectul spiritual. Macar acum sa ne ingrijim mai mult de suflet ca Maria si sa o lasam pe Marta sa ia pauza. Serviciu, daca putem sa participam la denii ( daca nu, sa fim cu gandul in biserica), citire din Sf. Scriptura, rugaciune , meditare la Patimile Domnului.
Saptamana asta e plina de emotie sfanta, e o perioada unica in an, sa ii acordam atentia cuvenita.
Ai dreptate, asa ar fi frumos (cel putin pentru mine, ca totusi ma preocupa prea mult diescutiile astea).
Si va cer iertare tuturor daca v-am suparat. Uneori sunt cam repezita.
Vechi 27.03.2010, 20:52:37
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Si eu as fi vrut la fel,sa ma abtin de la acest forum in saptamana care vine.Oricum nici nu e timp ,caci slujbele sunt in fiecare zi,si dureaza pana tarziu.Iar daca mai pui si postul ,si servicul care il are ,clar ca nu mai e timp.In plus si sufletul cu care vii de la aceste slujbe,numai la stat la despicat firu in patru nu te mai impinge
Dar daca m-as abtine,as recunoaste ca acest forum e ceva rau.As recunoaste ca e o patima de fapt,care ma stapaneste.Eu sunt convins insa,si de menirea pozitiva a acestui forum ,ca el suplineste poate o lipsa din viata noastra.Asa ca as vrea sa il port cu mine chiar si in saptamana mare,sa nu ma rusinez de nimic ce e uman in noi.
Si as vrea sa folosesc chiar si acest forum pentru a aduce ,daca mi se va da,cuvinte de slavire a jertfei Mantuitorului,de cainta si durere pentru mizeria cu care l-am primit noi ,oamenii.
Ceea ce stiu insa sigur ca ar trebui sa ne abtinem,macar aceasta saptamana,sunt discutiile contradictorii si fara sens,si orice urma de judecata care sa o mai aducem aproapelui nostru,si in viata reala,dar chiar si aici pe forum.
Sa ne abtinem chiar si sa mai corectam pe aproapele(macar o saptamana) ,,sa fim plini doar de dragoste si solidaritate umana,si dornici mai bine la a spala picioarele aproapelui nostru,indiferent cine este el.
Caci jertfa Mantuitorului s-a facut totusi cu multa durere,si coplesiti de aceasta durere ,suferita numai si numai pentr noi,sa ne iubim smeriti unii pe altii
Vechi 27.03.2010, 21:06:03
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit Doamne ajuta!

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Si eu as fi vrut la fel,sa ma abtin de la acest forum in saptamana care vine.Oricum nici nu e timp ,caci slujbele sunt in fiecare zi,si dureaza pana tarziu.Iar daca mai pui si postul ,si servicul care il are ,clar ca nu mai e timp.In plus si sufletul cu care vii de la aceste slujbe,numai la stat la despicat firu in patru nu te mai impinge
Dar daca m-as abtine,as recunoaste ca acest forum e ceva rau.As recunoaste ca e o patima de fapt,care ma stapaneste.Eu sunt convins insa,si de menirea pozitiva a acestui forum ,ca el suplineste poate o lipsa din viata noastra.Asa ca as vrea sa il port cu mine chiar si in saptamana mare,sa nu ma rusinez de nimic ce e uman in noi.
Si as vrea sa folosesc chiar si acest forum pentru a aduce ,daca mi se va da,cuvinte de slavire a jertfei Mantuitorului,de cainta si durere pentru mizeria cu care l-am primit noi ,oamenii.
Ceea ce stiu insa sigur ca ar trebui sa ne abtinem,macar aceasta saptamana,sunt discutiile contradictorii si fara sens,si orice urma de judecata care sa o mai aducem aproapelui nostru,si in viata reala,dar chiar si aici pe forum.
Sa ne abtinem chiar si sa mai corectam pe aproapele(macar o saptamana) ,,sa fim plini doar de dragoste si solidaritate umana,si dornici mai bine la a spala picioarele aproapelui nostru,indiferent cine este el.
Caci jertfa Mantuitorului s-a facut totusi cu multa durere,si coplesiti de aceasta durere ,suferita numai si numai pentr noi,sa ne iubim smeriti unii pe altii
Bun si frumos indemn!
Cred ca, de fapt, multi dintre noi am intrat pe forum si ca sa gasim parteneri cu care sa impartasim ganduri, bucurii, dureri, - dar si cautand putina iubire - iubire frateasca, crestina; cautand sa facem un schimb de idei, dar si prietenia celor cu care, eventual, vorbim "aceeasi limba".
Imi pare rau ca am pasit cu stangul in acest forum. Sper ca intr-o zi sa gasesc iertare, si, poate si prieteni.
Si inchei, adresandu-va tuturor "blestemul" :)) parintelui Cleopa: "Manca-v-ar Raiul sa va manance!"
Vechi 27.03.2010, 21:15:03
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Bun si frumos indemn!
Cred ca, de fapt, multi dintre noi am intrat pe forum si ca sa gasim parteneri cu care sa impartasim ganduri, bucurii, dureri, - dar si cautand putina iubire - iubire frateasca, crestina;
Nu stiu ce inalte cunostinte teologice ai,dar frumos si simplu ai grait,si ai pus degetul pe rana . Frumoasa intrare pe forum! Doamne ajuta!
Vechi 27.03.2010, 21:22:32
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Implicit Doamne ajuta !

Citat:
Nu stiu ce inalte cunostinte teologice ai,dar frumos si simplu ai grait,si ai pus degetul pe rana . Frumoasa intrare pe forum! Doamne ajuta!
Fratioare, nu am nici un fel de cunostinte teologice - necum inalte! Ca fiecare, am mai citit si eu cate ceva, atat. In rest, am mai trait si eu cate ceva... si cam atat.
Multumesc de intampinare si de vorba buna! Ca e tare buna de suflet.
Doamne ajuta !
Vechi 27.03.2010, 21:30:46
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Implicit

Fiecare face asa cum simte ca este mai bine pentru sufletul lui.
Mie mi-a placut ce faceau calugarii din manastirea parintelui Zosima din viata Sfintei Maria Egipteanca in timpul Postului Pastelui : se retrageau in pustie fiecare separat cu putina hrana uscata. Oare daca se rugau pt. un timp separat in pustie inseamna ca nu isi mai iubeau aproapele? Oare daca se retrageau din manastire pt scurt timp inseamna ca nu le era de folos manastirea? Nicidecum. Pur si simplu, asa respectau ei acea perioada.
Eu zic ca e un timp pt. toate: si pentru martusrisire si pentru retragere ,,in pustieŽŽ.
Vechi 27.03.2010, 21:31:14
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Aceasta am primit si pe aceasta o tin. Si tot ce s-a zis dupa aceasta porunca,incerc sa o armonizez cu aceasta porunca de capatai a Domnului.
Daca se da liber la a ii corecta pe ceialalti ,si a le atrage atentia,cu placere,ma bag si eu !
Dar pastrez in minte mereu porunca Domnului ,si prefer sa nu fiu judecat de El,decat sa fiu judecat ca poate l-am invatat prost pe celalalt,si poate eu insumi sunt mai ratacit ca el.
Iustin, iata ca Paisie Aghioritul ne vine in ajutor, pentru corecta intelegere a lucrurilor si ne da o "reteta" in cartea sa "PATIMI SI VIRTUTI", pentru dobandirea dragostei crestine:
"Facem dragoste pentru aproapele cand il ajutam sa se indrepte pe calea cea buna, nu cand il lasam neindreptat, ca sa nu-l deranjam".
Pe mine m-a convins.
Vechi 27.03.2010, 21:40:35
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Iustin, iata ca Paisie Aghioritul ne vine in ajutor, pentru corecta intelegere a lucrurilor si ne da o "reteta" in cartea sa "PATIMI SI VIRTUTI", pentru dobandirea dragostei crestine:
"Facem dragoste pentru aproapele cand il ajutam sa se indrepte pe calea cea buna, nu cand il lasam neindreptat, ca sa nu-l deranjam".
Pe mine m-a convins.
Deci succesiunea corecta este asa:
Curata-te pe tine - > Apoi indreapta-i pe ceilalti.
Cand se zice ca suntem datori sa ii indreptam pe ceilalti,se vorbeste despre efectul final,despre rodirea noastra.
Dar,nu vom putea ajunge la aceasta minunata lucrare,a indreptarii aproapelui,fara sa ne curatim pe noi insine,cu platosa curateniei,si fierul smereniei.
Multi pot zice ca indrepata pe aproapele,dar rezultatele sunt singurele care spun care este adevarul. A atrage atentia,nu inseamna ca l-ai indreptat deja pe celalalt.E mult mai complicat.Si ,in aceasta misiune grea,a atrage atentia pur si simplu,poate devni chiar contra-productiv .
De aceea si ap Pavel spune"bucura-te cu cel ce se bucura,plangi cu cel ce plange,si fa-te tuturora totul,ca sa castigi pe unii"
Vechi 27.03.2010, 22:16:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Deci succesiunea corecta este asa:
Curata-te pe tine - > Apoi indreapta-i pe ceilalti.
Cand se zice ca suntem datori sa ii indreptam pe ceilalti,se vorbeste despre efectul final,despre rodirea noastra.
Dar,nu vom putea ajunge la aceasta minunata lucrare,a indreptarii aproapelui,fara sa ne curatim pe noi insine,cu platosa curateniei,si fierul smereniei.
Multi pot zice ca indrepata pe aproapele,dar rezultatele sunt singurele care spun care este adevarul. A atrage atentia,nu inseamna ca l-ai indreptat deja pe celalalt.E mult mai complicat.Si ,in aceasta misiune grea,a atrage atentia pur si simplu,poate devni chiar contra-productiv .
De aceea si ap Pavel spune"bucura-te cu cel ce se bucura,plangi cu cel ce plange,si fa-te tuturora totul,ca sa castigi pe unii"
De atata grija de a nu supara, sa nu dam in indiferenta.
Si ce alte fapte de milostenie vom mai putea face, care sa ne duca la usa raiului, daca pe aceasta o amanam pana la calendele grecesti?!? Poti sti tu oare cand te vei fi curatat pe tine, ca sa incepi atunci sa te ocupi si de altul? Si stii tu cate zile ai, ca sa rezervi unele si pentru dragostea de aproapele? E posibil sa nu ne curatim de tot niciodata, sau prea tarziu printr-o boala... Dar fiecare sa asculte de duhovnicul lui. Asta e cel mai sigur.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A arunca vina unii pe altii! cristiboss56 Din Vechiul Testament 43 07.06.2011 19:40:27
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? geo.nektarios Generalitati 89 30.12.2009 13:00:19
Forumul nostru omulet Biserica Ortodoxa si Massmedia 479 04.11.2009 15:39:44
Unii pentru altii sa ne rugam! LapetiteMoc Umanitare 13 08.08.2009 16:34:44