![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Antonia, știu cum îi desființează Danion pe cei pe care-i antipatizează. De unde ști că "a argumentat teologic" ceva ? O poveste care pare relativ coerentă nu înseamnă că e și adevărată. Problema calendarului este una de astronomie, n-are a face cu credința și nici cu dogmele. De aici, aplicarea imbecilă a etichetei de erezie. Oare are idee Danion când s-a definitivat calendarul Bisericii și cultul ortodox? Păi s-a mai găsit câte unul ca el care să facă tulburare de fiecare dată când ethosul credinței s-a schimbat/îmbogățit. Și cam toți au sfârșit pe alături de Biserică.
BOR suferă de alte boli decât cele pe care le vede Danion și companionii lui. |
|
|||
|
|||
![]()
Antoniei ii place asa mult povestea cu "666" ca tot ce ar veni din partea "echipei" care lucreaza la ea, e musai sa fie ceva bun.
In definitiv parintele Cleopa tot n-a fost in stare sa ne zica ceva care sa ne gadile urechea cu "666" de cipusoare si carduri, asa ca n-are ce sa caute la "mari duhovnici" care e musai sa aiba asa ceva la CV si mai nou si vederi stiliste. Daca ni se pare ca e corect ce zice Danion ca deh, oricum prea multa pregatire teologica n-avem sa judecam lucrurile "la sange", atunci de ce nu trecem la stilisti? Last edited by AlinB; 30.03.2010 at 01:12:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca stilistii au dreptate sau nu.
dar nu pot sa nu observa ca in general si-au facut tema. Dimpotriva, din partea ortodocsilor replicile sunt: "zeul calendar", "treci la stilisti daca-ti plac" si alte atacuri la persoana. Mi se pare o atitudine infantila si nedemna. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
http://go2.wordpress.com/?id=725X134...D%26gs_rfai%3D
Acultati de la minutul 45 mai incolo. Probabil trebuie sa ne rugam pentru fratele Danion Vasile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur, cine n-are altceva mai bun de făcut e liber să reia discuția. Mă gândesc că Postul Mare și Săptămâna Mare au alte teme decât de aceste mizerii sectare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar omul a pierdut simtul realitatii si in consecinta si simtul proportiilor. Propaganda stilista este evidenta de acum, smecheria cu "pozitia mea ecleziastica" deja nu mai tine. A ajuns sa spuna oamenilor sa nu mai mearga la biserica.. Dumnezeu sa-l ierte. Last edited by AlinB; 30.03.2010 at 02:20:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Cleopa zice asa despre calendar:
"In anul 1923 s-au adunat la Constantinopol, într-un sinod, reprezentanți ai tuturor Bisericilor Ortodoxe. Acolo, cercetând cu frica lui Dumnezeu și cu amănunțime chestiunea calendarului iulian și văzând că prin îndreptarea lui nu se aduce nici o știrbire dogmelor, canoanelor Bisericii și rânduielilor Sfinților Părinți, și că prin rămânerea în urmă a calendarului de la 21 la 8 martie, se calcă rânduiala stabilită de Sfântul și Marele Sinod Ecumenic de la Niceea, au hotărât cu toții să îndrepte calendarul iulian și să aducă echinocțiul de la 8 martie la 21 martie, cum este acum. Hotărârea a fost primită de toate Bisericile Ortodoxe care au luat parte la sinod, prin mitropoliții, episcopii și delegații lor, urmând ca fiecare Biserică să facă îndreptarea calendarului când va găsi vremea potrivită. Astfel, în anul 1924, la 10 martie, au îndreptat calendarul Patriarhia ecumenică de Constantinopol și Biserica Greciei. Apoi, pe rând, Patriarhia Alexandriei, Patriarhia Antiohiei și în anul 1924, în octombrie, a îndreptat calendarul și Biserica noastră Ortodoxă Română, socotind ziua de 1 octombrie drept 14 octombrie, sărind peste cele 13 zile cu care rămăsese în urmă calendarul iulian, de la Sfântul Sinod de la Niceea. Iar Sfintele Paști le serbăm odată cu creștinii ce țin stilul vechi din celelalte țări, pentru unitatea și pacea Bisericilor noastre surori în dreapta credință, care încă nu au îndreptat calendarul, precum Biserica Rusă, Biserica Ierusalimului, Biserica Serbiei ș.a. Ele încă n-au trecut în mod practic la îndreptarea calendarului vechi, dar la vreme potrivită îl vor îndrepta, după cum a fost înțelegerea tuturor Bisericilor Ortodoxe la Constantinopol din anul 1923 și la Consfătuirea panortodoxă din 1948 ținută la Moscova, care au ajuns la înțelegere în această privință și care au hotărât obligatoriu ca clerul și credincioșii din fiecare țară ortodoxă să țină stilul bisericesc local pe teritoriul unde se găsesc. Adică în țara în care se ține calendarul îndreptat, acela să rămână mai departe, iar în țara unde încă se mai ține stilul vechi, acela să rămână în folosință până la vremea potrivită, când va fi întocmit și recunoscut calendarul cel mai desăvârșit pentru toată Ortodoxia." Eu nu vad unde parintele Cleopa zice ca sarbii ar tine calendarul pe nou.Cine stie cum duhurile rele au inselat pe fratele Danion in aceasta problema.De aceea putem sa ne rugam pentru fratele Danion. Last edited by mihailt; 30.03.2010 at 02:40:01. |
|
|||
|
|||
![]()
Mihailt, eu nu am avut timp sa citesc pe indelete, dar cred ca sinodul de care vorbesti tu este cel convocat si condus de Meletie Metaxakis, care era mason.
![]() ![]() ![]() In fine, nu are rost sa continuam discutia.. nu este momentul si locul. |
|
|||
|
|||
![]()
Am ascultat cu atenție conferința lui Danion și m-am mirat cât de departe poate ajunge semidocția în materie de teologie. Primul lucru pe care l-am constatat de la prima auzire sunt contradicțiile ; pe la începutul vorbăriei sale recomandă celor prezenți frecventarea cu zel a slujbelor Bisericii pentru ca mai spre final să poruncească tuturor să nu se mai ducă la slujbe unde sunt pomeniți episcopi presupuși eretici, în ideea că întreg soborul BOR s-ar găsi în afara harului. După ce se laudă că face studii aprofundate în patrologie, începe să adune la rubrica "Sfinți Părinți" tot felul de nume și texte care n-au nicio legătură cu domeniul respectiv. Apoi e normal că cei care nu-l alimentează cu idei stiliste sunt sau au fost masoni iar adevărul, adică teologumena convenabilă, este extrasă din tot felul de hagiografii dubioase apărute ca ciupercile după ploaie, la edituri care s-au remarcat prin traduceri analfabete teologic.
Prin urmare, Danion ne înghesuie încă de pe-acum în iad pe toți care ne ritmăm viața liturgic după calendarul îndreptat. Aici nici măcar Domnul nu mai are nimic de spus: dacă așa a zis nuștiuce ce monah-profet rus suntem terminați. Iaca am ajuns ziua în care părintele Arsenie Boca și părintele Cleopa Ilie sunt trecuți la index. Vorba lui AlinB, aceștia nu s-au ridicat la uriașul nivel duhovnicesc necesar pentru a vorbi de 666, cipuri, masonologie, după cum își dorea echipa de experți în domeniu. Nici Muntele Athos nu mai e așa de sfânt cum cred naivii. Plin de apostați și pe-acolo. Așadar trebuie musai să ne înrolăm în turma cuvântătoare a lui Vlasie sau să rezistăm în catacombele închipuite ale lui Danion Vasile. |
|
|||
|
|||
![]()
1 . Poate sa-mi raspunda cineva daca un crestin ortodox roman sau de alta nationalitate care tine calendarul indreptat ,si trebuie sa faca parte dintr-o comunitate ortodoxa de rit vechi(rusa,sarba,etc) va fi botezat din nou,sau botezul se face numai de catre stilistii de la noi?
2 . Decate ori este botezat fratele Danion? 3 . Dar parintele Hrisostom? Iertati-ma fratilor |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stie cineva? | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.12.2013 20:08:13 |
Stie cineva...? | Noesisaa | Generalitati | 14 | 07.05.2011 12:05:14 |
stie cineva | felixlivadaru | Din Noul Testament | 6 | 25.08.2010 00:31:42 |
Stie cineva??????? | pui | Generalitati | 10 | 24.10.2008 12:46:18 |
Stie cineva..???? | tigerAvalo9 | Generalitati | 6 | 20.09.2008 17:18:04 |
|