Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2010, 05:07:56
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Am ascultat cu atenție conferința lui Danion și m-am mirat cât de departe poate ajunge semidocția în materie de teologie. Primul lucru pe care l-am constatat de la prima auzire sunt contradicțiile ; pe la începutul vorbăriei sale recomandă celor prezenți frecventarea cu zel a slujbelor Bisericii pentru ca mai spre final să poruncească tuturor să nu se mai ducă la slujbe unde sunt pomeniți episcopi presupuși eretici, în ideea că întreg soborul BOR s-ar găsi în afara harului. După ce se laudă că face studii aprofundate în patrologie, începe să adune la rubrica "Sfinți Părinți" tot felul de nume și texte care n-au nicio legătură cu domeniul respectiv. Apoi e normal că cei care nu-l alimentează cu idei stiliste sunt sau au fost masoni iar adevărul, adică teologumena convenabilă, este extrasă din tot felul de hagiografii dubioase apărute ca ciupercile după ploaie, la edituri care s-au remarcat prin traduceri analfabete teologic.
Prin urmare, Danion ne înghesuie încă de pe-acum în iad pe toți care ne ritmăm viața liturgic după calendarul îndreptat. Aici nici măcar Domnul nu mai are nimic de spus: dacă așa a zis nuștiuce ce monah-profet rus suntem terminați. Iaca am ajuns ziua în care părintele Arsenie Boca și părintele Cleopa Ilie sunt trecuți la index. Vorba lui AlinB, aceștia nu s-au ridicat la uriașul nivel duhovnicesc necesar pentru a vorbi de 666, cipuri, masonologie, după cum își dorea echipa de experți în domeniu. Nici Muntele Athos nu mai e așa de sfânt cum cred naivii. Plin de apostați și pe-acolo.
Așadar trebuie musai să ne înrolăm în turma cuvântătoare a lui Vlasie sau să rezistăm în catacombele închipuite ale lui Danion Vasile.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stie cineva? delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.12.2013 20:08:13
Stie cineva...? Noesisaa Generalitati 14 07.05.2011 12:05:14
stie cineva felixlivadaru Din Noul Testament 6 25.08.2010 00:31:42
Stie cineva??????? pui Generalitati 10 24.10.2008 12:46:18
Stie cineva..???? tigerAvalo9 Generalitati 6 20.09.2008 17:18:04