Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2010, 12:51:15
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cojanete Vezi mesajul
Dumitru stiu ca tu te afli intr-o stare de incertitudine .Cred ca ai mai multe argumente decat multi altii pt a crede in existenta lui Dumnezeu .Cunosc o persoana declarata ca ateu convins as spune chiar ca dadea cu barda -n Dumnezeu .Cineva la convins sa faca o vizita la locurile sfinte ,dupa vizitarea sf mormant la iesirea afara nu s-a putut abtine din plans pt mai multe minute . Ti-as dori tie si tuturor si ateilor sa aveti astffel de revelatii .Doamne ajuta si sarbatori fericite .
Am mai spus-o si o repet.
Cineva crede ca ateii nu cred pentru ca asa vor?
Nu. Ei nu cred pentru ca asa le spun dovezile.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 12:58:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Am mai spus-o si o repet.
Cineva crede ca ateii nu cred pentru ca asa vor?
Nu. Ei nu cred pentru ca asa le spun dovezile.
Poti sa sustii ca tu cauti lumina. Ce folos daca ai ochii inchisi?

http://vimeo.com/9543103
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 13:10:24
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poti sa sustii ca tu cauti lumina. Ce folos daca ai ochii inchisi?

http://vimeo.com/9543103
Eu nu caut nici lumina, nici maimuta.
Eu vreau sa stiu doar care dintre cele doua este adevarata.
Dar daca nu vad lumina ... nici macar o luminita, cine e de vina?
Eu? Nu cred. Iata ce zice Matei:
"Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă." (Mt. 5,15)
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 14:05:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Dar daca nu vad lumina ... nici macar o luminita, cine e de vina?
Eu? Nu cred.
Consider ca necredinta vine dintr-o uriasa mandrie, atotsuficienta si nepasare, pentru ca:

Romani 1, 20
"Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire, așa ca ei să fie fără cuvânt de apărare"

Citat:
Iata ce zice Matei:
"Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă." (Mt. 5,15)
Vezi si continuarea si intelege despre ce vorbeste Hristos:

"Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri."

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 14:28:18
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Consider ca necredinta vine dintr-o uriasa mandrie, atotsuficienta si nepasare, pentru ca:

Romani 1, 20
"Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire, așa ca ei să fie fără cuvânt de apărare"

Vezi si continuarea si intelege despre ce vorbeste Hristos:

"Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri."
Adica eu, necredinciosul, uitandu-ma la voi, credinciosii, si vazand purtarea voastra sa ajung sa dau slava lui Dumnezeu.
Cam asa?
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 16:17:39
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Adica eu, necredinciosul, uitandu-ma la voi, credinciosii, si vazand purtarea voastra sa ajung sa dau slava lui Dumnezeu.
Cam asa?
Nu Dumitru, Pavel spune sa te uiti la faptele si implinirile celor credinciosi; cum scade coruptia, cum construiesc spitale fara de arginti, cum impart recolta la saraci, cum prin purtarea lor aduna masele populare in jurul lor pentru a asculta cuvintul lor care se materializeaza in fapte, cum ridica blocuri pentru cei simpli, lipsiti de spiritul de afaceri, samd si da, atunci sa dai slava lui Dumnezeu ca exista asemenea oameni pe pamint si cine stie, poate ca sa incepi sa ai INCREDERE in Dumnezeu. Nici un crestin ADEVARAT nu te va forta vreodata si nu-ti va cere sa crezi orbeste fara fapte, si pe buna dreptate, in aceasta lume IMBIBATA DE MINCIUNA pina la refuz, ... insa macar sa ai incredere! ! !

Nu degeaba au scris americanii peste tot:

IN GOD WE TRUST!

Last edited by andreicozia; 31.03.2010 at 16:21:02.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 17:46:37
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Stau si ma intreb..de ce noi..ortodocsii..radem si ii contestam pe catolici si pe Papa care au mentionat ca nu exclud existenta si a altor planete locuibile pe care Dumnezeu le-a creat,a vietii mai inteligente sau mai putin inteligente pe alte planete din acest Univers daca nu infinit,atunci foarte mare.Daca ne documentam mai bine aflam ca probabilitatea existentei unor forme de viata fie ele bacterii,fie ele insecte,fie ele animale inferioare sau superioare sau poate oameni este de peste 50%.Acum se fac studii pe niste anumite monstre luate de pe alte planete si se pare ca ar exista anumite bacterii pe alte planete.De ce nu e posibil ca Dumnezeu sa fi creat Universul cu foarte multe planete locuibile ,de ce nu e posibil ca nu numai noi sa fim Fii lui Dumnezeu?De ce dezaprobam si radem de mentiunea catolicilor?
Mai soro presupunand ca Dumnezeu a creat si alte civilizatii apoi alea poate nu au cazut in pacat ca civilizatia umana!
Si daca nu au cazut in pacat apoi crezi ca sunt inconstienti sa ia legatura cu "cuibul de vipere" care e umanitatea?
De ce crezi ca Dumnezeu nu da oamenilor mai multa tehnologie decat sa plece de aci de pe Pamant,ci le-a dat numai cat sa ajunga pe Luna?
Pai nu vezi ce au facut oamenii inselati de draci cu reactia atomica pe care le-a dat-o Dumnezeu?Ce Dumnezeu a dat-o sa faca bombe nucleare cu aceasta reactie?
Acum trebuiau sa fie multe centrale atomo-electrice,sa fie dat si la populatiile lumii a treia curent electric gratis sa poata sa se incalzeasca,sa aibe lumina etc.

Pai de ce sa dea Dumnezeu tehnologie oamenilor sa se duca oamenii care sunt inselati de draci prin Univers sa prigoneasca si alte fapturi ale lui Dumnezeu care sunt pe acolo?

Si daca or fi alte civilizatii acestea sunt civilizatiile Preasfintei Treimi,si Preasfanta Treime le apara de civilizatia draceasca adica de umanitate!
Si ce daca umanitatea a avut pe Maica Domnului,pe Sfantul Ioan Botezatorul,pe Sfantul Antonie cel Mare si alti Mari Sfinti?
Nu ai auzit de vorba romaneasca?
"Cu o floare nu se face primavara!"

Last edited by mihailt; 31.03.2010 at 17:49:44.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 18:59:06
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Stau si ma intreb..de ce noi..ortodocsii..radem si ii contestam pe catolici si pe Papa care au mentionat ca nu exclud existenta si a altor planete locuibile pe care Dumnezeu le-a creat,a vietii mai inteligente sau mai putin inteligente pe alte planete din acest Univers daca nu infinit,atunci foarte mare.Daca ne documentam mai bine aflam ca probabilitatea existentei unor forme de viata fie ele bacterii,fie ele insecte,fie ele animale inferioare sau superioare sau poate oameni este de peste 50%.Acum se fac studii pe niste anumite monstre luate de pe alte planete si se pare ca ar exista anumite bacterii pe alte planete.De ce nu e posibil ca Dumnezeu sa fi creat Universul cu foarte multe planete locuibile ,de ce nu e posibil ca nu numai noi sa fim Fii lui Dumnezeu?De ce dezaprobam si radem de mentiunea catolicilor?
Ce pot sa iti spun, tigerAvalo, treci la catolici ca sa crezi impacat cu atatea adevaruri ce le scot pe gura.

De cand te stiu eu esti preocupata de chestia extraterestrilor. Ba chiar insisti atat de tare incat vrei sa ii convingi si pe ceilalti. Treaba ta! Fiecare cu parerea lui. Daca vrei sa crezi, crede. Eu insa, am avut ca punctul de vedere ortodox e contrar existentei extraterestrilor. Mi-a fost de ajuns sa ma convinga, in absenta unor dovezi sau argumente stiintifice.

Nu o sa te mai intreb de unde ai procentul ala de 50% () si nici de studiile alea stiintifice. Numai sa nu te faci de rusine.

Eu cred ca tu ai o nelamurire. Perfect. Hai sa o rezolvam. Pe site-ul asta o sa dai de perspectiva ortodoxa, despre care cred ca ai aflat deja: nu exista extraterestri. Deci ai ajuns la un maxim de informatie. Intra pe site-urile stiintifice, cele cu biologia, zoologia, si informeaza-te asupra conditiilor formarii unor celule, despre conditiile mediului ambiant (asa ca atmosfera cu oxigen, masa, temperatura etc), si procentajul de planete care ar fi propice pentru dezvoltarea vietii.

Cred ca ai fi surprinsa sa vezi cum vei obtine un procent ce tinde spre 0.

P.S. Termina cu aberatii din astea "logice": la cate planete sunt, trebuie sa existe viata. Nu. Nu sti sigur. E o ipoteza doar. Informeaza-te inainte daca vrei sa o susti.

Declarand ca noi suntem singurii "copii ai lui Dumnezeu" nu cred ca suntem ignoranti si orgoliosi; pentru ca ne lipsesc dovezile teologice nu ne facem vinovati de asemenea pacat.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 31.03.2010 at 19:02:27.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 19:38:55
 Remus 's Avatar
Remus  Remus  is offline
Member

Data înregistrării: 24.02.2010
Locație: Bucuresti
Implicit Trebuie doar sa-ti doresti SINCER sa afli adevarul!

Citat:
Nu s-a dovedit ca au existat dinozauri? Dar milioanele de fosile gasite pana acum ce sunt?
Sau or fi si alea contrafacute?
da frate Toate sunt niste facaturi penibile , niste inventzii care sa mobileze povestea copilareasca a evolutionismului, toate erele alea paleozoic, mezozoic, neozoic(de asemeni niste aberatii) trebuiau incarcate cu niscai actiune si atunci au adus in scena niste "animalutze" simpatice cu niste nume spectaculoase (tyrannosaurus, megalosaurus, spinosaurus etc)care sa cucereasca mintile copiilor cu atrocitatile de care erau in stare
Totul pentru ca lumea aia inchipuita a lor de acum "sute de milioame de ani" sa para plauzibila! te miri ca oasele alea au fost contrafacute? pai au contrafacut ei navete spatiale extraterestere, aselenizari pe diverse planete si nu pot copia niste amarate de oscioare?
Ghici la ce lucreaza NASA??? la Simularea 3D Holografica a Venirii Domnului Iisus pe Pamant vizibila de pe orice punct de pe glob, concomitent in toate limbile pamantului! Iti dai seama
cat de VICLEAN lucreaza satan?
Sora Cojanete te-a indemnat F bine sa vizitezi Locurile Sfinte, sa ai o discutie cu un Parinte induhovnicit...! Viatza ta s-ar schimba RADICAL!...(evident in Bine!)
...si daca iti place SF-ul e ok, e un hobby frumos , citeste orice tip de literatura doresti,
dar NU pune pe picior de egalitate nici un tip de fictiune cu Sfanta Scriptura! e pacat frate!
Doamne Ajuta!
Vechi 31.03.2010, 19:45:09
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Inclin sa cred ca Remus are dreptate (am citit aceste idei si in alte surse... nu conteaza). Argumentul meu este de alta natura.
Ce invata copilul meu la gradinita de stat (nu in Rom).
In loc sa li se spuna ceva despre sarbatoarea Pastelui (indiferent de perspectiva.. fie doar despre oua colorate si iepure, ca asta stiu copiii ), ei au avut "saptamana dinozaurilor". De unde pana unde?
La biblioteca copilului i s-a spus ca indiferent ce carte ia (lua cate o carte in fiecare saptamana) TREBUIE sa fie despre dinozauri (copilul a refuzat cartea). Acum stie toate numele acelea incalcite despre dinozauri, ii recunoaste si ii deseneaza (teoretic, ca nu este f interesat).. DE CE? Ce utilitate are pt un copil de 5-6 ani cunoasterea numelor dinozaurilor?
Este doar spalare pe creier in opinia mea. Ca sa nu puna o clipa sub semnul intrebarii teoria evolutionista!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cred intr-una Sfanta... MariaB Biserica Romano-Catolica 16 30.10.2014 13:01:11
"Cred intr-UNA" Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 7 14.05.2013 18:40:56
care-i cel mai rau lucru...? victortiti89 Generalitati 3 03.06.2011 00:11:04
Foarte important si foarte grav ... mc2009 Homosexualitatea 28 01.06.2011 19:28:25
Rog foarte mult ajutati-ma intr-o problema anonim30 Intrebari utilizatori 16 22.08.2010 21:03:39