Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.04.2010, 16:41:53
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=YDbcWm51DvA&NR=1
Vechi 02.04.2010, 16:46:38
Banned

Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=aWPAj...eature=related
Vechi 02.04.2010, 16:47:42
Banned

Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=XSCuY...eature=related
Vechi 02.04.2010, 18:01:08
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cojanete Vezi mesajul
La intarea in transa cei ce vorbesc in limbi spun ceva innteligibil sau doar cuvinte intr-o limba pe care nu o cunsc . M-ar interesa daca exista inregitrari video sau audio al unor asfel de vorbirii in limbi .Multumesc .
Cojanete, asta e preocuparea ta cea mai de seamă în Vinerea Mare?

Îți sugerez sa-i lași astăzi în plata Domnului pe toți vorbitorii în limbi.
Nu te mai mai uita nici la filmulețele lor de pe youtube, sunt nereprezentative.

Mai bine roagă-te și meditează la suferințele și moartea Mântuitorului.
Îți va fi de un mult mai mare folos duhovnicesc.
Vechi 02.04.2010, 18:12:06
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Foarte frumos. Si pentru ca este Vinerea Mare, te rog sa ma ierti pentru toate supararile pe care poate ti le-am provocat. Si e valabil, nu numai pentru penticostalulmantuit, ci pentru toti de pe acest forum pe care i-am suparat in vreun fel. Iertati-ma, fratilor
Nu ai reușit să mă superi, soră Lacrimi. Dar și dacă ai fi făcut-o, te-aș fi iertat pentru că și Domnul mult ne iartă nouă, păcătoșilor.

P.S. Transmite, te rog, soțului tău din partea unui penticostal de pe forum: Un Paște Fericit în mijlocul familiei!
Vechi 02.04.2010, 18:13:22
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Nu ai reușit să mă superi, soră Lacrimi. Dar și dacă ai fi făcut-o, te-aș fi iertat pentru că și Domnul mult ne iartă nouă, păcătoșilor.

P.S. Transmite, te rog, soțului tău din partea unui penticostal de pe forum: Un Paște Fericit în mijlocul familiei!

Multumesc. La fel si tie si familiei tale, un Paste fericit si multe impliniri duhovnicesti
Vechi 02.04.2010, 22:01:40
cojanete cojanete is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Cojanete, asta e preocuparea ta cea mai de seamă în Vinerea Mare?

Îți sugerez sa-i lași astăzi în plata Domnului pe toți vorbitorii în limbi.
Nu te mai mai uita nici la filmulețele lor de pe youtube, sunt nereprezentative.

Mai bine roagă-te și meditează la suferințele și moartea Mântuitorului.
Îți va fi de un mult mai mare folos duhovnicesc.
Multumesc pt sfat asa voi face .Nadajduiesc ca invierea domnului sa ne lumineze mintile tuturor .
Vechi 05.04.2010, 17:09:19
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Am recitit posturile anterioare și am căutat să fac o sinteză.
Sunt unele aspecte cu care și penticostalii și nepenticostalii sunt de acord:

1.Ortodocșii: Vorbirea in limbi prin darul Sfântului Duh nu însemnă o bolboroseala într-o limba inexistenta si de nimeni priceputa.
Penticostalii: Vorbim despre limbi reale, clare, cu frazeologie și cuvinte distincte

2. Ortodocșii: Vorbirea în limbi nici nu mântuiește și nici nu exclude de la mântuire pe cineva.
Penticostalii: Nu vorbirea în limbi mântuiește ci credința urmată de fapte (credință + fapte ar zice altcineva)

3. Ortodocșii: Vorbirea in limbi nu este cel mai mare dar.
Penticostalii: Dimpotrivă este cel mai mic

4. Ortodocșii: Asemenea manifestări aveau si păgânii greci, din vechime, când se rugau zeului lor, Dionysos. ….
Penticostalii: Există o imitație a darului vorbirii în limbi, fabricată de satan.

5. Ortodocșii: Am auzit cum repeta toți ca istericii, care mai de care mai tare, ca la balamuc "BOTEZ" la infinit, uneori ore in sir...
Penticostalii: Darul este primit prin rugăciune sau în alte circumstanțe. Eu nu agreez dar nici nu resping rugăciunea repetată

6. Ortodocșii: Dănțuieli sărind sus si jos precum maimuțele si alte chestii de genul asta asemenea animalelor sălbatice.
Penticostalii: Aceste manifestări extremiste nu le judec dar nici nu le consider compatibile cu credința mea

7. Ortodocșii: Cei care vorbesc în limbi se cred creștini de calitate superioară.
Penticostalii: Mândria este unul din păcatele capitale. I-a adus pieirea lui lucifer.

8. Ortodocșii: In mediile penticostale uneori darul vorbirii în limbi (sau al proorociei) este sunt utilizate necorespunzător
Penticostalii: Pot fi întâlnite profeții neîmplinite, încercări de manipulare prin daruri, etc.

9. Ortodocșii: Dumnezeu este al orânduielii nu al confuziei
Penticostalii: Desigur, iar în ceea ce privește manifestarea darurilor există legi călăuzitoare stabilite în 1 Corinteni 14

Dezacordul se pare că îl avem doar în trei chestiuni importante:

1. Ortodocșii: Vorbirea în limbi este întâlnită numai în bisericile penticostale sau la vrăjitori, șamani, etc.
Penticostalii: Este întâlnit în majoritatea confesiunilor creștine

2. Ortodocșii: Scopul acestui dar este predicarea Cuvântului lui Dumnezeu neamurilor neevanghelizate.
Penticostalii: Scopul – Predicarea Cuvântului lui Dumnezeu+ Rugăciune

3. Ortodocșii: In zilele noastre acest dar a încetat să se manifeste.
Penticostalii: Darul își va înceta manifestarea doar în veșnicie, atunci când nici nu vom mai cunoaște „în parte”.

Dacă credeți că analiza mea este corectă haideți să ne focalizăm asupra ultimilor trei puncte.

P. S. Am scris pentru acei câțiva useri ale căror comentarii, chiar dacă au fost uneori tăioase, sunt raționale și la subiect. Îi rog frumos pe cei care doar au chef de ceartă cu un „pocăit” să deschidă un alt topic sau să trimită un mesaj privat.

Last edited by penticostalulmantuit; 06.04.2010 at 00:42:44.
Vechi 06.04.2010, 22:33:59
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
1. Ortodocșii: Vorbirea în limbi este întâlnită numai în bisericile penticostale sau la vrăjitori, șamani, etc.
Penticostalii: Este întâlnit în majoritatea confesiunilor creștine

2. Ortodocșii: Scopul acestui dar este predicarea Cuvântului lui Dumnezeu neamurilor neevanghelizate.
Penticostalii: Scopul – Predicarea Cuvântului lui Dumnezeu+ Rugăciune

3. Ortodocșii: In zilele noastre acest dar a încetat să se manifeste.
Penticostalii: Darul își va înceta manifestarea doar în veșnicie, atunci când nici nu vom mai cunoaște „în parte”.
2.La ce te ajuta sa te rogi in limbi?In rugaciune,trebuie sa fii constient.
1.Da,dar noi intelegem,prin vb in lb,ca 2 oameni care vorbesc limbi diferite(necunoscand unul,lb celuilalt) sa se inteleaga,prin Duhul Sfant.
Vechi 06.04.2010, 23:01:38
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
2.La ce te ajuta sa te rogi in limbi?In rugaciune,trebuie sa fii constient.
1.Da,dar noi intelegem,prin vb in lb,ca 2 oameni care vorbesc limbi diferite(necunoscand unul,lb celuilalt) sa se inteleaga,prin Duhul Sfant.
Ioana, scuze, dar cred că postarea mea a fost cam lungă și nu ai ajuns să citești și P.S. pe care l-am scris.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10