![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am scris "uciderea lui Mesia" - in ghilimele. Pentru un evreu, sau pentru oricine care citeste BIBLIA, expresia asta e un non-sens, caci Mesia nu poate fi ucis. Toate socotelile acestea contabilicesti necesita un anumit sens al umorului pentru a fi mistuite. Scuze, da? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aceste socoteli contabilicesti sunt suficient de hazoase incat rabinii sa se teama ca vor fi descifrate si sa puna un blestem asupra celor ce le studiaza. Spuneti ca Mesia nu va putea fi ucis; Daniel va contrazice si spune ca Mesia va fi starpit. Puteti rade daca vreti, dar radeti de ceea ce a spus Dumnezeu prin Daniel, profetul evreu. Iar aici nu mai e vina mea. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
[raspunsul ca a venit deja mi-e cunoscut]. [i["Daniel va contrazice si spune ca Mesia va fi starpit"[/i]. Apare acolo cuvintul "Mesia"? |
|
|
|||
|
|||
|
Am stabilit ca "unsul" inseamna "Mesia". Sper ca nu o luam de la capat. Daniel spune ca Unsul [Mesia] va fi starpit.
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
David a fost uns si poate ca si Moise, insa ei nu erau Mesia. |
|
|
|||
|
|||
|
Deci asteptati un uns [Mesia] pe cal alb, cuceritor si nemuritor...de unde stiti ca nu nimeriti alt uns? doar termenul este acelasi... |
|
|
|||
|
|||
|
Dumnezeu ne va da semn.
|
|
|
|||
|
|||
|
Mi-am adus aminte ca si Regele Saul era si el un "uns" si David, prigonit de rege, nu a vrut sa-l ucida, desi a putut-o face de citeva ori.
Deci a fi "uns" nu este suficient. Unul din sarcinile lui Mesia este reconstruirea Templului de la Ierusalim. Atunci cind Iisus a venit Templul exista deja. Acum cladirea este distrusa si-L asteptam pe Mesia ca s-o reconstruiasca. Intre timp nu avem voie sa urcam la locul unde a fost si ne rugam la gardul care l-a imprejmuit, numit Zidul Plingerii. Acest zid este facut din blocuri de piatra dura in greutate de 300 de tone [cam 200 de metri cub] si se inalta la inaltimea de 18m, alti 15m fiind temelia. Nu prea stim cum au fost aduse si asezate pietrele aceste dar stim de unde - o pestera [de fapt, cariera artificiala] numita Grota lui Zedechia, aflata in partea de nord a vechiului oras. Se pare ca de acolo au fost aduse si pietrele primului Templu. Pestera aceasta ajungea cindva la Marea Moarta si legenda spune ca Regele Zedechia si-a cautat prin ea scaparea din miinile babilionenilor, dar a fost prins la iesire. |
|
|
|||
|
|||
|
mesaj editat
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Poate o sa pun o intrebare prosteasca, insa unde scrie ca Mesia va reconstrui Templul? |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Voia mea sau a Domnului? | drexler_justin | Reguli generale de utilizare a forumului | 25 | 31.03.2014 01:34:32 |
| Faca-se voia Ta sau voia mea? | caliyo | Generalitati | 22 | 25.06.2012 18:54:32 |
| Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului | mihailt | Generalitati | 11 | 16.04.2012 01:10:35 |
| Steaua lui David - Scutul lui David | olaru stefan | Intrebari utilizatori | 6 | 20.02.2012 10:47:02 |
| Articol - Sa moara un Rege in locul meu | Ioan_Ciobota | Generalitati | 1 | 30.10.2008 17:28:21 |
|
|