Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2010, 22:00:59
tailgunner4A
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Stiinta nu a reusit înca sa raspunda la întrebarile:
-de ce apa este singura substanta de pe planeta care poate exista în trei stari: lichida, solida si gazoasa?
-de ce apa are cea mai mare tensiune superficiala dintre toate lichidele?
-de ce este cel mai puternic solvent de pe Pamânt?
-cum poate apa sa se ridice prin trunchiurile unor copaci gigantici sfidând legea gravitatiei si opunându-se la presiuni de zeci de atmosfere?
Apa are niste proprietati cu totul deosebite fata de alte substante, dar stiinta a raspuns de mult la toate intrebarile tale; ca nu ai aflat tu, e alta treaba. Ca o chestie, o sumedenie de substante pot avea 3 stari de agregare, e drept ca nu in stare naturala. Din cate stiu, mercurul are o tensiune superficiala mai mare ca apa. La ultima intrebare din ale tale de mai sus eu am invatat raspunsul la scoala generala. Efectul se cheama capilaritate.

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49