Citat:
În prealabil postat de lacrimi
Tot nu mi-ai raspuns cum se mantuiau oamenii inainte de tiparirea primelor Biblii? Cum stiau ei de Dumnezeu si invataturile Sfantei Scripturi?
|
Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
De la respectivul nu vei primi nicioadată nici un raspuns la obiect. Și eu l-am intrebat pe el si pe altii, de multe ori asta. De fapt nici nu au ce sa raspunda. Repeta intr-una refrenele lor.
|
Măcar că și eu tot refrene repet pentru că unele au o melodie faină, am să-mi încerc puterile în a da un răspuns umil la această întrebare.
Oamenii, se mântuiau înainte de tipărirea primelor biblii exact la fel cum s-au mântuit după tipărirea primelor biblii:
Prin credința mântuitoare în Domnul Iisus Hristos.
Această credință era însoțită de fapte, normal, fiincă altfel nu era credință mântuitoare, nu?
Cum primeau această credință? La fel ca astăzi: „Credința este din auzire, iar auzirea prin cuvântul lui Hristos” Romani 10:17
Ce, dacă omul simplu nu avea biblie în casă să citească în ea, nu puteau auzi Cuvântul de la preoți și alți oameni ai lui Dumnezeu? Trebuiau neaparat să-l citească ei?
Dar pentru faptul că azi putem avea toți biblii în casele noastre ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu, Slăvit să fie Numele Lui!