Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2010, 14:50:52
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Parintele Arsenie Boca spunea ca daca vrem slujitori ai altarului mai buni atunci sa ii facem, sa fie o preocupare continuua pentru parinti, de la nastere pana la maturitate. Acum mi-e greu sa cred ca un popor evlavios, de crestini practicanti, s-ar plange de preoti! Pentru ca, asa cum s-a zis aici, Dumnezeu ingaduie si in voia lui sunt toate.
In fapt preotii sunt o imagine a poporului: o parte sunt adevarate modele, cuviosi, la fel cum sunt si mireni si cealalta e compusa de oportunisti - iar aici inutil sa zic proportia in care se regasesc in popor.
Sa ii demascam si sa ii aratam cu degetul? Nu cred ca e o solutie, pentru ca Dumnezeu stie mai bine cat si de ce ingaduie un preot sa ii slujeasca si sa pastoreasca turma. Schimbarea noastra si rugaciunile pot elimina preotii cu probleme.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 21:40:11
ce s-a intamplat pana la urma? victortiti89 Din Noul Testament 1 20.05.2011 09:49:05
pana cand se tine Pelerinajul pe Dealul Mitropoliei mirela1990 Generalitati 2 26.10.2010 23:48:36
Pana la ce data? Qquasar Nunta 3 01.11.2008 16:03:02
TELEVIZIUNEA ORTODOXA PANA CAND VOM ASTEPTA? dorinel78 Biserica Ortodoxa si Massmedia 57 20.07.2007 18:16:00